If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Значи, инфлация се задава според теб но ниски лихвени проценти или високи? При инфлация и ниски лихви тези с кредитите за имоти май ще са спечелилите...
Ще ги свалят според мен, за това до колкото съм запознат САЩ заемат от 2г ДЦК а не от 10-те. Предполагам ще ги смъкнат ФЕД–а по някое време след 4-5 месеца, ще обявят "кризата" и ще почнат яко на 10 годишни на ниски лихви да вземат още повече. Освен това те печатат вече по нов начин. Ако една търговска банка купи актив за 100 долара, но след 2 години този актив на свободния пазар е 50 долара федералния резерв ще им изкупи актива за 100 долара. Това с цел да се избегнат фалити и да имат ликвидност банките, но е ясно как ще се ползва от алчните банкстери. Сега от гледаната точка на един американски банкер който няма как да загуби пари ти какво би направил? Не мисля че лихвените процени този път ще са пречка пред принтера защото се намират и правят всякакви други инструменти за наливане на пари, тоест инфлацията поне в америка ще се задържи било то с ниски или високи лихви.
В дългосрочен план няма как да си покриват дълга, но не знам и аз до къде могат да стигнат като са резервна валута на целия свят. Е Япония е с 200% мисля и не са фалирали още.
така е, но не пречи да 'изпарят' малко ликвидност при едни бързо ликвидно торнадо.
частен и публичен (не държавен!) дълг + капитализацията по борсите.
иначе си прав за печатането.
преди 7г като има пишех тук, че ЗЗ и злато са добри алтернативи на тухли в демографски загиващ пазар ме подиграваха грозно, но земята която се работи носи доход (без данъци!!!), а златото се видя, че не изостава от имотите само дето е в пъти по-ликвидно. При това все още нямаме никаква криза на имотния пазар в България и всичко е 'ори-мели-яж'
Имам пропуск - още един изход има от големите дългове и това е войната. Не че тогава печатницата не е на пълни обороти, просто няма толкова значение тогава какво се случва с парите.
За златото си много прав - по-добре злато от колкото пари в банката. За съжаление скоро не съм купувал, че кеша чака един парцел да му оправят документите - надявам се скоро. Аз също съм и фен на биткойн в сегашния момент.
Лежиш и чакаш, лежиш и чакаш. Ама като мине повечко време те преместват в Орландовци да лежиш. Там ще си чакаш вечно, прости.
Боньо, защо си мислиш, че ще те чакаме да ти приключи живота, за да ти вземем имотите?!
Знаеш ли, че може да стане и по-бързо.
С едно фалшиво пълномощно на името на някой безимотен от Бухово, и после запори на имотите ти от ЧСИ...
-----------------------
77-годишен художник се оказа длъжник за 1,5 милиона лева след смъртта си. За случая на Стефан Родев съобщава NOVA.
През февруари тази година Родев, който притежава четири апартамента, умира от инфаркт в дома си в София. Няколко месеца след кончината му се появява предварителен договор, според който той е продал всичките си имоти на софийска фирма. По документи тя му е дала пари в брой. Също според документите Родев не бил спазил клауза по този договор и фирмата го съди за неустойка от 1,5 милиона лева.
От арбитражен съд в София възрастният мъж е осъден, а след няколко дни умира, оставяйки четири апартамента в квартал "Подуяне", 1/2 идеална част от жилище на улица "Бистрица", където е живеел, и 1/2 идеална част от магазин на булевард "Васил Левски". Другата половина е на 81-годишната му сестра, която е негов единствен роднина и от години живее във Франция.
Приживе за художника се грижил мъж от София, на когото възрастният артист завещава цялото си имущество. "Той е глухоням още от раждането си. Помагах му за различни услуги. Здравословното му състояние не беше кой знае колко добро. И затова ми беше дал пълномощно, за да мога да го представлявам в болници", разказа мъжът, грижил се за Родев. Той не разкрива самоличността си от опасения за сигурността си.
Въпреки че художникът умира на 2 февруари тази година, смъртният акт е издаден няколко месеца по-късно - на 14 юни. "Няма обяснение защо четири месеца не беше издаден този смъртен акт. Един час, след като получихме документа, бяха наложени възбрани на всички имоти на починалия. Установих, че това са запори от съдия-изпълнител. При него някой е занесъл документи, с които има изпълнителен лист, изваден срещу Стефан, на базата на арбитражно дело от януари", обяснява още мъжът, грижил се за Родев.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Кофтито е че банките ще продължат да раздават пари докато не влезем в рецесия. Рецесията е единия от двата начина да се намалят огромните дългове, другия е през печатането. Като рецесията е само временно забавяне и е просто забавяне на темпа на инфлация, дългосрочно печатането няма да спре. Щатите вече са в дългова спирала и те няма как да си позволят да влезнат в рецесия. Само лихвите по дълга им е повече от 1.2 на трилиона на година(това не се включва в общата цифра на външния дълг). Правителството им харчи 13% от бюджета си само да покрие лихвите по дълга - повече от бюджета им за отбрана, да сложим малко нещата в перспектива. Този гигантски дълг няма как да се пребори с рецесия, само печатане ще има там което ще даде отзвук в целия свят. За това ще виждаме постоянно покачващи се цени на злато, борси и всякакви активи търгувани на международния пазар които не са контролирани като петрола.
В европа е малко по-добре ситуацията от САЩ, но има интересни връзки евро-долар и не мисля, че дори да има рецесия тук ще я оставят да е прекалено дълга като 2008, по-скоро ще преживеем една мини като през короната на хартия и после пак.
Значи, инфлация се задава според теб но ниски лихвени проценти или високи? При инфлация и ниски лихви тези с кредитите за имоти май ще са спечелилите...
Ножицата се отвори, ластика се опна а половината народ плува без гащи ама нема кой да светне лампата
По между другото от началото на Октомври са в сила новите регулации за заемите и поне за сега няма индикации за отслабване на кредитирането което говори че или регулациите не са достатъчно рестриктивни или не се спазват
Все пак ще е интересно да се видят резултатите за отпуснатите кредити в четвъртото тримесечие като изтече
регулациите са прекалено слаби - бих казал протоколни за пред ЕЦБ
нашите банки няма да се спрат докато не усетят сериозна жега
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Отсега почвай, хазарт хич не е скучно. Като похарчиш всичко и задлъжнееш продаваш квото наследиш ако не е в Сф обаче едва ли ще получиш много за него и дано ти стигне да поиграеш още малко, щото такива зависими дълговете си не връщат.
Не съм само аз. Казах всички, които участваме по борсите сме малко или много хазартно-зависими. Няма какво да се лъжем - тея борси са хазарт.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Ножицата се отвори, ластика се опна а половината народ плува без гащи ама нема кой да светне лампата
По между другото от началото на Октомври са в сила новите регулации за заемите и поне за сега няма индикации за отслабване на кредитирането което говори че или регулациите не са достатъчно рестриктивни или не се спазват
Все пак ще е интересно да се видят резултатите за отпуснатите кредити в четвъртото тримесечие като изтече
Кофтито е че банките ще продължат да раздават пари докато не влезем в рецесия. Рецесията е единия от двата начина да се намалят огромните дългове, другия е през печатането. Като рецесията е само временно забавяне и е просто забавяне на темпа на инфлация, дългосрочно печатането няма да спре. Щатите вече са в дългова спирала и те няма как да си позволят да влезнат в рецесия. Само лихвите по дълга им е повече от 1.2 на трилиона на година(това не се включва в общата цифра на външния дълг). Правителството им харчи 13% от бюджета си само да покрие лихвите по дълга - повече от бюджета им за отбрана, да сложим малко нещата в перспектива. Този гигантски дълг няма как да се пребори с рецесия, само печатане ще има там което ще даде отзвук в целия свят. За това ще виждаме постоянно покачващи се цени на злато, борси и всякакви активи търгувани на международния пазар които не са контролирани като петрола.
В европа е малко по-добре ситуацията от САЩ, но има интересни връзки евро-долар и не мисля, че дори да има рецесия тук ще я оставят да е прекалено дълга като 2008, по-скоро ще преживеем една мини като през короната на хартия и после пак.
така е, но не пречи да 'изпарят' малко ликвидност при едни бързо ликвидно торнадо.
частен и публичен (не държавен!) дълг + капитализацията по борсите.
иначе си прав за печатането.
преди 7г като има пишех тук, че ЗЗ и злато са добри алтернативи на тухли в демографски загиващ пазар ме подиграваха грозно, но земята която се работи носи доход (без данъци!!!), а златото се видя, че не изостава от имотите само дето е в пъти по-ликвидно. При това все още нямаме никаква криза на имотния пазар в България и всичко е 'ори-мели-яж'
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
днес коментирахме пазара с един играч, който се занимава с покупко-продажба на имоти за чужда и собствена сметка от 20+г. много обигран и пресметлив човек. коментарът му беше " цените отидоха прекалено високо, но банките раздават пари яко - и докато е така действаме"...
това според мен е най-точното описание на моментното състояние на пазарът на НИ в България.
днес коментирахме пазара с един играч, който се занимава с покупко-продажба на имоти за чужда и собствена сметка от 20+г. много обигран и пресметлив човек. коментарът му беше " цените отидоха прекалено високо, но банките раздават пари яко - и докато е така действаме"...
това според мен е най-точното описание на моментното състояние на пазарът на НИ в България.
Еми аз каквото наследя като недвижимости - жилища, земи и т.н ще го разпродам и ще го набия веднага на борсите.
Имоти какво да ги правя - имам си една децка и тя ми стига. Освен това наскоро осъзнах, че тия борси са като хазарт - малко или много всички участници по борсите сме хазартно зависими, а тухлите са прекалено скучна инвестиция - никой не обича скучен живот.
Следователно тухлите са подходящи за пенсии като вас.
Отсега почвай, хазарт хич не е скучно. Като похарчиш всичко и задлъжнееш продаваш квото наследиш ако не е в Сф обаче едва ли ще получиш много за него и дано ти стигне да поиграеш още малко, щото такива зависими дълговете си не връщат.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Това което ще вземеш, нямаш нито капацитета сам да го поддържаш нито парите да дадеш на хора да го свършат.
Пък и повечето родители изобщо не ги мислят тези неща - имотите няма да си ги вземат в гроба.
Забелязвам обаче една обща черта във всички токсични "понижители" - лоши отношения с родителите, липса на възпитание и от там ниска култура и липса на елементарни качества като уважение. Аз бих се отказал от всичко което може да наследя за да са живи родителите ми още 1-2 години или месеца например. Макар че е лесно да се откажеш когато няма да получиш кой знае какво. А злобарите чакат някой да умре че да получили имот - ама вие и да го получите не знаете какво да го правите, както писах и да го ремонтирате не можете - освен да го продадете и да мине всичко през тоалетната чиния друго не може да направите.
В резюме си описал изключително точно манталитета на чакала мършояд.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар