IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• better-чо ти към кой отбор си последно, че всеки ден различно чета от тебе. Към понижителите или повишителите

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Теч се оправя. Тропане отгоре - не.
      Аве оправя се, ама струва доста мангизи и ако тез дет ти го правят не си остаят ръцете.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        https://www.investor.bg/a/113-analiz...paniya-do-raba

ВЪЛКЪТ ИДВА И ЗА БЪЛГАРСКИТЕ КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ !!

Вълкът идва/Байлоре гоотви се ! - растящите лихви тласкат собствениците на жилища в Испания до ръба

Разкото вдигане на лихвите от централните банкери в еврозоната задълбочава кризата с издръжката за живот

Четиристайният апартамент на Исабел Бенито в Колменар Виехо, ветровит град с гледки към планините северно от Мадрид, не е обичайното жилище на семейство, което е на ръба на оцеляването. Но банковите документи и написани на ръка бележки, които тя държи в препълнена пазарска торба във всекидневната си, са свидетелство, че е подложена на финансов натиск, пише Financial Times.

56-годишната Бенито е притеснена, че вноските по ипотечния ѝ кредит с плаваща лихва, обичайния договор за повечето испански собственици на жилище, скоро може да нараснат от 902 евро на месец до над 1300 евро. „Има страх, че ще загубя дома си, ще загубя това, което съм платила до момента, и всички саможертви, които съм направила. Много страх и тъга“, казва тя.

Най-големият шок ще изпитат хората, чиято последна корекция е била към края на 2021 г., когато 12-месечният Euribor беше -0,5%. Сега той е 2,6%, а пазарите очакват, че ЕЦБ ще продължи да повишава лихвите спрямо настоящото им ниво от 1,5 на сто. Това означава, че в следващите няколко седмици вноските ще нараснат с над 200 евро на месец – от 636 на 850 евро за домакинство със среден размер на заема от 145 хил. евро, оставащ срок от 20 години и стандартна ставка на Euribor от +1%.
        Ооооох котьоооо.....

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Зависи, повечето текът, даже като спре да вали.
          Теч се оправя. Тропане отгоре - не.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Тук много грешиш. Аз лично купувам само на последен етаж. Само плюсове. Гледка, големи тераси, няма тропане отгоре.
            Зависи, повечето текът, даже като спре да вали.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

То тук по- скоро вината е в продавачите- сами отиват в агенциите да си продават имотите( и да дават комисионна), не могат да си извадят няколко документа, а доста пъти не могат да си пуснат дори обява. Общо взето не е луд този който яде баницата......
              А ходят, повечето са нахални кът конски мухи. Преди време бях пуснал един хубав парцел на мои познати - скъсаха се да звънят агенции, след това пуснах на един приятел ап за под наем, пак ми съдраха телефона от обаждания.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Чакай, ти ни казваше че ще падат тук от дв - три месеца. Защо ми казваш нещо което знам. И то съм го писал на бойците още 2014. Те някои претърпяха метаморфоза - излетяха узрявайки макар и за няколко години.
                Това че ще падат го казват и от уникредит, сърди се на тях . Незнам кво знаеш, но повечето твърдите, че повишението било минимално и трябвало да догонваме запада. Оказа се, че не е вЕрно и вече сме догонили запада - с цените.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

То тук по- скоро вината е в продавачите- сами отиват в агенциите да си продават имотите( и да дават комисионна), не могат да си извадят няколко документа, а доста пъти не могат да си пуснат дори обява. Общо взето не е луд този който яде баницата......
                  Ако продавача е негамотен да си пусне обява е съвсем нормално да си плати някой да му я пусне и тн тн.

Проблема обаче не е в неможещите да пишат продавачи, а в неможещите да четат купувачи, които явно сами не могат да си прочетат обявите та дават пари на брокерите да ги четат вместо тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
                    Забравих да ви кажа, че парцела на Мадрид и Черковна на ъгъла се продава или е продаден / не разбрах кое от двете/ за 3500000 €. Не помня и кой освен мен се интересуваше от него
                    Сега съм се огледала в един парцел в Изток, но само като строеж ,не като парцел.
                    Този парцел е като магнит за катастрофирали автомобили:-)))

Коментар

• https://www.investor.bg/a/113-analiz...paniya-do-raba

ВЪЛКЪТ ИДВА И ЗА БЪЛГАРСКИТЕ КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ !!

Вълкът идва/Байлоре гоотви се ! - растящите лихви тласкат собствениците на жилища в Испания до ръба

Разкото вдигане на лихвите от централните банкери в еврозоната задълбочава кризата с издръжката за живот

Четиристайният апартамент на Исабел Бенито в Колменар Виехо, ветровит град с гледки към планините северно от Мадрид, не е обичайното жилище на семейство, което е на ръба на оцеляването. Но банковите документи и написани на ръка бележки, които тя държи в препълнена пазарска торба във всекидневната си, са свидетелство, че е подложена на финансов натиск, пише Financial Times.

56-годишната Бенито е притеснена, че вноските по ипотечния ѝ кредит с плаваща лихва, обичайния договор за повечето испански собственици на жилище, скоро може да нараснат от 902 евро на месец до над 1300 евро. „Има страх, че ще загубя дома си, ще загубя това, което съм платила до момента, и всички саможертви, които съм направила. Много страх и тъга“, казва тя.

Най-големият шок ще изпитат хората, чиято последна корекция е била към края на 2021 г., когато 12-месечният Euribor беше -0,5%. Сега той е 2,6%, а пазарите очакват, че ЕЦБ ще продължи да повишава лихвите спрямо настоящото им ниво от 1,5 на сто. Това означава, че в следващите няколко седмици вноските ще нараснат с над 200 евро на месец – от 636 на 850 евро за домакинство със среден размер на заема от 145 хил. евро, оставащ срок от 20 години и стандартна ставка на Euribor от +1%.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

И двете са последен етаж. Никой не търси партер и последен етаж.
                        Тук много грешиш. Аз лично купувам само на последен етаж. Само плюсове. Гледка, големи тераси, няма тропане отгоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Цецо ,този от статията ти е колега .
                          Измислил е сайта Home Heed ,с някакви алгоритми отсява уж фалшивите обяви и срещу зплащане в различни пакети като абонамент може да ти праща най-новите обяви ,но абсурдното е че си вади статистика на база свалени обяви .
                          Сваля се обявата и той смята че имота се е продал на толкова на колкото е бил качен ,това дали цената е такава ,дали изобщо са махнали обявата и ще я качат пак с друга цена или изобщо няма да я качат или дали продавача се е отказал това няма значение .
                          Виж ако някой от сектора ИТ измисли софтуер или приложение което да анулира агенциите като порседници ще стане новия Илън Мъск

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Аз като ви казвам, че цените скочиха със 150~200% за последните 2~3 год не ми вярвахте.
                            Чакай, ти ни казваше че ще падат тук от дв - три месеца. Защо ми казваш нещо което знам. И то съм го писал на бойците още 2014. Те някои претърпяха метаморфоза - излетяха узрявайки макар и за няколко години.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Прочетох последните 20-на коментара и лъснаха поне 3 от понижителите тука. Едно и също се повтаря, като запис на касетка. Потресен съм.
                              Не виждат че не останаха и активи за инвестиране. Понижителската част от населението е обект на пазар на наеми. В следващите години ще си избират в кой сегмент да се населят. И споко, ще плащат от коин печалбите.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                                Имотите в София поскъпнаха двойно за последните 14 месеца
                                Най-търсени остават двустайните и тристайни апартаменти

Прочети още на: https://www.dnes.bg/business/2022/11...-meseca.549508
                                Аз като ви казвам, че цените скочиха със 150~200% за последните 2~3 год не ми вярвахте.

Коментар

Working...
                                X