If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ремонтът/обзавеждането на този клас имоти в момента гълта много ..не само пари, а и време,което е скъпо особено ,когато си с голям кредит.
Цената е балон. Резултатите ...като се вдигне разхода по кредитите.
Ти щото си правил такъв ремонт скоро и знаеш. Въпрос на оптимизация е.... майсторът ти взима 80лв на квадрат независимо дали слагаш плочки от 20 лева или от 120. Скапан ремонт пак струва майка си и баща си, само че крайният резултат е като за наем 500 лева.
Тия без гъз са в държавните службички или нещо друго с връзки Щото толко си могат и на свободния пазар за по-малко от месец ще умрат от глад. При мен има висок ROI заради оптимизации, постигнати през годините. Усет какво иска крайният клиент в моя сегмент на база стотици огледи, силна кредитна история, доверие с банки, строители и майстори. И затова навсякъде по веригата ползвам средно 20% отстъпки, което пък води до по-висок ROI. И така.
В заключение може да кажем, че човек, без гъз, няма никакви качества на инвеститор, а единствено е наблюдател и регистратор на всеки пазар. Той се оказва, като един воайор, който наблюдава случващия се акт на пазара, без да е реален участник Тъжно за него...
ИТ сектора движи света, и ще продължи да е така още известно време, все още е във фаза окрупняване.
И е добре много от плявата да изгори, че има бая народ не знаят къде се намират и са там само за бройка, хората които произвеждат нещо и са продуктивни не можеш нито да ги замениш с 20-50-100 маймуни нито да ги преработиш, че после нищо няма да могат да свършат.
За да ме разбереш, представи се че си чул че в земеделието с копане се правили много пари. И отиваш да копаш да вадиш пари - ти от земеделие никога не си се интересувал, но си чул че ще те зарият с пари. Плащаш 2к лева за курс по копане и 2к за мотика. Отиваш след 2 месеца на полето да копаш, обаче се оказва че всички орат с трактори и тия дет копате едва вадите за насъщния понеже не е продуктивно това - там сте за да може шефа на ткзс-то, отк-то и трз-то да са им оправадани заплатите. Като дойде кризата трактористите ще ги оставят а тези с мотиките и измислените титли ще си ходите към вас. Даже и да закрият ТКЗС-то трактористите пак ще имат работа - все някой трябва да я оре тая земя че да се яде. Тоест има работа която трява да се свърши а капацитета да я свършат имат не много голяма група от хора. А тези с мотиките нищо не вършат и без това - даже най-работливите не могат да стигнат и 1/100 от производителноста на един тракторист.
Е виж ако си на държавна хранилка и не лижеш гъза на който трябва много бързо може да си заминеш при една криза, че парата намалява и чакалите почват да се хапят един друг. А на кой да целуваш гъза е трудно да знаеш предварително особено в политически нестабилна държава. Недей гроб копай другимо, няма да ти е за първи път да го правиш и да падаш в него. Да не си говорим след 2 години пак кой сектор е най-засегнат от кризата, ако изобщо централните банки имат дупе да държат толкова време лихвите.
А парите се усвояват само от държавния сектор, в частния ако сега почваш обикновенно се случва с инвеститор или се спасяваш сам. Рядко има държавни пари/субсидии в сектора. Знам, че ти в тези сектори работиш където само усвоявате и прибирате и не знаеш какво е това да създадеш нещо и да изкараш, но по-голямата част от света работи в този другия от който паразитизирате.
Виж сега не знам и не ме интересува ,аз съм търговец ,занимавам се продажби.Комунккирал съм една сделка B2B ,с нашата фирма да продава през една платформа ИТ проект,тия тъпанари ИТ,тата идваха 20 пъти на килимчето при нашия изпълнителен и ти му обясняваш кое как е с продажбите, със отговорностите и как трябва да стане ,понеже имаше и наредби които трябва да се спазват и да се знаят и онези гледаха като телета,млади хора уж ,а ограничени там до тяхното си ,и сега даже мина време пак задават едни и същи тъпи въпроси,може да кодират,да създават но стигне ли си продажбата ,до преговорите до затваряне на сделката ,до осъществяването на продажби ,генериране на обороти там са кръгла НУЛА,разбираш ли ?Кръгла нула.
Те могат единствено и само да общуват с машината но с хората им е доста трудно ,та ако приемем че създават нещо,то това нещо си трябва да се реализира на пазара ,да се продаде,те там са вече едни пчели работнички,нищо повече .Роби ,които чакат ,АI ,да ги погребе така както колача вижда сметката на прасето за Коледа ,това са те ИТ,тата .Да има и кадърни ,комуникативни ,готини типове но за съжаление са бели лястовчики.
Все пак да не забравяме че всяка държава има опредлени политики които дават опции на бизнеса и тоя бизнес трябва да се съобразява и да знае как да св възползва от тях ,там именно съм аз ,което не е нищо лошо ,все пак трябва да има и хора затова ,защото пак казвам ИТ,тата са в час до там докъдето им стига светогледа ,ако се напъна наистина може и да почна да кодирам но ТЕ никога няма да почнат да продават и да преговарят и да осъществяват сделки ,вдигайки осезателно оборота на една компания просто защото 2 думи на кръст трудно връзват.
Всъщност, купувам НС във високия сегмент (Артекс и компания), стягам го и го отдавам за около 1000-1500 евро. Или купувам НС от закъсали собственици. Индексите и акциите не ме кефят особено - и аз като всички останали ядох дърво с акциите последната година. Поне имотите силно компенсираха
Ремонтът/обзавеждането на този клас имоти в момента гълта много ..не само пари, а и време,което е скъпо особено ,когато си с голям кредит.
Цената е балон. Резултатите ...като се вдигне разхода по кредитите.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Стига глупости .
До оня ден се измисляха какви ли не тъпотии само и само нещо НОВО да се измисли и да се усвоят едни пари ,ама дали изобщо това нещо реално има стойност ,приложение ли ще е ,или нов софтуер за нещо си ,само и само ей така да взмеме парите на едни инвеститори ,сега обаче остават малцината които изобщо добавят стойност ,затов и написах ИТ сектора е балон ,това е балона на измислените компании които при една здрава криза и обедняване рязко ще се свият.
Програмистите тази криза ще усетят здраво хурката
ИТ сектора движи света, и ще продължи да е така още известно време, все още е във фаза окрупняване.
И е добре много от плявата да изгори, че има бая народ не знаят къде се намират и са там само за бройка, хората които произвеждат нещо и са продуктивни не можеш нито да ги замениш с 20-50-100 маймуни нито да ги преработиш, че после нищо няма да могат да свършат.
За да ме разбереш, представи се че си чул че в земеделието с копане се правили много пари. И отиваш да копаш да вадиш пари - ти от земеделие никога не си се интересувал, но си чул че ще те зарият с пари. Плащаш 2к лева за курс по копане и 2к за мотика. Отиваш след 2 месеца на полето да копаш, обаче се оказва че всички орат с трактори и тия дет копате едва вадите за насъщния понеже не е продуктивно това - там сте за да може шефа на ткзс-то, отк-то и трз-то да са им оправадани заплатите. Като дойде кризата трактористите ще ги оставят а тези с мотиките и измислените титли ще си ходите към вас. Даже и да закрият ТКЗС-то трактористите пак ще имат работа - все някой трябва да я оре тая земя че да се яде. Тоест има работа която трява да се свърши а капацитета да я свършат имат не много голяма група от хора. А тези с мотиките нищо не вършат и без това - даже най-работливите не могат да стигнат и 1/100 от производителноста на един тракторист.
Е виж ако си на държавна хранилка и не лижеш гъза на който трябва много бързо може да си заминеш при една криза, че парата намалява и чакалите почват да се хапят един друг. А на кой да целуваш гъза е трудно да знаеш предварително особено в политически нестабилна държава. Недей гроб копай другимо, няма да ти е за първи път да го правиш и да падаш в него. Да не си говорим след 2 години пак кой сектор е най-засегнат от кризата, ако изобщо централните банки имат дупе да държат толкова време лихвите.
А парите се усвояват само от държавния сектор, в частния ако сега почваш обикновенно се случва с инвеститор или се спасяваш сам. Рядко има държавни пари/субсидии в сектора. Знам, че ти в тези сектори работиш където само усвоявате и прибирате и не знаеш какво е това да създадеш нещо и да изкараш, но по-голямата част от света работи в този другия от който паразитизирате.
Има разлика с Митко 2848, но явно при теб ROI-то също излиза добре, при тези нива на наеми. Явно си профи, в квартала се изкупуваха стари къщи, които се правят слънце след ремонт и след това се продават или отдават. Това си е добра ниша на пазара. Подчертавам, обаче, за хора с гъз, който няма такъв, се превръща в дежурна оплаквачка, обикновено на чужди гробища...
Тия без гъз са в държавните службички или нещо друго с връзки Щото толко си могат и на свободния пазар за по-малко от месец ще умрат от глад. При мен има висок ROI заради оптимизации, постигнати през годините. Усет какво иска крайният клиент в моя сегмент на база стотици огледи, силна кредитна история, доверие с банки, строители и майстори. И затова навсякъде по веригата ползвам средно 20% отстъпки, което пък води до по-висок ROI. И така.
Новия Комунизъм е облечен в Ковиди и Войни и хоп един ден се събуждаш с планова икономика,ваучери,помощи,конфискация на земи от земеделците в името на парниковите емисии и още и още ,в името на масите контролирани наеми,контролирано притежание на имоти и още и още ...
Всъщност, купувам НС във високия сегмент (Артекс и компания), стягам го и го отдавам за около 1000-1500 евро. Или купувам НС от закъсали собственици. Индексите и акциите не ме кефят особено - и аз като всички останали ядох дърво с акциите последната година. Поне имотите силно компенсираха
Има разлика с Митко 2848, но явно при теб ROI-то също излиза добре, при тези нива на наеми. Явно си профи, в квартала се изкупуваха стари къщи, които се правят слънце след ремонт и след това се продават или отдават. Това си е добра ниша на пазара. Подчертавам, обаче, за хора с гъз, който няма такъв, се превръща в дежурна оплаквачка, обикновено на чужди гробища...
Аз ще го помня винаги с басовете, които е губил от мен и не само от мен, в областта на двете му сфери на образование и дейност, а именно счетоводство и право.
То при пропуснати възможности в златни години между 35 и 41, в какво да се превърнеш, освен в комунист? Друг е въпроса, че мъдреците са казали, че ако на младини не си такъв, нямаш сърце, но ако в напреднала възраст си такъв, нямаш мозък
то не е една пропусната, те са години в пропуснати сделки
То при пропуснати възможности в златни години между 35 и 41, в какво да се превърнеш, освен в комунист? Друг е въпроса, че мъдреците са казали, че ако на младини не си такъв, нямаш сърце, но ако в напреднала възраст си такъв, нямаш мозък
Що? Той действа по схемата на Митко 2848, който купува панеляци с добра ROI, които отдава и с наема плаща вноските по ипотеките, а печалбата от своя бизнес набива в S&P500. Лошото в тая схема е, че индекса толкова "добре" се представя, че отказа от участие двама от най-напористите потребители, Митко и Нрадев. Едно лошо представяне на индекси в които, аз никога по принцип не разчитам, е показателно как запушва устите и най гласовитите петли
ей, къде изчезна тоя радев, бе
много беше учтив, почти всеки ден се интересуваше, дали си ходил до лидл и какви питиета консумираш
Аз ще го помня винаги с басовете, които е губил от мен и не само от мен, в областта на двете му сфери на образование и дейност, а именно счетоводство и право.
Коментар