Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://m.dnevnik.bg/biznes/2023/02/...spad_v_cenite/
Все повече ми се струва, че евентуален спад в цените на имотите в София ще бъде символичен.
Делът на жилищата финансирани изцяло със собствен капитал е почти 50%:
“Данните сочат още, че почти половината сделки през годината - 45%, са били със собствени средства. В случаите на финансиране чрез кредит пък най-често размерът му покрива между 81% и 100% стойността на имота. Така са финансирани близо 20% от сделките.”
Това не са имоти, които биха излезли на пазара заради вдигането на лихвите.
С оглед на инфлацията по вероятният сценарий ми се струва поскъпването на наемите, което ще доведе до нормализиране на съотношението цена/ доходност от наем:
”Всичко това е довело до ръст в търсенето на наеми с около 10% през изминалата година”
Обикновено когато всички очакват нещо да се случи, се случва друго.
Успех на всички
- 4 Харесвания
Коментар
-
Тристайните панелки в Бургас стигнаха цени от 90 000 евро, даже и отгоре, зависи дали блокът е саниран или не.
https://blitz.bg/obshtestvo/tristayn...ews935398.html
АХХХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААА
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Ти си за затвора. Или за лудницата. Или и за двете.
Модераторчетата, до кога ще търпите тоя да заплашва с убийства и пожари?
Насилието и престпленията не са ли в разрез правилата ви, или няма проблем?
Защо толерирате надрусани/луди хора?
Наематели ,ако Вашите хазяи спекулират с нуждата Ви да живеете като хора,след като напуснете имота им ,или преди да го направите направете нужното хазяина Ви да страда заедно с Вас ,но подчертавам само когато имаме налице хазяин който вдига наема и може да се категоризира като алчен ,това вече е по Ваша преценка ,лична
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Това е подсъдно и Инвестор могат да попаднат по удара на закона, давайки трибуна на призви за насилие.
Коментар
-
Преди 2 години се бях влюбила в една сграда в кв. Витоша. Изпуснах всички апартаменти и после много страдах... Днес виждам, че тя още не е взела акт 16 и продават поне 2-3 апартамента. Един от тях е този, в който се бях влюбила. Дори няма да отида на оглед, защото мястото е ужасно и няма асфалт.
Ще ходя на оглед на друг апарт, водят го луксозен в т.нар. "Белия квартал". Смятам, че 300К евра за 90кв.м. и гараж са прекалено много за района. Вие какво мислите? Апартамента е на зелено и се предава на шпакловка, като единственото преимущество над останалите е наличието на термопомпа.
Та питането ми е, мога ли да искам 20% отстъпка според вас?
- 1 like
Коментар
-
Ти си за затвора. Или за лудницата. Или и за двете.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
който иска високи наеми му теглете една или му запалете имота ,това е само така ще се нормализират нещата
- 6 Харесвания
Коментар
-
Ти докога ще ръсиш лъжи, бе...
Нека всеки, който чете в тази тема да е наясно, че в нея от една категория хора, се пишат само лъжи.
Ако искате да се ориентирате по темата, в никакъв случай не четете тук, обикновено в действителност е точно обратното.
Само лъжи,едвам намерихме читав наемател да си плаща наема за под 700 лева се дава ,и собственичката се радва и не иска да го сменя ,тристаен София Овча купел ,който иска високи наеми му теглете една или му запалете имота ,това е само така ще се нормализират нещата
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеВдигнаха новото общежитие и хазаите останаха без наематели. Аз като ви казвам да не се радвате на "печатането на нови имоти" вие се смеете.препоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ти докога ще ръсиш лъжи, бе...
Нека всеки, който чете в тази тема да е наясно, че в нея от една категория хора, се пишат само лъжи.
Ако искате да се ориентирате по темата, в никакъв случай не четете тук, обикновено в действителност е точно обратното.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.dnes.bg/index/2023/02/09...no-koga.559694
ОБЯВЯВАМ ПУКАНЕТО НА ИМОТНИЯ БАЛОН В БЪЛГАРИЯ !
ЗАПИШЕТЕ ДАТАТА
ДНЕС ЗИМАТА НА 2023 ГОДИНА -ДАТА 09 ФЕВРУАРИ -ДА СЕ ПОМНИ ЗА ПОКОЛЕНИЯТА !
Пикът при цените на имотите минал, ще има спад, но кога?
Пазарът се е успокоил, търсенето намалява
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеВдигнаха новото общежитие и хазаите останаха без наематели. Аз като ви казвам да не се радвате на "печатането на нови имоти" вие се смеете.
https://www.moreto.net/novini.php?n=469067
на първо четене може и да идва малко скъпо, но пък при осигурен паркинг, охрана, среда (други млади хора студенти) си струва да се платят едни 200 кинта отгоре, за да може младия човек да е сред свои, а не из някакви квартали и ако не е в едностаен да се комбинира с други за по-голям. .. и тн и тн.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеВдигнаха новото общежитие и хазаите останаха без наематели. Аз като ви казвам да не се радвате на "печатането на нови имоти" вие се смеете.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
И договор не са имали, иначе защо ще молят който го познава да пише, та да пускали жалба?
Коментар
Коментар