If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми те слагат ама и броя на обявите пак е на дъното от години. Май само тия обяви дето вдигат цената останаха. НИКОЙ не продава нищо реално в София. Стара Загора може да намериш нещо, но няма вече будали да вкарват пари по банките че после да ти ги конфискуват и се обясняват от къде били. Имота няма кой да го конфискува поне не, по бързата процедура без съд и присъда. И никой не пита от къде ти е.
Дори хора, които не са учили, правят много пари в реалната икономика. Кой с тир, кой бани прави, кой програмира и т.н.
Аз също бих купил голям тристаен, но не го правя, заради балонизираните цени и лошата демография. И не мога да си "осребря" скъп имот в провинцията. Ако се продаде, веднага купувам един хубав апарт в СФ. Може и двустаен.
Хаха, точно тези най ги обичам. До вчера бил в чалготеката на село, днес дошъл в София с костюм от полиестер втора употреба и с варненски акцент тръгнал да ми дава акъл за пазара в София и как трябвало да се инвестира. Ти представяш ли си - клиент доволен, че е платил 3% на тези паразити?
В момента сделки в София почти няма - нито има търсене, нито има предлагане (не и на имоти ставащи за нещо), нито пък продавачите са склонни да свалят цените на боклуците си. Всеки си е наумил да забогатява с панелката, наследство от баба му. Това ми го казват хора, които са навътре в нещата, вкл. и нотариуси. Ситуацията е трагикомична. Малко като с националния отбор по футбол - още сме били имали шансове да се класираме, можело и да бием Унгария довечера. Да му имам самочувствието на средностатистическия българин - хем знае, че е на дъното, хем и продължава да живее в някакъв розов свят.
Реалността - държавата е фалирала, бордът вече дефакто го няма (поддържа се на изкуствено дишане), резервът е източен, вие за Европейска столица ми говорите и за стандарт на живот.
В София работа има.
Дори хора, които не са учили, правят много пари в реалната икономика. Кой с тир, кой бани прави, кой програмира и т.н.
Аз също бих купил голям тристаен, но не го правя, заради балонизираните цени и лошата демография. И не мога да си "осребря" скъп имот в провинцията. Ако се продаде, веднага купувам един хубав апарт в СФ. Може и двустаен.
Може и 300 години да сме го строили метрото, важно е, че го има. Колкото до откраднатите пари - имало е за всекиго по малко или повече, което няма отношение към въпроса за достъпността на транспорта. Имало е, краднало се е. Властта е за това. Покрайнини - нямаме в смисъла на европейските столици. Във Волуяк гледат прасета и пуйки и едва ли им е до София. Оня ден щях да сгазя една и да я занеса на баба ми. Свободно отглеждани - няма светофари, няма пешеходни пътеки. И в Мездра е същото. София е държава, не е столица. Мездра е в друга държава - да се оправят. Нека бъдем реалисти.
Проблемът на метрото е, че го няма. Обхваща малка част от града, останалото е леш. Новоизлюпените южни "квартали" само ще сънуват метро, докато им построят такова цялото това ново строителство отдавна ще е паднало заради подпочвените води там.
В София първо се строят сгради, тогава се мисли за инфраструктура. Като качество на услугата изобщо не можеш да го сравняваш със западните столици.
В Европейските столици транспортът изобщо не се свежда само до самия град, а и до покрайнините в голям радиус. В София построихме няколко метростанции за десетилетия време, откраднахме половината пари и големите хвалби, голямото чудо. Реално е истинска мъка да пътуваш с градския в София. А ако искаш да излезеш извън града, никакъв шанс. Никакъв шанс и за хората, живеещи извън града, да дойдат на работа до столицата в разумен часови диапазон. Пробвай да дойдеш от Мездра до София например с БДЖ. За Европейските столици и големи градове това са напълно разумни и приемливи разстояния, които се вземат за час време с влак. В България сме 100 години назад в това отношение.
Относно достъпността - 1,60 лева е колкото 3 Евро при четворни заплати там. И това при стандартните билети.
В Германия от Май въвеждат новия месечен билет за 49 Евро, който важи за всички линии в цялата държава (без бързите влакове). Кога в България ще получиш подобна услуга?
Може и 300 години да сме го строили метрото, важно е, че го има. Колкото до откраднатите пари - имало е за всекиго по малко или повече, което няма отношение към въпроса за достъпността на транспорта. Имало е, краднало се е. Властта е за това. Покрайнини - нямаме в смисъла на европейските столици. Във Волуяк гледат прасета и пуйки и едва ли им е до София. Оня ден щях да сгазя една и да я занеса на баба ми. Свободно отглеждани - няма светофари, няма пешеходни пътеки. И в Мездра е същото. София е държава, не е столица. Мездра е в друга държава - да се оправят. Нека бъдем реалисти.
Някой паднаха, ама други се вдигнаха. Говорим за индекса тука.
Кои индекс? На офертната цена за 2 стайна тухла в имот бг ли? Тя се вдига от 2017 и не дава точна представа за пазара. Не хвана срива от 5.3 при новото строителство за Q4 на 2022. Или може би това е някой по-специален сегмент. Знае ли човек?
Юлка, ти сега наблюдавайки моментното състояние на нещата за България. Още ли мислиш че имотите ще падат значително? Под значителнло разбираме повече от 10% от пика.
Приеми, че има три типа хора:
-----
- такива, които обсъждат идеи - т.е. нещата ПРЕДИ да се случат (тук влизат някои "понижители", вкл. и аз, макар самият да съм заявявал, че не се считам за "понижител" - просто всички индикатори натам сочеха, затова в момента отразявам тази тенденция... в един момент нещата отново ще обърнат);
- такива, които обсъждат новини - т.е. нещата СЛЕД като се случат (като теб в случая);
- такива, които обсъждат други хора (като байлора; но и не само)...
Юлка, ти сега наблюдавайки моментното състояние на нещата за България. Още ли мислиш че имотите ще падат значително? Под значителнло разбираме повече от 10% от пика.
Говориш, сякаш не си стъпвал в европейска столица. София има най-достъпния и редовен публичен транспорт от всички столици на юг от 52 паралел. Само скандинавците ни бият, защото билетът е 5 евро и никой не се вози. Носят едни сандали, които ако ги обуеш, все едно ходиш бос на ледената пързалка на "Славия".
В Европейските столици транспортът изобщо не се свежда само до самия град, а и до покрайнините в голям радиус. В София построихме няколко метростанции за десетилетия време, откраднахме половината пари и големите хвалби, голямото чудо. Реално е истинска мъка да пътуваш с градския в София. А ако искаш да излезеш извън града, никакъв шанс. Никакъв шанс и за хората, живеещи извън града, да дойдат на работа до столицата в разумен часови диапазон. Пробвай да дойдеш от Мездра до София например с БДЖ. За Европейските столици и големи градове това са напълно разумни и приемливи разстояния, които се вземат за час време с влак. В България сме 100 години назад в това отношение.
Относно достъпността - 1,60 лева е колкото 3 Евро при четворни заплати там. И това при стандартните билети.
В Германия от Май въвеждат новия месечен билет за 49 Евро, който важи за всички линии в цялата държава (без бързите влакове). Кога в България ще получиш подобна услуга?
Коментар