Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Наистина е страшно положението, но пък беше нужно. Безобразната инфлация е начин да се намалят реалните заплати в Западна Европа, защото беше неконкуретноспособна. Естествено не всичко поскъпва с еднакъв темп, но дълготрайните активи в един момент ще догонят цените на храни/ енергия. Щом газ и ток са по 2 и по 3, това ще стане и със земята/жилищата до 3-5 години. Естествено доходите ще са с 50% нагоре, "колкото инфлацията".
за мен този сценарий е възможно най-последен за ЦБ и ще означава много сериозно разместване на пластовете в Света. Дали ще са ок да оставят лидерството на Китай?
Въпрос конкретно към теб - до колко е оправдано теглене на кредит сега с цел покупка на жилище. Да речем 50 000 самоучастие и 200 000 кредит.
Last edited by bertram; 03.08.2022, 14:37.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Наистина е страшно положението, но пък беше нужно. Безобразната инфлация е начин да се намалят реалните заплати в Западна Европа, защото беше неконкуретноспособна. Естествено не всичко поскъпва с еднакъв темп, но дълготрайните активи в един момент ще догонят цените на храни/ енергия. Щом газ и ток са по 2 и по 3, това ще стане и със земята/жилищата до 3-5 години. Естествено доходите ще са с 50% нагоре, "колкото инфлацията".
- 2 Харесвания
Коментар
-
Продажбите падат ли падат -05:00 EUR Retail Sales (YoY) (Jun) -3.7% -1.7% 0.4% 05:00 EUR Retail Sales (MoM) (Jun) -1.2% 0.1% 0.4%
Продажбите на дребно в България се понижиха през юни с 1,4% спрямо май, когато се свиха с 0,5% и след понижение с 1,1% през април, показва още европейската официална статистика. По-голям спад при продажбите на дребно през юни в рамките на ЕС е отчетен в други 10 страни членки.
А на годишна база продажбите на дребно през юни 2022 г. в България се увеличиха с едва 0,1% след повишение с 5% през май, като в 11 други членки на ЕС беше отчетен по-добър растеж на търговията на дребно през шестия месец на текущата година.
Last edited by unimog; 03.08.2022, 14:54.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Това е. ~12% ще отчитат, а реална гони 40%. Ще ти обясняват как комуналните разходи не са от голямо значение, щом айфончето е поевтиняло.
И аз съм шокиран колко е покорна раята. Убеден съм, че дори "лидерите" бяха изненадани. Щом и маймунската шарка прокараха.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
То прибирането на активи започна отдавна. Ти изпусна ли го? Ето ги активите на ЕЦБ. Това че в този рунд активите се прибират от държавните чиновници не променя играта. Това е малко над половината БВП на еврозоната. Стои заровено в ЕЦБ...
И много важна част от тезата ми е че не очакваме виднов вариант със стотоци и хиляди проценти инфлация. А просто очаквам 10-30% инфлация на година което ЕЦБ в момента наблюудава в различните държави и населението го приема много добре. Малко бой по главата и со траят.
И аз съм шокиран колко е покорна раята. Убеден съм, че дори "лидерите" бяха изненадани. Щом и маймунската шарка прокараха.
Коментар
-
А на кой са?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Това не са активите на ЕЦБ.
Коментар
-
То прибирането на активи започна отдавна. Ти изпусна ли го? Ето ги активите на ЕЦБ. Това че в този рунд активите се прибират от държавните чиновници не променя играта. Това е малко над половината БВП на еврозоната. Стои заровено в ЕЦБ...
И много важна част от тезата ми е че не очакваме виднов вариант със стотоци и хиляди проценти инфлация. А просто очаквам 10-30% инфлация на година което ЕЦБ в момента наблюудава в различните държави и населението го приема много добре. Малко бой по главата и со траят.
Това не са активите на ЕЦБ.Last edited by Специалист по всичко; 03.08.2022, 13:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
в голяма грешка си ако считаш, че печатането с цел купуване на дълг от ЕЦБ е прбиране на активите
- 1 like
Коментар
-
Слагай една пачка ойро в джеба за стоп капаро и като харесаш нещо захлупвай или затискай с пачката да не бяга.
Не съм убеден, че моментът е сега, но пък ти явно си убеден, което е важното.
За втори път така ми върви като на карък и минавам на косъм от желан имот. Писна ми да съм все от страната на булката. Сега го разбирам какво му е на кавръчето откакто проумя грешката си през 2017-та и това че ти слушаше наставленията че иде МЯУ.Last edited by bulgarian lev; 03.08.2022, 12:56.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Нема, ама само преди 2 дни ми отмъкнаха къщата изпод носа. Та купувачи нема де. Днес пак съм на оглед за къща. В региона вече нищо не се предлага. Предлагане никакво, а търсене бол, е накъде да са цените? Сега ми се щеше да сме в понижение, но пониженията за съжаление са само тук в темата в главите на понижителската клика. Де да беше така в реалността...
===============2029=================
беъртрап или плато няколко месеца и после към нови висини
Не съм убеден, че моментът е сега, но пък ти явно си убеден, което е важното.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
това е една от 'хипотезите' на теглещите кредити, че видите ли ЕЦБ ще мине по Виденовия път и ще издумка еврото (девалвира) и така ще останат активите купени с кредит и изплатени с по 1-2-3 заплати... дали
как си го представяте това лихвар да каже на простолюдието "теглете, харчете, купувайте имоти, а после майната им на парите и най-вече активите" ... това се случи в пост-комунистическа България, защото целта беше едни хора да изпомпат банките, а ипотеките бяха повечето наследени от миналото и не бяха фактор. Фактор бяха кредити отпуснати на 'наши хора' в мащаби, че формираха цяла една класа.
Не си мислете, че ЕЦБ ще подходи по този начин. За да се почне с яко печатане и девалвиране на еврото първо ще се мине през много сериозно прибиране на активи - като казвам сериозно значи много сериозно, а тези, които не се приберат ще се платят.
- 1 like
Коментар
Коментар