Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Я обясни на нас невежите, как купуваш имоти, без да имаш 50к на депозит. Интересно ми е?
Също така ми обясни, как вадите пари от буркани и купувате, след като сделките над 10к минават само по банков път. Чакам.
Имам 2 100гр златце и 1 кило сребро. За златото беше голям ташак - в какво да ви го сложим, ще ви го докараме. Аз няма смисъл, турнах си го в джоба и си излязохНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
познавам такива хора и вярвай ми не кълват на 'дай да купим, че наемче да капе' или 'вземи тоя еталбонд с тази вата на 20% марж' уж...
имотите са ги оставили на хора с бързо паднали пари, хора с достъп до ипотека или хора продали на село и решили да стават граждани във вадата
лафът 'пари при пари отиват' не е от вчера и именно затова се наблюдава разтварянето на ножицата между бедни и богати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Себестойността на строителната част се качи с 200-400 евро на квадрат в зависимост от луксозността. Във Варна е макс 200.
Алчността обаче се качи пъти повече. Строителите да не реват имат МНОГО накъде да свалят . Могат да карат 2 години с един и същ Майбах...Не е нужно всяка година нов да си купуват....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Бетерчо , никой от роднините ми и аз нямаме депозит над 50 000 лева. Мислиш ли, че семейните спестявания са тотал под 50К лева ? Как с 50К лева ще купуваме имот /и/ бре ?
Освен това истинският кеш се увеличава с по 10-20% на година и заедно с валутата , която е МНОГО се трупа в бурканите.... / тотал над 20 млрд със сигурност/
Нямате и бегла представа как хората съхраняват спестяванията си и правите изводи на тази основа :-)
Също така ми обясни, как вадите пари от буркани и купувате, след като сделките над 10к минават само по банков път. Чакам.Last edited by X_Y; 22.01.2023, 11:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ама и глупости. В турция как е построено и довършено и го продават с ПЕЧАЛБА на 200€.
Дори и в БГ край ебанско продават на 300€ НОВО
Нямам съмнение, че си наясно, но що си мислиш че някой не е ?
Покрай Банско продават незавършени неща, но отново строени при различни себестойности..... Ако искат и на 100 евро груб строеж могат да продават....
Сега започнато е ясно колко струва
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеСпазили сте традицията събота вечер да мерите *ишки.
Кавръка липсвал на купона снощи, но той си е всекидневно на "смяна".
У друго също се забелязва-облозите.
Но както винаги се случва едната страна се дърпа. Защо ли?
В заключение една обикновена вечер в темата за имоти.
ПС. Вчера си говорих със служител в голяма строителна фирма, която си има и брокерска такава. Труд но им е последните месеци. Бавно стават сделки. Увеличена себестойност на новото и никакъв шанс да се върнат на цените от преди 2019.
Пих две ракии,със хубава салата,сложихме си го със жената едно хубаво ,и сме заспали
По темата в момента има огромна инфлация ,да подчертая че инфлацията в момента не е желана ,имотите поскъпнаха именно заради излишната инфлация ,така че всичко ще си дойде на мястото, ще има и болка и за строители и за тия дето си мислят и смятат че цените нямало как да паднат.
И още веднъж навсякъде в целия свят около нас имотните пазари ПАДАТ!
Дори ако изобщо някой прочете линка за Сан Франциско Калифорния ,един от най скъпите локации за имоти в САЩ и света ,там също огромен СПАД!Last edited by X_Y; 22.01.2023, 11:33.
Коментар
-
За депозитите е така МАСОВО, ама за какво са се юрнали или не не бъди толкова сигурен. Точно защото могат да смятат едва ли ги кефи да държат мелеон охро / защитен/ докато инфлацията е двуцифрена.....
имотите са ги оставили на хора с бързо паднали пари, хора с достъп до ипотека или хора продали на село и решили да стават граждани във вадата
лафът 'пари при пари отиват' не е от вчера и именно затова се наблюдава разтварянето на ножицата между бедни и богати.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Себестойността на строителната част се качи с 200-400 евро на квадрат в зависимост от луксозността. Във Варна е макс 200.
Алчността обаче се качи пъти повече. Строителите да не реват имат МНОГО накъде да свалят . Могат да карат 2 години с един и същ Майбах...Не е нужно всяка година нов да си купуват....
Дори и в БГ край ебанско продават на 300€ НОВОНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Е тази за която пиша не е от тях. Питай някой от варненските списвачи за коя сграда пиша. Естествени, вярно, но мухала и той ли от тях.
Сега погледнах акт 16 от 04.2019.
В една от сградите съсед ми е архитекта на сградата. Та той изчака към 3 години преди да прави ремонти по тази причина....апарта е за дъщеря му и не бързаше така или иначе....Трябвало бетона и стените да дръпнат и т.н. обясняваше ми, ама аз не можех да чакам....При новото често хората бързат, а строителите много . Те сигурно често не чакат необходимото време между процесите и от там мазилките дават фира ...., но това не е показател за здравината на самата сграда....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеТова с депозитите е дъвка в устата на брокери и уона-би милионери
Статистиката е доста подвеждаща - голям брой депозити между 100К и Милион, но никой не води тази статистика по ЕГН та в крайна сметка ако в едно семейство мъжа има 10 депозита по 100 000 евро и жената има 10 депозита по 100 000 .. разхвърляни в различни банки. Ето ви 20 депозита в хора, които е силно вероятно, че могат да смятат, имат достатъчно имоти и не са се юрнали по пазара да си чупят краката да пазаруват на тези цени в края на 10 годишен бичи цикъл и в обстановка, че в България сме с един от най-ниските лихви (стартови) за ипотека ... всички знаем в страната на лихварите и бързите кредити какво се случва, когато преценят, че са изловили мераклиите за евтин кредит.
Коментар
-
Качеството на новото си е ок. Напукани мазилки ще има навсякъде защото сградите слягат няколко години.... Естествени процеси.
Е сега тези дето бяха по 5-600 евро преди дето пишеше във Варна няма как да са качествени...Кой за каквото е платил....
Сега погледнах акт 16 от 04.2019.
Коментар
-
Това с депозитите е дъвка в устата на брокери и уона-би милионери
Статистиката е доста подвеждаща - голям брой депозити между 100К и Милион, но никой не води тази статистика по ЕГН та в крайна сметка ако в едно семейство мъжа има 10 депозита по 100 000 евро и жената има 10 депозита по 100 000 .. разхвърляни в различни банки. Ето ви 20 депозита в хора, които е силно вероятно, че могат да смятат, имат достатъчно имоти и не са се юрнали по пазара да си чупят краката да пазаруват на тези цени в края на 10 годишен бичи цикъл и в обстановка, че в България сме с един от най-ниските лихви (стартови) за ипотека ... всички знаем в страната на лихварите и бързите кредити какво се случва, когато преценят, че са изловили мераклиите за евтин кредит.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнение
Другото много важно нещо, което трябва да се вземе предвид, е че голяма част от строящите, не бих ги нарекъл инвеститори, си нямат идея от инвестиционно стротелство и не са си направили оценка на риска. То е ясно, че материалите са се качили драстично, а от там и себестойността на строителната продукция, но няма как в таза ситуация да гониш същата висока норма на печалба и да очакваш купувача да я плати на всяка цена.
- 1 like
Коментар
Коментар