Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ако продава под цената която си е наумил ще е хоби...., но надали ще се случи в масовият случай.
Вариантите са 2 - или спират строежите или те отдават под наем, докато не се стигне цената която искат....
по-добре да ги пуснат на паник селс с 40% дискаунтпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от smartinvest Разгледай мнение
8 октомври 2022 12:29
Ха ха повишителите губят темата..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Строител не иска да продава? Хоби ли му е строителството?
Вариантите са 2 - или спират строежите или те отдават под наем, докато не се стигне цената която искат....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
В някаква степен си прав. Почти съм сигурен, че ще има 2-3 години в които няма да имам особено желание , а ако е в Ливадите и ко никакво, но ако е както е на желано място от мен ще прежаля малкото проценти от хипотетичен спад за квартала / но едва ли за сградата/ и от пропуснатите ползи от алтернативи.
Причината е че после когато бих имал желание няма да има какво да купя / предлагане/....
В моят конкретен казус има и друго обстоятелство, ако не купя когато мога и никой друг не иска инвеститора ще си построи сам сградата и ще я отдава той. Вече има 2 сгради доколкото знам , които той самият отдава и не продава....Не му е никакъв финансов проблем да го направи....
И всъщност това ми е опасението, че ще се случи с много други сгради в строеж или планирани. Строителите са много напред като кеш към момента, освен тва свикнаха на лесна и ГОЛЯМА печалба. Трудно ще се оречупят да продават с по-малка .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В арабския свят лихвата е "дявол",забранени са там лихвите.
На практика всеки може да се кредитира САМ,още от раждането си,почват родители колкото могат,после детето на 15,16 и така банките могат да бъдат махнати или с минимално участие .
Китайците например ,които правят бизнеси извън Китай не ползват банки.
Самите пари се въртят ,вътрешно,между тях си.Така избягват банките.
И а и друг древен арабски метод(Хавала се казва), на парични трансфери ,който се използва и днес,с безупречен механизъм,пак банките са аут,нужна е малко повече култура и банките не са ни нужни поне на едно по ниско ниво да речем.
Биткойна като замисъл е нещо перфектно,но проблема е че под него няма реална употреба,затова и няма реална стойност
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Съгласен съм но твоята логика е ,че коптора ще е на примоция а аз смятам ,че ще стане още по недостъпен именно заради инфлацията и дисбалансите в системата . Не можеш да ме убедиш че при средна заплата 2300 в София коптора на добра локация и прилично качество ще е по 1к евра ! Това именно противоречи на всякаква икономическа логика .това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеНякой, от списващите тук, чувал ли е за схоластичната икономическа школа от Саламанка от 18-19 век? Ако е чувал или прочел нещо - да разкаже защо лихвата от приятел на човека се е превърнала в кирката на финансовия капитализъм, с която руши обществата наред? Въобще, изглежда никой днес не разбира какво е лихвата и как може да бъде в услуга на капитализма. Има и нобелов лауреат по темата и даже цяла една много известна школа, но вземете и прочетете. А не да слушаме щуротиите на ФЕД и ЕЦБ и глупостите на Кейнс, пък и на Фридман - за монетарните и фискалните абракадабри.
На практика всеки може да се кредитира САМ,още от раждането си,почват родители колкото могат,после детето на 15,16 и така банките могат да бъдат махнати или с минимално участие .
Китайците например ,които правят бизнеси извън Китай не ползват банки.
Самите пари се въртят ,вътрешно,между тях си.Така избягват банките.
И а и друг древен арабски метод(Хавала се казва), на парични трансфери ,който се използва и днес,с безупречен механизъм,пак банките са аут,нужна е малко повече култура и банките не са ни нужни поне на едно по ниско ниво да речем.
Биткойна като замисъл е нещо перфектно,но проблема е че под него няма реална употреба,затова и няма реална стойностLast edited by nkavrakov1982; 08.10.2022, 18:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ливади, поляни, бучимиши да не би да не са на майна си райна?
В стамбул на майна си райна е 250-300€ тука от къф зор е 5-6 пъти повече
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Ще паднат ,обаче ти няма да искаш да купуваш тогава.
Причината е че после когато бих имал желание няма да има какво да купя / предлагане/....
В моят конкретен казус има и друго обстоятелство, ако не купя когато мога и никой друг не иска инвеститора ще си построи сам сградата и ще я отдава той. Вече има 2 сгради доколкото знам , които той самият отдава и не продава....Не му е никакъв финансов проблем да го направи....
И всъщност това ми е опасението, че ще се случи с много други сгради в строеж или планирани. Строителите са много напред като кеш към момента, освен тва свикнаха на лесна и ГОЛЯМА печалба. Трудно ще се оречупят да продават с по-малка .Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.10.2022, 17:07.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеТа ако паднат цените на половина просто ще купя не 1 , а 2 етажа от предстоящото зелено дето чакам....Дано да се случи....
Коментар
-
Някой, от списващите тук, чувал ли е за схоластичната икономическа школа от Саламанка от 18-19 век? Ако е чувал или прочел нещо - да разкаже защо лихвата от приятел на човека се е превърнала в кирката на финансовия капитализъм, с която руши обществата наред? Въобще, изглежда никой днес не разбира какво е лихвата и как може да бъде в услуга на капитализма. Има и нобелов лауреат по темата и даже цяла една много известна школа, но вземете и прочетете. А не да слушаме щуротиите на ФЕД и ЕЦБ и глупостите на Кейнс, пък и на Фридман - за монетарните и фискалните абракадабри.
- 1 like
Коментар
Коментар