IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Затова споменах ниска доходност/или нулева т.е. липса на наематели/. Ако тенденцията е все по-трудно да си намираш наематели, няма ли да се замислиш преди следващата покупка на още един имот? Това определя пазара в посока ръст.

Но тук говорим за спад, т.е. въздържанието от покупка няма да свали цените, а ще ги задържи на текущите нива. Затова споменах, че трябва алтернатива. И то достойна, която да накара собствениците да продават, а погледа на инвеститорите да е насочен в различна посока, за да може предлагането да надскочи търсенето. Като собственик на НИ за момента, също не мога да видя алтернатива.
    Намерил си кого да питаш хахаха Естествено ,че няма да се замисля, аз отдавна съм мислила и знам точно какво и къде да купувам ,че винаги да имам наематели и днес ще е същото

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков

Айдее, пак се започна: съд, екзекуции, национализация, секвестиране, зануляване. Браво Кольо, венсеремос! Ама друго си е да вдигаш революции от деЦката.
      Ще има известно преразпределяне на активи. Дали поради лихвена политика или секвестиране все тая, някой ще плаща за партито.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков

Айдее, пак се започна: съд, екзекуции, национализация, секвестиране, зануляване. Браво Кольо, венсеремос! Ама друго си е да вдигаш революции от деЦката.
        Не аз ,нали избрахте Възраждане ,що са там ?
        За тях не съм гласувал аз

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Ми, не Както знаете купувам и сега
          Чушки или имоти?

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнение

Е как защо. Как така едни ще имат и ще изкарват от наеми, други не. Есенцията на цялата тема е това - нямаме и искаме и другите да нямат.
            Ами браво на тия,които купуват жилища, влагат в тях пари и ги отдават под наем. Това си е съвсем разумна инвестиция и заслужава адмирации. Проблемът в България е,че има много хора, които купуват жилища и нито живеят в тях,нито ги отдават под наем. Даже не ги и довършват,а си стоят на замазка. И именно тези купувачи вдигат цените на имотите.
            А и те първи ще продават при спад на цените, щото разчитат цените да растат или поне да не си губят стойността.Иначе е ясно, че човек, който дава под наем обзаведен апартамент няма да тръгне да продава.

Коментар

Ама, защо да продавам имоти от които изкарвам пари от наеми не разбирам ?! Учудвате ме. Естествено ,че ако има намаление на цените ще купувам ,вие какво очаквате да правя ?!!!
              Е как защо. Как така едни ще имат и ще изкарват от наеми, други не. Есенцията на цялата тема е това - нямаме и искаме и другите да нямат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

т.е. чакаш намаление и не купуваш! Значи все пак ще има намаление!!!
                Намалението вече е факт, собственици на имоти по морето търсят на кого да ги дарят, тъй като Путин ще хвърля атомна бомба във Варна. Ти не си ли разбрал?

Коментар

• Кипър е домакин на среща на Управителния съвет на Европейската централна банка, посветена по въпроси, свързани с непаричната политика.

Очаква се на форума в Лимасол да бъдат обсъдени предизвикателствата пред еврозоната, както и европейската икономика

Инфлацията в момента е "нежелателно висока", заяви председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард на дискусия със студенти във вторник вечерта в Никозия. През септември тя достигна 10% в еврозоната.

Като основни причини за нея Кристин Лагард посочи повишаването на цените на енергоизточниците, предизвикано от войната в Украйна, както и тесните места в глобалните вериги за доставки.

ЕЦБ и националните банки на 19-те държави от еврозоната работят за постигане на заложената цел - инфлацията да бъде 2% в средносрочен план, и да се възстанови ценовата стабилност, подчерта председателят на европейската финансова институция.

Според финансови източници на заседанието на Управителния съвет днес в Кипър се очаква да започне дискусия за свиването на баланса на Европейската централна банка - т. нар. „количествено затягане“ като инструмент за oсправяне с високата инфлация, освен повишаването на лихвените проценти. Официални съобщения са възможни към края на годината.-

Коментар

Ама, защо да продавам имоти от които изкарвам пари от наеми не разбирам ?! Учудвате ме. Естествено ,че ако има намаление на цените ще купувам ,вие какво очаквате да правя ?!!!
                    Затова споменах ниска доходност/или нулева т.е. липса на наематели/. Ако тенденцията е все по-трудно да си намираш наематели, няма ли да се замислиш преди следващата покупка на още един имот? Това определя пазара в посока ръст.

Но тук говорим за спад, т.е. въздържанието от покупка няма да свали цените, а ще ги задържи на текущите нива. Затова споменах, че трябва алтернатива. И то достойна, която да накара собствениците да продават, а погледа на инвеститорите да е насочен в различна посока, за да може предлагането да надскочи търсенето. Като собственик на НИ за момента, също не мога да видя алтернатива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Ми, не Както знаете купувам и сега

Коментар

Коментар

Харесва ми всичко, което пишете, но ми интересно какво мислите относно Закона за Личния фалит, който мислят да прокарат. Това би дало възможност на хората да се освободят от тежкото бреме на непосилната ипотека и да смажат пазара на НИ.

От друга страна пък прехвърлят риска изцяло на банката и така Бай Пешо няма да го интересува цената на имота. Ще купува и на 5000Е/м2, защото ако икономиката гръмне, и той не може да плаща - развява бялото знаме, оставя ключовете и банкерите заедно със застрахователите да се спасяват.

Кой би бил по-вероятния сценарий по нашите ширини?
                          Че е крайно време да се приеме. Излагаме се заради банковите картели, КЗК спи, а хората ги пържат с всякакви бързи и не бързи кредити.

Коментар

Харесва ми всичко, което пишете, но ми интересно какво мислите относно Закона за Личния фалит, който мислят да прокарат. Това би дало възможност на хората да се освободят от тежкото бреме на непосилната ипотека и да смажат пазара на НИ.

От друга страна пък прехвърлят риска изцяло на банката и така Бай Пешо няма да го интересува цената на имота. Ще купува и на 5000Е/м2, защото ако икономиката гръмне, и той не може да плаща - развява бялото знаме, оставя ключовете и банкерите заедно със застрахователите да се спасяват.

При положение, че рекламния блок на телевизиите е значително запълнен с реклами на лихвари aka фирми за бързи кредити и години наред ги оставят да пият кръвта на хората - не разчитай на смислен закон за личния фалит. Лично предположение. Иначе съм много за. Хазарта и лихварите са едни от оснвните кръвопийци в българската икономика.
                            Last edited by bertram; 06.10.2022, 13:05.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Харесва ми всичко, което пишете, но ми интересно какво мислите относно Закона за Личния фалит, който мислят да прокарат. Това би дало възможност на хората да се освободят от тежкото бреме на непосилната ипотека и да смажат пазара на НИ.

Коментар

Дури,
                                Аз също мисля, че имот, който носи добър доход и не ти тежи дългово - няма смисъл да се продава. Кризите засягат различни хора по различен начин и ако прекарваш всичко през личната си позиция - то кризи не би следвало да има... дай боже повече хора да са така. Опитай се да мислиш извън собственото си положение и се поинтересувай кой с какво дългово бреме се е натоварил и на какви парични потоци разчита - тогава ще видиш, че има доста хора, които са добре СЕГА , но паричните им потоци са толкова 'напаснати' и без запас, че едно относително краткосрочно затрудение може да ги изкара от баланс. При криза не се сменя 100% собствеността. 10% са достатъчни, за да объркат икономиката за години паред.

Не случайно йероглифът за Криза е идентичен или почти с този за възможност - та ти си в групата, която по-скоро би извлякла печалба от една по-серизна дългова криза.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X