Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by better; 02.09.2022, 16:28.
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Безумие е, но ето виж отдават и дърпат цените надолу, а още не са излезнали новите, които сега се строят!
Крайният резултат е че може да се получи в даден момент отдаване на необзаведени жилища както е на Запад и на стари коптори...
Но , отново виж картата надолу. Варна е трагедия за отдаване. Не може при около 5 пъти по-малко жители от София да има същият брой имоти за наем.... Просто няма никакво бъдеще/смисъл в това....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Брокере, скрий се някъде.
Страашно поскъпване на наемите имаме, няма що. Дотолкова са поскъпнали, че всяка една чистачка в Лидъл може да си позволи под наем 140 квадрата в Гоцето, хахахаха.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...xwr&f1=1&fe7=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...xwr&f1=1&fe7=1
Знаеш ли, оказва се че действително София е с най-висока покупателна в цяла Европа, след като всеки прошляк може да си позволи голям апартамент под наем в хубав квартал. Такова нещо няма в никоя столица по света - толкова нищожна да е стойността на единица жилищна площ. Сега трябват само едни 60%-70% корекция на цените за покупка и всичко ще си дойде на мястото.
https://www.youtube.com/watch?v=ffv2AlsxjQA
Така е има такива наеми, аз като брокер отдавам, и не знам а ти само гледаш , но знаеш ...ъхъ :-))))
Иначе си прав, че наемите спрямо Европа са супер ниски. Последният ми чужденец наемател е плащал точно 2 пъти на местният наем в градче на 50 км от столицата за по-малко площ. Тук е супер доволен - заплатата нето, оято получава тук е същата като в Западна Европа....
Та прав си отново . Ще има корекция на наемите. Дано не са 60-70% защото тогава ще се наложи да актуализирам и старите наеми... Много е да ги оставя така....:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Да , такива са съотношенията. И затова ти написах, че е е безумие да се отдава на ниски наеми, защото дори наемателя да е съвестен нещата просто се износват и разхода за подмяна/ремонт после ще е над взетият наем и просто няма смисъл да се отдава.
И при тези разходи досегашният наемен ръст в София не е достатъчен да покрие тези разходи.... За Варна наемите са мъка
Коментар
-
Няма и 1000 лв за 140 кв в гоцето????! Ап за поне 700 к не моеш да му вземеш 1000 лв? Тва е пълна катастрофа, ако е вярно!
Евтини наеми има чат пат . Близък приятел отдаде на близък познат 80 квадрата панелка на последен етаж в Стрелбище наскоро за около 700 лева. Аз му се смях дълго време / най-малкият ми апарт е за повече/, ама той е ок щото е на познат и е без ремонт от много години / кухня на 50 години/ и така не му пука. Но това са частни случаи.
Няма как някой да похарчи примерно 50К / минимум/ за нов ремонт и обзавеждане и да ти го даде за 800-1000 лева. Трябва да е малоумен....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.09.2022, 16:23.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
Това просто не е вярно. Масово тристайните в Гето Милев, Изток, Изгрев и Дианабад вече са по 800-900 лева, като има и случаи (мизерни, наистина) за по 650-750. Допреди 2-3 години под 1000-1200 лева нямаше тристаен НИКЪДЕ в тези квартали. Нагоре е само прецакването на "инвеститорите".
Иначе наемите са следните / както написах с около 25% ръст за година/. Като твоите цифри, ама в евро...Изглежда Гео Милев за наеми не е от желаните места за града., щото е доста под средното за града...интересно....
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 3-СТАЕН,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 738 euro
Средна цена на кв.м: 6.94 euro
1 - 37 от общо 37 обяви - Дава под наемРезултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 3-СТАЕН,
Под райони: ГЕО МИЛЕВ,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 627 euro
Средна цена на кв.м: 6.52 euro.
Коментар
-
Че тя и инфлацията е толкоз. Един смесител грое от 200 лв е 300 лв. Един нагревател за лира от 180 лв е 270 лв. Где Илия на кирия?
И при тези разходи досегашният наемен ръст в София не е достатъчен да покрие тези разходи.... За Варна наемите са мъка
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Нали преди точно това ти разправях, че наемите в София са супер ниски
Last edited by better; 02.09.2022, 15:08.
Коментар
-
Няма и 1000 лв за 140 кв в гоцето????! Ап за поне 700 к не моеш да му вземеш 1000 лв? Тва е пълна катастрофа, ако е вярно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Малко оф-топик:
Всъщност българските учители са превърнати в обикновенни бавачки и отдавна не учат децата на нищо.
По цял ден си клатят краката и се чудят как да им минава времето.
Български деца 5-6 клас още сричат и не могат да четат гладко.
За някакви поне базови познания у хлапетата, или пък обща култура - въобще няма смисъл да говорим.
Има книги и ТВ канали като History Channel и Nat Geo.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнение
Какво ще се научи детето, основно зависи от родителите. Моите са в държавно училище, не пият, не псуват и не пушат.
Ако родителите са новозабогатяли селяндури - простаци, за които единствено хубавата кола, дрехите и парите имат значение, децата където и да ги пуснеш, ще станат простаци, макар с богати на пари родители. Между другото Варна е пълна с такива боклуци, мислещи, че Вила Чинка е върха на ултра гъзарията....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Да ви кажа, че хората от провинцията са безкрайно икономични и Силистра няма да си прати децата в частно училище.
Относно какви са българските учители, имам преки впечатления.
Поздрави
След толкова време в Мюнхен Сф ми се струва провинция. Силистра много време плащаше около 900€ всеки месец за частна градина. Да разлика има много голяма от държавните.
не бях се сетил да гледам частни училища в Сф. Добра идея!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Частното училище си е частно! Моето само за 1-2 месеца беше на държавна детска и повече не искам да чувам за тоя комунизъм! След това го пратих на частно училище! Държавните са кочина, къде ще го научат да пуши пие и псува, пълна кочина. В частните ще е в друга среда! От децата не може да се спестява! Кой спести от дете, значи спестява от бъдещето му!
Ако родителите са новозабогатяли селяндури - простаци, за които единствено хубавата кола, дрехите и парите имат значение, децата където и да ги пуснеш, ще станат простаци, макар с богати на пари родители. Между другото Варна е пълна с такива боклуци, мислещи, че Вила Чинка е върха на ултра гъзарията....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
Това просто не е вярно. Масово тристайните в Гето Милев, Изток, Изгрев и Дианабад вече са по 800-900 лева, като има и случаи (мизерни, наистина) за по 650-750. Допреди 2-3 години под 1000-1200 лева нямаше тристаен НИКЪДЕ в тези квартали. Нагоре е само прецакването на "инвеститорите".
- 1 like
Коментар
-
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар