Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
https://data.worldbank.org/indicator...alue_desc=true
https://data.worldbank.org/indicator...=BG&start=2006
Дано ти говори нещо тоя, последния корефициент!
p.s.
Нови звезди са се появили на хоризонта?!Браво, браво...
Изглежда съм пропуснал коронните им номера, тюх, язък!
Извади ги от класацията и съвсем друга картина ще се получи.
Това е същото като влошаващите се показатели на учениците на тестовете Писа.Само дето това се дължи основно на все по-големият процент роми ученици.В София, където ромите ученици процентно са по-малко резултатите са по-високи от средното за страната.
И може да сме последни в ЕС по БВП на човек от населението, ама сме последни в квартала на богатите. Няма никакво основание България да се сравнява с Дания например. Сравнението трябва да е с държави от нашият регион със сходна историческа съдба. И там сравнието е в полза на България с БВП на човек от населението по-висок от 15 европийски държави.Last edited by RUBLA; 08.09.2022, 16:29.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАхахахаха...... ох, така не съм се смял, не помня откога!!!
Ама то никой не цели понижения бе, физкултурна главо!
Въпросът е, че това е съвсем логичното следствие, когато се надуе един кредитен балон - спихването му! Това, че някой си е заровил главата в пясъка (и е оголил едни други части) няма да го спаси от последиците.
p.s. Не очаквам да бъда разбран от човек, който сигурно е преподавал учениците си в спортното:
"Ще бягате от мен до другото дрЪво"!
Я сравни нивото на ипотеките с която и да е европска държава бе донкихотова усмивка. И ще сънуваш балони, ама в лунапарка. Еййй, това безимотните сте живи гяволи
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеИ България има по-висок БВП на човек от населението от 15 европейски държави и по-висока средна заплата също от 15 държави.
https://data.worldbank.org/indicator...alue_desc=true
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеИ аз не отричам,че се краде от управниците, ама и обикновените хора богатеят.
И то видимо.
https://data.worldbank.org/indicator...=BG&start=2006
Дано ти говори нещо тоя, последния корефициент!
p.s.
Нови звезди са се появили на хоризонта?!Браво, браво...
Изглежда съм пропуснал коронните им номера, тюх, язък!Last edited by Julius_BG; 08.09.2022, 15:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеТака е, трябва да се бият през ръчичките тези плюещи срещу Родината и целящи понижения на цените на имотите с което се опитват да намалят националното богатство на страната
https://www.bg-ikonomika.com/2013/01/10.html?m=1
Елементи на националното богатство – 8 елемента:
1. Сградният фонд – всички жилища на населението, цялата инфраструктура.
Коментар
-
Стряскаща оценка за България. От къде ни извадиха
От: Редактор -
08 септември, 2022
4161
A
A
A
България е различна страна от всички останали в ЕС и всички цифри и изследвания показват това.
Макар и в изключително благоприятни условия страната ни не успява да направи съществен напредък и се движи теглена от инерцията на другите, но все така изоставаща и гледаща назад във времето.
България изпадна от групата на най-високо развитите държави в света според публикуваната в четвъртък класация на ООН.
Слизайки с четири места надолу, България вече е изпреварена от страни като Сърбия, Черна гора и Грузия и е единствената държава от ЕС, която не намира място сред най-високо развитите държави в света,
Индексът на човешкото развитие на ООН, който се проследява от 1990 г., за да се измерят и други характеристики на благосъстоянието, освен икономическия растеж взема предвид фактори като продължителност на живота, достъпа до образование и личните доходи като измерител на качеството на живот.
Според тазгодишната класация, която представя ситуацията през 2021 г., България е на 68 място в света и втора в групата на "високо развити държави", която е водена от Албания. България изпреварва в нея Гренада, Барбадос и Антигуа и е в една компания с Украйна (77), Северна Македония (78), Китай (79), Бразилия (89) и др.
Данните, които ООН отчита в класацията за България, са продължителност на живота при раждане - 71.8 години, 13.8 години, прекарани средно в образование, и среден личен доход 23 071 долара годишно.
За сравнение - Швейцария, която тази година изпреварва Норвегия и е първа в Индекса на човешкото развитие, очакваната продължителност на живота е 84 години, времето, прекарано в обучение, е средно 16.5 години, а средният доход - 66 хил. долара.
Копирано от standartnews.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Това не е по темата за промените в договорите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеТака е, трябва да се бият през ръчичките тези плюещи срещу Родината и целящи понижения на цените на имотите с което се опитват да намалят националното богатство на страната
Ама то никой не цели понижения бе, физкултурна главо!
Въпросът е, че това е съвсем логичното следствие, когато се надуе един кредитен балон - спихването му! Това, че някой си е заровил главата в пясъка (и е оголил едни други части) няма да го спаси от последиците.
p.s. Не очаквам да бъда разбран от човек, който сигурно е преподавал учениците си в спортното:
"Ще бягате от мен до другото дрЪво"!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Така е, трябва да се бият през ръчичките тези плюещи срещу Родината и целящи понижения на цените на имотите с което се опитват да намалят националното богатство на страната
Коментар
-
Така е, трябва да се бият през ръчичките тези плюещи срещу Родината и целящи понижения на цените на имотите с което се опитват да намалят националното богатство на страната
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Както написах, само по мапса ходиш....в 2019 година.... В района тротоарите вече са пооправени и точно там ми е любимата част на квартала с новото ново.... Разбира се може да бъде много по-добре след като се оправят данъчните оценки на старите сгради и се вдигнат данъчните приходи 2-3 пъти от това. Тогава улиците и тротоарите може да станат по-добри....
В германия как се изхвърлят матраците ? По-културно ли ? :-)
Но всичко това не променя нещата, че в Сърбия не си стъпвал и нямаш идея за какво пишеш. Дори Нови Београд не става за нищо...,.и да припомня няма метро...., ама цените са по-високи от София
Това е положението - клошарите си харесвате мизерията и продължавата да си я хвалите и да и се кефите. България е единственото място в Европа, където можеш да хвърляш боклуци и да правиш мизерии безнаказано и явно това е причината, поради която ти и подобните ти харесвате това място. В Белград съм ходил доста отдавна, беше чисто и подредено, сега предполагам е още по-добре. В София съм всеки 2-3 седмици за по ден-два - всеки път се натъквам на камари с боклуци, оголени кабели, разбити шахти и нагли селяндури.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Четете си дребният шрифт, защото когато дойде бурята банката зачита само него! А тя бурята идва!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Така е, прав си. В София особено обичам да се разхождам из Гоцето - символът на лукса и високия стандарт:
https://www.google.com/maps/@42.6639...7i16384!8i8192
Уникална красота, хахахахахаха.
Тези дюшеци в храстите ти ли ги изхвърли? Предполагам си или ти, или някой твой съсед, току що нанесъл се в новия апарт на любимия инвеститор и решил да си хвърли мизериите на улицата.
В германия как се изхвърлят матраците ? По-културно ли ? :-)
Но всичко това не променя нещата, че в Сърбия не си стъпвал и нямаш идея за какво пишеш. Дори Нови Београд не става за нищо...,.и да припомня няма метро...., ама цените са по-високи от СофияLast edited by RUBLA; 08.09.2022, 12:33.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение....... А в момента цената която дадох за новото е себестойност. ....
(... и преди да си се засилил - гол съм кат' пушка .......... АМА НА ЦЕНА НА СЕБЕСТОЙНОСТ и аз мога да стана инвеститор...........)Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Ти неграмотен ли си?Изрично написах,че проблемите на България са с градската среда. Ти ми приписваш, че съм казал точно обратното.
И за ГЕРБ никога не съм гласувал и нямам намерение да го правя. И не знам каква попара сърбаме, но аз си живея много добре в България и нямам никакво намерение да ходя извън България.
Колкото до това кои били в България и кои в чужбина-95 процента от емигрантите са бачкатори.Включително в последните години има масова циганска емиграция.
Един път пътувахме с Уиз Ер и ми направи впечатление колко беден и очукан народ (цигани и турци) пътуват до Германия, често по анцук.
От друга страна, в големите немски градове в центъра на сергии продават гердани и посуда на стари немци от времето на баба ми и дядо ми. По вида на нещата личи, че са от отминали времена и че някой е опразвал апартаменти.
Коментар
Коментар