Първоначално изпратено от smartinvest
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Грешка 50x!
webmaster-imot@imot.bg
Imot.bg се срина. Имотите паднаха. Балона се наду. Брокерите на борсата. Трудовата.
Коментар
-
Литва е най-привлекателна за имотни инвестиции в Европа, България е в топ 10 - Investor.bg
България се намира в челната десетка сред най-добрите страни за инвестиции в имоти в Европа - класация, която се води от Литва и Унгария. Белгия и Франция са сред най-лошите, показва ново изследване на британската компания 1st Move International, цитирано от Euronews. България пък се намира в челната десетка сред най-добрите места за инвестиции в Европа
===2079===
Очакваме реакциите на жалки гастари, перонци, квартиранти и обитатели на деЦки...
===2079===
...и пак казвам, все още имотите в БГ са евтини, КУПУВАЙТЕ, защото след 2-3 години днешните цени вече ще ви се струват направо без пари, а тогава ще трябва да свиквате с нива 5300 средна цена по кольовата справка.Last edited by два_таралежа; 11.10.2024, 16:34.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Кви са тез 50 000 $ бре? Къде се изкарваха такива пари? В тези год 50$ ми изглеждаха като крупна сума.
Не мога да кажа какви пари е дал баща ми преди 1990 г. и какви в периода 1990-1993 г. Той беше с лоша финансова култура, можеше да спаси този апартамент като не харчи за една наша вила, но не успя. А инвеститорът много скубеше съкооператорите, точно както в "Баш майстора".
Дори да беше успял, сигурно щеше да влачи курви в този апартамент, тогава беше млад. През 1994 г. получи 50 000 долара, гледал съм документи и съм смятал наскоро, купи една нова кола, вилата на морето и 2 къщи по провинцията, които аз продадох. И си харчеше около 4 г.
През 2003 г. заплатите бяха страшно ниски и много хора едвам си плащаха сметките и храната за вкъщи. Отделно не можеше да се намери допълнителна работа, в общия случаи. Или ако се намери, е нещо мизерно.Last edited by Evgo; 11.10.2024, 15:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Евго, както и жонката са потомци на УБО и ДС съоветно. За техните родители нямаше ограничения откъм конфискация на чуждо имущество, вкл. и жилища за собствена изгода.
Имало е извращения, но основната част от дейността е била в полза на НРБ. Тези хора са служили на родината.
По темата има огромна неяснота и повечето такива като теб изобщо не са запознати в детайли, за да имат компетентно мнение.
Коментар
-
Другите - вторите по големина галфони са тия от КаНи-Са-да-иБе-то, дето все квичат че МРЗ-то им била ниска... а всъщност точно те работят срещу интересите на работниците защото спомагат сега част от компаниите да се изнасят от Бг ! В частния сектор никой не може да ти гарантира заплата - ако бачкаш и ти продават труда -> ще има пари, ако не - няма!
А те понеже са свикнали цял живот някой само да им дава.... все им е малко!Last edited by Julius_BG; 11.10.2024, 15:19.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
На практика масовия българин с цялата си финансова неграмотност финансира тоя балон! 1. Банките не му дават и една стотинка лихва, но той пак там си оставя парите -> ония ловят шарани в мътна вода и помпат балона с евтините лихви -> 2. Ахмаците цъкат с език и викат: Ето виждаш ли цените скачат и теглят кредити щото "биели" инфлацията и видиш ли били по-умни от банките!
А най-важния сектор вече от година върви надолу! Кой ще плаща утре заплатите на ахмаците от Точка 2?
https://money.bg/economics/otrasal-k...a-v-kriza.html
Другият проблем е държавата - емитира нови и нови дългове, които се финансират отвън, за да плащат пенсии и залати/ДМС-та на търтеите в държавния сектор. Това се налива директно в резервите. Оттам -срещу всеки нов лев ликвидност се отпускат няколко лева нова и нова ипотека...
Вървим към гръцкия сценарий с бясна скорост (само дето няма кой да ни спаси). Държавата ще колабира в един момент внезапно и неочаквано.
Коментар
-
То и без криза се вижда, че пазра е балонирал и се поддържа изкуствено от бамките. При нормални (пазарни) условия този пазар (в този вид) няма как да съществува.
А най-важния сектор вече от година върви надолу! Кой ще плаща утре заплатите на ахмаците от Точка 2?
https://money.bg/economics/otrasal-k...a-v-kriza.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
През 1994 г. , януари, баща ми продаде голям тухлен апартамент в кв. Бели Брези, над 100 кв.м., недовършен, защото нямаше пари да се справи с последните вноски за 50 000 долара - продажна цена. Апартаментът беше с 2 спални, голям балкон пред тях, голям хол, кухня, а между кухнята и хола имаше малка, квадратна трапезария (отразява вижданията на архитекта от онези времена). Не помня дали имаше втори балкон към кухнята (май имаше).
Едни роднини го подучиха и подлъгаха да го продава, а те си запазиха техния двустаен апартамент в същия блок. И лъжеха, че и те ще го продадат. ( И през 2002 г. наложих забрана да не ги каним у нас,)
Та в тази връзка ми се струва, че на Витошка са били по-скъпи апартаментите.
Преди години една позната от квартала ми (беше продавачка на НИ) показа договор, че през 1994 г е купила за 70 000 лв двустаен, панелен апартамент. Обаче отново не се знае на какви пари е минала сделката, сумата 70 000 лв е за пред нотариуса.
За 6 000 долара в края на 1994 г. баща ми купи вила на морето (за ремонт, без екстри).
Коментар
-
Кви са тез 50 000 $ бре? Къде се изкарваха такива пари? В тези год 50$ ми изглеждаха като крупна сума.
Коментар
-
https://www.imot.bg/b7hjff
Падат, падат.... кольовата справка чупи рекорд след рекорд. Понижители?
...
2197
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
През 1994 г. , януари, баща ми продаде голям тухлен апартамент в кв. Бели Брези, над 100 кв.м., недовършен, защото нямаше пари да се справи с последните вноски за 50 000 долара - продажна цена. Апартаментът беше с 2 спални, голям балкон пред тях, голям хол, кухня, а между кухнята и хола имаше малка, квадратна трапезария (отразява вижданията на архитекта от онези времена). Не помня дали имаше втори балкон към кухнята (май имаше).
Едни роднини го подучиха и подлъгаха да го продава, а те си запазиха техния двустаен апартамент в същия блок. И лъжеха, че и те ще го продадат. ( И през 2002 г. наложих забрана да не ги каним у нас,)
Преди години една позната от квартала ми (беше продавачка на НИ) показа договор, че през 1994 г е купила за 70 000 лв двустаен, панелен апартамент. Обаче отново не се знае на какви пари е минала сделката, сумата 70 000 лв е за пред нотариуса.
За 6 000 долара в края на 1994 г. баща ми купи вила на морето (за ремонт, без екстри).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеГалина Максимова: Продавачите са в по-силна позиция на жилищния пазар, няма имотен балон
https://www.investor.bg/a/113-analiz...a-imoten-balon
Тази лелка ще признае за балона тогава, когато някой от "строителите" признае, че строи боклуци и призове хората да купуват стара тухла (факт, но неудобен).Last edited by ejonny2376; 11.10.2024, 13:40.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
За 20 000 - 25 000 долара се купуваше на бул. Витоша апартамент 50-70 квадрата през 1994-1996та. който видял, видял. Който купил, купил. Не един единствен апартамент, просто за толкова се продаваха. Тоя на Витошка и 5000 лв не са отишли за ремонти за 30 години. Някой шкаф, матраци, бяла техника, диван, ей такива работи. Паркета преди 30 години е циклен, преди 1 година го лакирах между наемателите. За 200000 те евро ей така го написах, да става разговора, не съм се интересувал колко струват в момента. Ама като гледам какви пари за какви дупки се искат, може и да съм близо. Но се е изплатил много пъти от наемите
Коментар
-
Галина Максимова: Продавачите са в по-силна позиция на жилищния пазар, няма имотен балон
https://www.investor.bg/a/113-analiz...a-imoten-balon
- 1 like
Коментар
Коментар