If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Що ли в Гърция СТАНА за 1 година - ака ВЕДНАГА?
Ще стане на бизнесмени/инвеститори с 2+, тез с едно жилище за ЖИВЕЕНЕ ще си го плащат без проблем щот ще е 50-100лв. За бизнес си плащаш данък за наема който може да вземеш. Ама ти не си взел - ами да си взел ве, къф е тоя бизнес дет не го правиш.
Като е финансово неграмотен българина ще направиш ЗОРЛЕМ така че да не си пилее парите за глупости. Жилище което седи на ШЗ е върховна глупост. И аз имам таквоз и ще го продам само да измисля кво да правя още едни 100к излишни.
От 30 години държавата с мафиотите строители, бамки и брокерасти се възползват от неграмотността на българина и мечтата му за дом за унуките, и правнуците и пра-правнуците
Съгласен съм. Разсъждавам хипотетично.
Най-лошото е,че много роми работят в чужбина, правят сериозни пари там в сравнение с България и масово купуват жилища в провинцията. И тъй като нямат намерение да останат в чужбина ще се върнат тук и много градове ще се роминизират.А ромите винаги живеят групово. Заживеят ли три-четири ромски семейства в някой блок,то можеш да го отпишеш като добро място за живеене.
Размечтахте се. Няма стабилно правителство от година и половина. Четвърти парламент започва работа от първия си ден с предизборно гласуване. Никой няма да вдига данъците на НИ.
Това е ясно. Просто го разисквам с плюсовете и минусите. Далеч съм от мисълта че в България ще се въведат по-високи данъци за имотите.
Е кой е казал, че с декрет трябва да се определят цените на жилищата?Цитирай ми мой такъв коментар. Просто е редно данъците за неосновно жилище да станат по 1 процент като в развитите икономически държави. Пък който има желание ако ще и 100 жилища да държи празни.
Няма смисъл да дъвчем едни и също! Не се обсъжда вдигане на данъка.
Тези долу нямат намерение да го вдигат: Списъкът с имоти на политици и магистрати в чужбина остава таен
Бившият главен прокурор Сотир Цацаров съобщи първи за списък с политици и магистрати с недекларирани имоти и сметки в чужбина през 2019 г.
Защото това е пътят напред и нагоре. Ако днес ти осигурят евтини жилища, утре ще поискаш евтини коли и почивки. Не е ли по-добре хората да си осигуряват тези неща с работа?
Е кой е казал, че с декрет трябва да се определят цените на жилищата?Цитирай ми мой такъв коментар. Просто е редно данъците за неосновно жилище да станат по 1 процент като в развитите икономически държави. Пък който има желание ако ще и 100 жилища да държи празни.
А в случаят в повечето градове в провинцията каквото и да правиш няма как да спечелиш много пари. София не е цялата страна с възможности за работа и високи заплати. Та се получава така ,че някой емигрант,който получава високи доходи купува жилище и го държи празно,а някой местен и да си скъса гъза от бачкане пак не може да го стигне по заплащане. Само че местният плаща данъци и осигуровки, създава деца бъдещи данъкоплатци, а емигранта не допринася с нищо за икономиката на България. Затова като се сложат по-високи данъци за неосновно жилище емигранта няма да си набие парите в жилища в България, а така цените ще паднат и местният ще си позволи жилище и ще създаде повече деца.
Между другото кой беше (май лорда) дет ми викаше, че видиш ли, че щом бат Гошо (Google) не се интересува от крипто значи не "юбаво". Google Introduces Cloud-Based Blockchain Node Service for Ethereum
Introducing Blockchain Node Engine: fully managed node-hosting for Web3 development
Размечтахте се. Няма стабилно правителство от година и половина. Четвърти парламент започва работа от първия си ден с предизборно гласуване. Никой няма да вдига данъците на НИ.
Хахахах прав си, дори не се обсъжда такова вдигане, но според мен дори да се въведе ще бъде нещо символично, причината е, че тези, от които зависи са фрашкани с имоти.
Кой кога е казал, че трябва да се настаняват бездомни в необитаемите жилища?Цитирай ми подобно мнение.
А при положение, че има много необитаеми жилища и най-бързо намаляващото население в света няма никаква логика да се повишат цените на жилищата,та да се стремяли хората към високи доходи ,за да си позволят тия жилища.
Защото това е пътят напред и нагоре. Ако днес ти осигурят евтини жилища, утре ще поискаш евтини коли и почивки. Не е ли по-добре хората да си осигуряват тези неща с работа?
Ще сложат другият път,щото още два пъти по-толкова ще почнат да си дават жилищата под наем заради данъците. Та даже и ще паднат цените на наемите.
Дали сте гледали на нещата от друг ъгъл. Примерно, че не са високи цените на НИ, а доходите са ниски. Това се решава лесно с повишаване на квалификацията, повишаване на производителността, повишаване на добавената стойност. За мен ми е най-лесно да повишавам добавената стойност. Но ако някой не иска да учи, може да работи повече. Или да си намери втора работа. Бащата на един приятел е лекар УНГ и през 90-те въртеше и такси след работа в болницата. Успя да купи многостаен апартамент в Мусагеница в края на 90-те. После се преквалифицира, започна работа в чуждестранна организация. Купи си чисто нов Нисан от магазина и купи още два апартамента до НДК. Мисълта ми е, че е по-добре държавата да стимулира хората да учат и да не спъва бизнеса да създава работни места, отколкото да настани младо циганско семейство в къщата на Миро, защото видиш ли била прекалено голяма само за едно семейство, а мангустите живеели в тента с три чавета.
Кой кога е казал, че трябва да се настаняват бездомни в необитаемите жилища?Цитирай ми подобно мнение.
А при положение, че има много необитаеми жилища и най-бързо намаляващото население в света няма никаква логика да се повишат цените на жилищата,та да се стремяли хората към високи доходи ,за да си позволят тия жилища.
Нещо не разбрах-преди малко обясняваш на Кавръков,че не искаш да си даваш имота под наем, сега говориш за наеми.Ами само малка част от необитаемите жилища се отдават под наем. А такъв данък ще принуди много хора да почнат да отдават под наем.Каго се увеличават предлаганите жилища под наем няма как и драстично да нарастват цените на наемите.
Аз не искам, но тези, които си отдава имота (струващ 500 000 лв) за 1000 лв на месец, веднага ще сложат тези 450 лв към наема.
В УК са задължени определен % да са достъпни при ново строителство: Planning for affordable housing
The NPPF says where major development includes the provision of housing, at least 10% of the housing provided should be for affordable home ownership, subject to some exceptions. There is no minimum level of provision of affordable rented housing – this is for local planning authorities to determine. The Planning White Paper (2020) proposed substantial reforms, some of which may have implications for the delivery of affordable housing. Reponses to the white paper are being analysed and an announcement is expected in spring 2022.
И за нашите играчи трябва да се забрани да строят апартаменти над корниза, с колони в хола, кабинети в апартаменти с една спалня, усвояване на терасата при строежа и ...допълнете каквато дивотия съм пропуснал
Тези проценти
affordable housing ( дали за покупка или за наем) всъщност са спосорирани от местните общини или държавата. Поправете ме ако греша.
Тук няма такъв филм.
Дали сте гледали на нещата от друг ъгъл. Примерно, че не са високи цените на НИ, а доходите са ниски. Това се решава лесно с повишаване на квалификацията, повишаване на производителността, повишаване на добавената стойност. За мен ми е най-лесно да повишавам добавената стойност. Но ако някой не иска да учи, може да работи повече. Или да си намери втора работа. Бащата на един приятел е лекар УНГ и през 90-те въртеше и такси след работа в болницата. Успя да купи многостаен апартамент в Мусагеница в края на 90-те. После се преквалифицира, започна работа в чуждестранна организация. Купи си чисто нов Нисан от магазина и купи още два апартамента до НДК. Мисълта ми е, че е по-добре държавата да стимулира хората да учат и да не спъва бизнеса да създава работни места, отколкото да настани младо циганско семейство в къщата на Миро, защото видиш ли била прекалено голяма само за едно семейство, а мангустите живеели в тента с три чавета.
Коментар