Първоначално изпратено от polax
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
В DCEP -китайският дигитален юан.Имам едни скромни 70 бона и мисля с 50 да купя от тази електронна валута.Там поне няма риск като при криптовалутите,щото Китай стои зад тази електронна валута.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ами аз не искам да живея в София.Нито в Люлин, нито където и да е. Така че все пак има и такива хора.
А в България има много необитаеми жилища, населението намалява, а много жилища се строят. Нормално ли ти се вижда цените да растат?
Ти какво точно искаш, не мога да разбера. Да се вземат празните жилища на хората ли? Ти ли ще определиш кое е празно?
Те и хилядите кирпичени къщи по запустяващите села са празни и са в тази статистка, но не виждам да има голямо търсене за тях. Защо хората не искат да живеят там? Годните за обитание жилища намаляват всяка година въпреки стъкмистиката. По-рано ти го предложиха, но не ти хареса. Ти изобщо нямаш никаква теза по въпроса с имотите само едно безкрайно мрънкане.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнениеПризнавам те за абсолютен майстор на празнодумието.
като си глътнете граматиките може и друго да напиша, но на този етап май само ще лакърдисваме
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
А ти бил ли си да видиш или само си чел по фейса и гледал по тв-то? Това казвам - искаш регулация. За тези "развити икономически държави" мога да ти дам личен пример с Копенхаген понеже имах бизнес партньори там, и там пазара на имоти е под доста силна държавна регулация. Две ИТ фирми си делят офис понеже им е скъп наема, кухнята е обща и се ядат нарязани зеленчуци от найлонови торбички за обед. Ходенето на заведение е изключителна рядкост. Самия офис е последен/тавански етаж без асансьор - вярно точно до входа на парк. Жилищата в района са само за милиардери. Вярно всички таксита са само тесли и нови мерцедеси но много малко хора ги ползват. Партньора ми имаше къща на 40 минути от града която изплаща 30 години и пътува всеки ден. Това е живота на средната класа в Дания. Тук има някакво очакване, че държавата в някакъв вид трябва да ти осигури имот, и то даже без ипотека до колкото разбирам. Бил съм и по други сациалистически държави и да ти кажа имотите не са по-достъпни от София. Тук обаче никой не иска да живее в Люлин, Надежда какво остава да говорим за къща на 30-40 минути от София, че пък и с ипотека.
А в България има много необитаеми жилища, населението намалява, а много жилища се строят. Нормално ли ти се вижда цените да растат?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Имаш ли свободни пари за инвестиране в момента?
Хипотетично, ако имаш 250,000 лв. свободни в момента, в какво би инвестирал?Last edited by mirodes; 20.11.2022, 19:57.
Коментар
-
А дали е така в развитите пазарни общества?Щото в повечето развити икономически държави по света данъците за необитаеми жилища са доста високи.Тия хора строят капитализма от 250 години.Така че все нещичко ще знаят за свободният пазар.
И те уверявам, че нямам никакво намерение да купувам апартамент. Ама никакво.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Грешиш, къщата ми е наследствена, така че тъщата не ми е помогнала по никакъв начин, а тъста отдавна е починал и не го познавам.
Но си прав,че е безсмислено да се купуват жилища за децата като не се знае къде ще живеят като пораснат. А и имам познати, които живеят по цял свят, така че нищо не гарантира ,че ще останат в България.
Хипотетично, ако имаш 250,000 лв. свободни в момента, в какво би инвестирал?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Така ли, ами защо тогава мечтаеш да се вдигат данъците на другите??
- 1 like
Коментар
-
А дали е така в развитите пазарни общества?Щото в повечето развити икономически държави по света данъците за необитаеми жилища са доста високи.Тия хора строят капитализма от 250 години.Така че все нещичко ще знаят за свободният пазар.
https://www.bnb.bg/Statistics/StExte...cies/index.htm
Тя си инвестира спестяванията само на борсите и нямам информация за данъците на необитаеми имоти при тях, но може да са още по-високи. Там е нормално хората да живеят под наем. Повечето хора са така. Щастливи са. Не разбирам, какъв е този зор у нас, всеки да е собственик.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ми, един балон се надува 5-6 години обикновено. Сега е започнал от март 21-ва. Признавам, че закъснях с месец и половина и купих чак на 21 април.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
+1
И по-добре правиш. Познавам хора, които се претрепват, за да купят нещо и за децата си. Голяма грешка. Ти знаеш, защото тъст ти и тъщата ти са помогнали. Много по-добре е под наем. Защото децата не знаеш на къде ще хванат. Може да е към Пловдив, може да е към Варна, а може и към Берлин или Париж. Като/ако се изнесат някой ден, ще си наемат апартамент, където и да са отиват. Няма смисъл да купуваш тухли, които ще чакат евентуално някой да живее в тях след време.
Но си прав,че е безсмислено да се купуват жилища за децата като не се знае къде ще живеят като пораснат. А и имам познати, които живеят по цял свят, така че нищо не гарантира ,че ще останат в България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
тези неща се случват по време на големи кризи
държавата има участие до толкова до колкото с едни или други политики 'помага' или не спира тези кризи да се случат
пазарите са циклични
- 5 Харесвания
Коментар
-
- 3 Харесвания
Коментар
-
И за какво ми е да купувам в София?На 47 години ли да си започвам живота отначало? Живея си в къща и нямам никакво намерение да се местя.Още по-малко да живея в апартамент. Не,благодаря, живей си ти в апартамент .Аз си оставам в къщата.
......................
И по-добре правиш. Познавам хора, които се претрепват, за да купят нещо и за децата си. Голяма грешка. Ти знаеш, защото тъст ти и тъщата ти са помогнали. Много по-добре е под наем. Защото децата не знаеш на къде ще хванат. Може да е към Пловдив, може да е към Варна, а може и към Берлин или Париж. Като/ако се изнесат някой ден, ще си наемат апартамент, където и да са отиват. Няма смисъл да купуваш тухли, които ще чакат евентуално някой да живее в тях след време.
- 1 like
Коментар
Коментар