IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Кавръков си търси жилище,в което да живее.Не мисля,че трябва да бъде подиграван за това.Ако искаше да печели от вдигане на цените и да се ядосва,че не е купил евтино, може е да е повод за бъзик.Ама да се подиграва човек, че се ядосва,че не може да си купи жилище, в което да живее, ми се вижда доста нагло. Като от рода на:"Като няма хляб, яжте пасти".
    Няма човек в темата който да не му е търсил жилище в последните 6 години. И имаше много отговарящи на 95% на неговите критерии, а и той имаше тогава парите да си го купи. Ама той не искаше щото още преди 5-6 години чакаше цените да паднат с поне 30%...Сега чака с 60%....
    Ще има още малко да почака...има нема 100-200 години :-)

Коментар

• Добре де, това са само хипотези. Риск винаги има от национализация. Чета и в темата NYSE Терзиев се тревожи да не посегнат някои държави на петролните му инвестиции. Но това е форсмажор. Шансът поне за имотите у нас е нищожен за сега.
      Кажете по-добре кога почват да падат цените на НИ, че изтръпнах вече от чакане, а инфлацията изяде кеша.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Пак не можеш да разбереш .
        В момента ,в света и като цяло имота,конкретно жилището има основна цеал и тя е ИНВЕСТИЦИЯ ,на дома не се гледа като на място където живееш и се прибираш да спиш ,да се подслониш ,а като инвестиция .
        В следващото десетилетие това ще се промени и жилището ще има друг смисъл и той ще бъде 1 място ,ЖИЛИЩЕ -дом,място където човек живее и се прибира при семейството си .
        За да ме разбереш още повече виж как се е строяло в миналото като разпределения ,помещения ,площи и т.н. и виж новите кутийки не само в БГ ,точно защото се гледа на жилищата като инвестиция ,а не като дом .
        В новия план ,ще се определеи че човек ще има нужда от 1 дом ,повече не ти трябват ,за какво са ти ?
        Искаш да инвестираш в нещо ?
        Ок ,но нека не е имот
        Това е така, защото политическата мафия реши да ограби тези, които имаха пари. Как? Като просто напечатаха пари от въздуха. Тези дет имаха пари обаче не са глупави, те ги вкараха в имоти, защото знаеха, че това са "твърдите" активи, другото е алабала, виж акциите, златото, колко са надолу. Не казвам, че имотите няма да паднат, ще паднат, но с 20%, макс 30%, което е нищо на фона на 200% скок последните 2-3 год.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

има го и другия начин

има държавни терени - пускай на търг и да се строи и пазарът ще си намери центъра
          за седящите заключени имоти един хубав данък по 3-4 на този за първо жилище и без да има опция да се заобиколи данък смет и нещата с трупането на имоти без цели и посока ще си дойдат на мястото.

гърците защо си продаваха на пожар по 20 апарта - именно защото в един момент държавата каза 'я дайде данък, че тука ви бяхме забравили'

от години си пея, че когато куцо и сакато е фиксирано в имотите (не говоря тези за лични нужди) - и става най-желното нещо да имаш още и още тухли - страда останалата част от икономиката. Гуша правят строители, мебелисти, фаянсаджии и сие, но се помпа един сектор за сметка на много други и в даден момент, когато този сектор сгъне ще стане драма.

спирам, че и аз навлизам в плановата нека плащат тули след време ще има къде да живеят младите
          Не само това,ами масово емигрантите като спестят някой лев и купуват имоти в България. Даже в провинцията те са основните купувачи на имоти. И като купят жилище нито живеят в него ,нито го отдават под наем. Така го вадят както от пазара на жилища,така и от този на наемите.
          Ами не е нормална тая работа. Приветствам всеки, който купи жилище и го отдава под наем.Тово си е бизнес. Ама да се купи жилище и да се държи необитаемо е много негативно явление.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

А,така обясни им как стоят нещата например в Испания ?
            Обясни им как примерно казвам ,аз намирам че например Лева или Песимиста или който и да е имат имот който е празен ,а тях ги няма ,например не са в Българи от години .
            Нанасям се и почвам да го ползвам,да го поддържам и всичко както си му е реда ,обясни им после какво се случва ,кажи им и какво прави мафията с празните имоти ,да не продължавам още ,това са трендовете .

Преди време писах че в България ще дойде пак БСП на власт ,така ли стана ,така стана .
            Вижте че в света глобално социализъма властва на много места -помощи,социални мерки ,ваучери ,какво ли не ,това е Новия ред ,Новия свят -неравенството трябва да бъде намалено и това ще се случи на принципа -да вземем от богатите и да дадем на по-бедните -може и да не е правилно ,може и да доведе до по-лошо,но това идва и в България ще дойде ,запомнете това добре
            Проблемът е, че не вземат от богатите а от средната класа. Комунистите винаги искат от чуждите пари. Ктб фалира, когато беше оня педерунгел СтанишеФФ, 97 бамките фалираха, когато бяха пак на власт червените кхмери. Сега ако пак дойдат на власт, пак ще фалират бамки!

Виж според червените прашки, кои са най-богатите (не, не е Гергов): Румен Гечев: БСП ще иска промяна на данъците за най-богатите

Промяна ще има „само за най-богатите“, които имат доходи над 3600 лева, а това са 120 000 души“.

Това заяви Румен Гечев от БСП в дебат по бТВ.

https://www.flashnews.bg/rumen-geche...-naj-bogatite/
            Last edited by better; 25.10.2022, 20:01.

Коментар

Кавръков си търси жилище,в което да живее.Не мисля,че трябва да бъде подиграван за това.Ако искаше да печели от вдигане на цените и да се ядосва,че не е купил евтино, може е да е повод за бъзик.Ама да се подиграва човек, че се ядосва,че не може да си купи жилище, в което да живее, ми се вижда доста нагло. Като от рода на:"Като няма хляб, яжте пасти".
              Никога не бих подиграл Кавръка, познавам го и сме говорили, яли и пили. Но не осъзна че ще се случат неща които той не е видял - имам предвид цикли с имотите от поне 30 години назад. Трябваше да си захлупи имотче около Сточна гара или Борово, или някъде близо все пак до центъра, а и в Младост можеше. И да кешира ако иска и не му харесва. Но той следваше логиката на несвикването. Да, кинтите се изкараха и напечатаха в последните 10 години. 2011 беше тънко, имаше недоверие,
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

В България основният проблем е демографският срив.Населението на България намалява с най-бързи темпове в света. И то българският етнос намалява с още по-бързи темпове, щото циганите увеличават броя си.
                Така че държавата трябва да се намеси ако иска и след 50 години на тая територия да има интелигентни и образовани българи.А една от основните причини за ниската раждаемост е жилищния проблем пред младите семейства.Поради което може да се построят жилища от държавата, в които да се настанят млади семейства вишисти и при раждане на три деца жилището да става тяхно.
                Щом се намериха милиарди да се санират частни домове-панелките на пенсионерите, защо да не се построят жилища за млади и образовани хора, които ще създават деца?
                има го и другия начин

има държавни терени - пускай на търг и да се строи и пазарът ще си намери центъра
                за седящите заключени имоти един хубав данък по 3-4 на този за първо жилище и без да има опция да се заобиколи данък смет и нещата с трупането на имоти без цели и посока ще си дойдат на мястото.

гърците защо си продаваха на пожар по 20 апарта - именно защото в един момент държавата каза 'я дайде данък, че тука ви бяхме забравили'

от години си пея, че когато куцо и сакато е фиксирано в имотите (не говоря тези за лични нужди) - и става най-желното нещо да имаш още и още тухли - страда останалата част от икономиката. Гуша правят строители, мебелисти, фаянсаджии и сие, но се помпа един сектор за сметка на много други и в даден момент, когато този сектор сгъне ще стане драма.

спирам, че и аз навлизам в плановата нека плащат тули след време ще има къде да живеят младите
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Да е купил. Като слушаш дървени философи и си правиш тънки сметки, тей става. Синдромът да не се мина случайно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Не обиждайте Борхес. Тук има само евтин прочит на Маркс.
                    Чест и почтания. Просто фантазиите на някой членове на форума са толкова развитени...

но съм съгласен с дискаунтната версия на Маркс, да :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ще те изненадам, че този път съм съгласен с теб донякъде / изключено е да се отнася за Радомирци. Ние сме от друга вселена :-))))/
                      Относно надскачането съм изцяло съгласен - всеки трябва да си знае мястото , а ипотечката е начин да попаднеш на място, което ти е над нивото.
                      Обаче колкото и да върнат сега имотите / очаквам го/ , дългосрочно посоката е яко нагоре защото сме все още много изостанали ценово от останалият свят, така че ипотечковците, които не се потопят по пътя накрая ще са на голям плюс. Предпочитам да плащат наеми на хазяите вместо на банката....Ето давам пример - в момента имам апарт даден в Ковид кризата на наем който е с 50-75% по-нисък от настоящите нива и не съм го актуализирал нито изгонил наемателя, а банките започнаха мигом да вдигат техният наем / лихвата/....
                      Кой, колко има е много спорен въпрос Замисли се над това как е възможно някой да има възможност да пише във форума по всяко време....дали пък примерно не се е пенсионирал на млади години и си върти синджирчето както иска ?!.....
                      Фактите са такива, че всички завистливци и злобари НЯМАТ собствен имот в София и чакат цените да паднат с 60 или май беше с 300% :-))), че да купят.... А това просто няма как да се случи....Всички касиерки в Лидъл собственици на блокове във Вазов ...хаххахахах

ПП И преди съм писал - образованието за масовката е силно надценено и със спорни бизнес резултати след него. Какъв е смисъла мами и тати да инвестират в някой / Ванчо/ да се учи в Щатите или на Запад 1-2 апартамента и той да се върне да работи в провинцията за 2-3К примерно. Безумно финансово решение. В същото време Бай Гошо е станал плочкаджия или келнер спестил е 200К евро от обучение и за 5 години плочкаджийстване е изкарал и спестил още поне 100К Та тогава Ванчо идва и почва да реве, че имотите са му скъпи и как може Гошо да е толкова напред в сравнение с него.....:-)
                      Искам и на теб да отговоря, и на Петърчо. Петърчо нарича всички селяни без да осъзнава колко лъщи той самия какъв е. Виж примера му - идва провинциалистчето в Сф и почва да се радва...Боже!, той забравя кои хора от къде дойдоха и са елита на Сф - поети, писатели, композитори, актьори, лекари и още много други. Момчето не прави разлика по отношение багажа на хората - простаците които ги има във всеки един голям град...вижда само тях.
                      На теб - не знаят какво значи образование, колко време отнема, как продължава вечно и след училището, всеки иска жилище, това е. Има. За всички, във всеки град имат собствени жилища хората, че и децата им. Купуват къщи, апартчета, пътуват до работното си място и т.н. ...но НЕ в столица. Сори, плочкаджията печели.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

2017 -2018-2019-2020.... вече можеше да купи, имаше парите. Ама пуста скръндзавост, и лакомия да не се прецака...
                        и друго, според мен не иска да купи вече, иска да експроприира.. което не е ок, и алекс може да трие... ама на всички им е ясно

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Борхес ряпа да яде...
                          Не обиждайте Борхес. Тук има само евтин прочит на Маркс.

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

Човек като е изтървал момента да купи какво ли не му ражда фантазията.
                            Борхес ряпа да яде...

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Каквото казвах в женската тема. Въпрос на дългосрочна обмислена политика.
                              В България такава политика по демографските въпроси липсва.Още по-малко се насърчават образованите хора да имат деца. Коефициентът на плодовитост в сливенските села е 2,6,в София 1,3.Като се има предвид, че в сливенските села има и българки,а в София и циганки, то циганките от сливенските села имат ТРИ пъти по-висок коефициент на плодовитост от българките в София.
                              На печелившите честито.

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

Човек като е изтървал момента да купи какво ли не му ражда фантазията.

Коментар

Working...
                                X