IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Евго, както и жонката са потомци на УБО и ДС съоветно. За техните родители нямаше ограничения откъм конфискация на чуждо имущество, вкл. и жилища за собствена изгода.
    Бъркаш. Имало е и такива случаи, но са били изкючение. На оперативните заседания се говореше главно за резултатите на НТР и се четяха докладни записки, обсъждаха се отчети за дейността на неявните фирми и пр. Бил съм свидетел като дете на някои такива заседания.
    Имало е извращения, но основната част от дейността е била в полза на НРБ. Тези хора са служили на родината.

По темата има огромна неяснота и повечето такива като теб изобщо не са запознати в детайли, за да имат компетентно мнение.

Коментар

• Другите - вторите по големина галфони са тия от КаНи-Са-да-иБе-то, дето все квичат че МРЗ-то им била ниска... а всъщност точно те работят срещу интересите на работниците защото спомагат сега част от компаниите да се изнасят от Бг ! В частния сектор никой не може да ти гарантира заплата - ако бачкаш и ти продават труда -> ще има пари, ако не - няма!

А те понеже са свикнали цял живот някой само да им дава.... все им е малко!
      Last edited by Julius_BG; 11.10.2024, 15:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

На практика масовия българин с цялата си финансова неграмотност финансира тоя балон! 1. Банките не му дават и една стотинка лихва, но той пак там си оставя парите -> ония ловят шарани в мътна вода и помпат балона с евтините лихви -> 2. Ахмаците цъкат с език и викат: Ето виждаш ли цените скачат и теглят кредити щото "биели" инфлацията и видиш ли били по-умни от банките!

А най-важния сектор вече от година върви надолу! Кой ще плаща утре заплатите на ахмаците от Точка 2?

https://money.bg/economics/otrasal-k...a-v-kriza.html
        Ако имаше рационално мислене у тъпаците, щяха да купуват на борсите извън БГ, съответно отлив на ликвидност и да ги видя тогава банките как щяха да дават на хорица с 2000-3000 лева заплатка ипотеки по 200к-300к Евро...

Другият проблем е държавата - емитира нови и нови дългове, които се финансират отвън, за да плащат пенсии и залати/ДМС-та на търтеите в държавния сектор. Това се налива директно в резервите. Оттам -срещу всеки нов лев ликвидност се отпускат няколко лева нова и нова ипотека...

Вървим към гръцкия сценарий с бясна скорост (само дето няма кой да ни спаси). Държавата ще колабира в един момент внезапно и неочаквано.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

То и без криза се вижда, че пазра е балонирал и се поддържа изкуствено от бамките. При нормални (пазарни) условия този пазар (в този вид) няма как да съществува.
          На практика масовия българин с цялата си финансова неграмотност финансира тоя балон! 1. Банките не му дават и една стотинка лихва, но той пак там си оставя парите -> ония ловят шарани в мътна вода и помпат балона с евтините лихви -> 2. Ахмаците цъкат с език и викат: Ето виждаш ли цените скачат и теглят кредити щото "биели" инфлацията и видиш ли били по-умни от банките!

А най-важния сектор вече от година върви надолу! Кой ще плаща утре заплатите на ахмаците от Точка 2?

https://money.bg/economics/otrasal-k...a-v-kriza.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

През 1994 г. , януари, баща ми продаде голям тухлен апартамент в кв. Бели Брези, над 100 кв.м., недовършен, защото нямаше пари да се справи с последните вноски за 50 000 долара - продажна цена. Апартаментът беше с 2 спални, голям балкон пред тях, голям хол, кухня, а между кухнята и хола имаше малка, квадратна трапезария (отразява вижданията на архитекта от онези времена). Не помня дали имаше втори балкон към кухнята (май имаше).

Едни роднини го подучиха и подлъгаха да го продава, а те си запазиха техния двустаен апартамент в същия блок. И лъжеха, че и те ще го продадат. ( И през 2002 г. наложих забрана да не ги каним у нас, )
            Та в тази връзка ми се струва, че на Витошка са били по-скъпи апартаментите.

Преди години една позната от квартала ми (беше продавачка на НИ) показа договор, че през 1994 г е купила за 70 000 лв двустаен, панелен апартамент. Обаче отново не се знае на какви пари е минала сделката, сумата 70 000 лв е за пред нотариуса.

За 6 000 долара в края на 1994 г. баща ми купи вила на морето (за ремонт, без екстри).
            Някой помни грешно цените. https://profit.bg/article/2024012502555986240

Коментар

Кви са тез 50 000 $ бре? Къде се изкарваха такива пари? В тези год 50$ ми изглеждаха като крупна сума.
              Евго, както и жонката са потомци на УБО и ДС съоветно. За техните родители нямаше ограничения откъм конфискация на чуждо имущество, вкл. и жилища за собствена изгода.

Коментар

• https://www.imot.bg/b7hjff

Падат, падат.... кольовата справка чупи рекорд след рекорд. Понижители?

...
                Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	48.9 КБ
ID:	4215523

2197

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

През 1994 г. , януари, баща ми продаде голям тухлен апартамент в кв. Бели Брези, над 100 кв.м., недовършен, защото нямаше пари да се справи с последните вноски за 50 000 долара - продажна цена. Апартаментът беше с 2 спални, голям балкон пред тях, голям хол, кухня, а между кухнята и хола имаше малка, квадратна трапезария (отразява вижданията на архитекта от онези времена). Не помня дали имаше втори балкон към кухнята (май имаше).

Едни роднини го подучиха и подлъгаха да го продава, а те си запазиха техния двустаен апартамент в същия блок. И лъжеха, че и те ще го продадат. ( И през 2002 г. наложих забрана да не ги каним у нас, )

Преди години една позната от квартала ми (беше продавачка на НИ) показа договор, че през 1994 г е купила за 70 000 лв двустаен, панелен апартамент. Обаче отново не се знае на какви пари е минала сделката, сумата 70 000 лв е за пред нотариуса.

За 6 000 долара в края на 1994 г. баща ми купи вила на морето (за ремонт, без екстри).
                  Кви са тез 50 000 $ бре? Къде се изкарваха такива пари? В тези год 50$ ми изглеждаха като крупна сума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                    Галина Максимова: Продавачите са в по-силна позиция на жилищния пазар, няма имотен балон

https://www.investor.bg/a/113-analiz...a-imoten-balon

Инж. Галина Максимова е собственик и управител на агенция за недвижими имоти „Софконсулт” ЕООД

Тази лелка ще признае за балона тогава, когато някой от "строителите" признае, че строи боклуци и призове хората да купуват стара тухла (факт, но неудобен).
                    Last edited by ejonny2376; 11.10.2024, 13:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

За 20 000 - 25 000 долара се купуваше на бул. Витоша апартамент 50-70 квадрата през 1994-1996та. който видял, видял. Който купил, купил. Не един единствен апартамент, просто за толкова се продаваха. Тоя на Витошка и 5000 лв не са отишли за ремонти за 30 години. Някой шкаф, матраци, бяла техника, диван, ей такива работи. Паркета преди 30 години е циклен, преди 1 година го лакирах между наемателите. За 200000 те евро ей така го написах, да става разговора, не съм се интересувал колко струват в момента. Ама като гледам какви пари за какви дупки се искат, може и да съм близо. Но се е изплатил много пъти от наемите

Коментар

• Галина Максимова: Продавачите са в по-силна позиция на жилищния пазар, няма имотен балон

https://www.investor.bg/a/113-analiz...a-imoten-balon

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Това не е отрицателна доходност, това е лудост. Но да дадем за пример - имот в центъра, купен 1996та за 25 000 долара, даван под наем до преди година за различни суми през годините, но отдавна се е изплатил на няколкостотин процента от наемите, в момента седи празен и се плащат данъци, но по пазарни цени е продаваем за 200 000 евро - това отрицателна доходност ли е
                          1996 средната заплата беше 100$.Ти оде извади 25 000. Тогава имотеки нямаше.Аз си купих маратонки Найк и бях голем гъзар.1996 имах спестени само 3000$ и ги държах в сейф че в банка беше опасно
                          Last edited by nradev1111; 11.10.2024, 06:09.

Коментар

Тва какво се е купувало няма никакво значение. В момента сметката изобщо не излиза, а като гледам как се бетонира, няма и да излезе.
                            Тук съм съгласен, в момента сметката не излиза.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Това по какъв начин доказва, че ако купиш днес за 5000 Евро/кв.м. пак ще се изплати от наеми и че няма да отидат примерно 100к за ремонти?
                              Ако стане точно обратният сценарии и се окаже, че всички пари си набил в някакъв кофтор (без диверсификация), а в БГ вземе да настане някоя дългогодишна криза, тогава какво правим?

ПС: Ти какви дивани и шкафове си купувал за под 5000 общо не те знам, но ако сега ти се наложи да купуваш пак, ще ти отиде половината доходност на кино.
                              То и без криза се вижда, че пазра е балонирал и се поддържа изкуствено от бамките. При нормални (пазарни) условия този пазар (в този вид) няма как да съществува.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

нямам поглед върху пазара във варна, бетерчо
                                самата цена ми се видя възмутителна
                                за наеми трудна работа
                                може би за собствено да става
                                Ам затова говоря, тва не е балон а дирижабъл, тва е непродаваемо.
                                Как да стане за собствено, като е 58 кв - 24 кв хол и 12 кв спалня. Това е само за отдаване под наем, всъщност като гледам 80% са подобни маломерки.

Коментар

Working...
                                X