Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе "може", а "ще"! Щатите поне до 5% ще я докарат (за по-нататък вече зависи от данните), а и от ЕЦБ-то казаха, че на 16-ти март нови 0.5% (като това надали ще е последното). Не виждам изненади тук? 6-мес. юрибор от 01.02 вече е над 3%... колко ще устискат банките и тук - ще видим. Но и сега така се очертава - на запад ще започнат да излизат, а ние тепърва ще влизаме (като на светофар - като си прекалено назад не тръгваш на зелено, а на червеното от втората вълна)
п.п. Ясно е, че надеждите са банките тук да устискат докато там почнат да свалят лихвите...
а дано, ама надали?
Обаче някакво предчувствие ми нашепва, че тези лихви май няма да спаднат скоро. Според мен, до карая на 2023 ще си откарат към 5-те процента.
Може би цялата 2024-та ще свалят до 4%, и след това колко още години ще задържат на 3 и 2% не се знае. Предстои да видим.
Аз колко пъти им казвам на повишителите, че поне до 2028-ма капиталовата на тухлите им в бг ще е нулева или отрицателна...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Нали усещате градацията?
Първом песента беше "тука няма да се вдигнат"...
После "тя инфлацията е по-висока, няма страшно"...
Сега става "Ааа, те 1-2% няма да го съборят - туй било 40-50 лв."
Чакай ти някой дето е теглил изцяло потребителски вместо ипотека последните две години (на тия цени) да са само 40-50 лв.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Снимки от гранд Мола искаш ли?
Мол Варна няма да го снимам, защото напълно затвори.
На калпазаните съм приготвил мотиката. Лесните мангизи свършиха!
Майко, майко, майко...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнениеТези 10% лихва по потребителски са само по "нов бизнес",
Средната лихва по големия обем стари кредити е около 5 и малко процента.
И ако на някой му вдигнат лихвата с 1% или 2% дори ( което няма да е скоро) , тези 30-40-50 лева няма да го обърнат.
Не знам какво сте се възпалили толкова?!
Мол Варна няма да го снимам, защото напълно затвори.
На калпазаните съм приготвил мотиката. Лесните мангизи свършиха!Last edited by better; 06.02.2023, 11:45.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
невероятно, но факт
в УК са преди нас..
Мале, мале, какъв мозъчен тръст се е заформил, юлката накавръка и бетърчо. Падайте цени, ваща мамаLast edited by Meandmyself; 06.02.2023, 11:42.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе "може", а "ще"! Щатите поне до 5% ще я докарат (за по-нататък вече зависи от данните), а и от ЕЦБ-то казаха, че на 16-ти март нови 0.5% (като това надали ще е последното). Не виждам изненади тук? 6-мес. юрибор от 01.02 вече е над 3%... колко ще устискат банките и тук - ще видим. Но и сега така се очертава - на запад ще започнат да излизат, а ние тепърва ще влизаме (като на светофар - като си прекалено назад не тръгваш на зелено, а на червеното от втората вълна)
п.п. Ясно е, че надеждите са банките тук да устискат докато там почнат да свалят лихвите...
а дано, ама надали?
П.С в гранд мол още един магазин хлопнал кепенци и е студено. Като гледам 20% от обектите са затворили. Снимки искате ли?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕ па не знам?
Питайте някой от съфорумците...
Нали това обянявам, че щом 2013 съм теглил на 8.5% лихва, когато потребителските бяха по 14%, сигурно няма да ме обърне, ако да речем тегля на 4% ;-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тези 10% лихва по потребителски са само по "нов бизнес",
Средната лихва по големия обем стари кредити е около 5 и малко процента.
И ако на някой му вдигнат лихвата с 1% или 2% дори ( което няма да е скоро) , тези 30-40-50 лева няма да го обърнат.
Не знам какво сте се възпалили толкова?!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Е па не знам?
Питайте някой от съфорумците...
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнениеЛевовите кредити са 90+% от обема на всички кредити. Евровите са пренебрежим процент. Дори евровите нови да вървят нагоре, това няма да повлие на пазара значително. Кого ще откаже? Някой който е на кантар.. аз съм теглил потребителски на 8.5% за добавка към кеш за покупка през 2013та.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеИзненадани?
Който е теглил потребит. за покупка на жилище с цел да изповяда на по-ниска стойност (или някоя друга тънка сметчица)... да стяга дупарата! Drum session-а започва.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЦентралните банкери може да предприемат още един кръг на парично затягане !
а дано, ама надали?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Тука не съм съвсем съгласен, защото при ограничена работна ръка, ако не вземеш мерки, няма да ти останат хора и ще затвориш. Вдигането на заплатите в случая може да се направи за сметка на огромния марж на печалба с който се работи в момента.
Именно затова недоволстват работещите в бранша. Виждайки какви обороти се правят и колко много работа има, пък накрая на месеца джоба не се пълни според заработеното. Мине се, не мине годинка и оп шефчето, я с ново БМВ, я с ново къще. Имам няколко приятелчета, които държат ресторантчета и барове, та са ми разправяли за "нещата от кухнята".
За манталитета на сегашните 20год. и как са научени на труд, цяла вечер можем да си пишем. Свършиха балъците и приказката - "радвайте се, че има работа".
- 1 like
Коментар
Коментар