Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
тези направиха много пари
могат петилетка да не пипват мотиката
въпросът е принципен
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Доктора да изчака малко да се пукне хубаво балона.Тук в темата ще изскочат доста гладни и уволнени брокерки
Той многоимотен,те бедни и безимотни.А и се познават
Може да се получи нещо романтично ,кой знаеLast edited by better; 24.04.2023, 21:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аз кът им казвам на брокеразите, че ги чака мноУ глад и да фащат мотиките, те ми се сърдят.
могат петилетка да не пипват мотиката
въпросът е принципен
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аз кът им казвам на брокеразите, че ги чака мноУ глад и да фащат мотиките, те ми се сърдят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеСпециално за групата от Варна и региона.
Пичове какво става?
2813 сделки на фона на 3471 през Q1 на миналата година
това е точно 18.957073% (19%) спад в броя сделки спрямо тримесечието от миналата година
.... на фона на гората от кранов - какво става?
обем-цена .... цена-обем
пазарът винаги търси да ги срещне
падащи обеми са първи индикатор, че биковете нямат въздух.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Не, колега. Имайки наследствен не те брига тренда от последните поне 20 години. Имаш, но казваш, за този имот за да го имам аз пак милите ми родители са го купили, може и като моите моя наследствен, даден ведомствен пък те го изплащали години наред после. Ми дедите ни? Къщи са строили по селата и малките градчета едно време с голи ръце. Сами. С някой майстор за помощ. За да имат другите след нас все отнякъде трябва да го имат. След десетилвтия днешните цени ще са мираж, мечта.
Имаш ли нужда купувай. Виж, за инвестиция не. Не е изгодно. И не за теб, а за строителя. Това е. Не да лишаваш семейатвото си от почивки. Днес само за почивки мислите. Хвани малко и мотиката да ти е сладка почивката. За някои точно това важи. Не е персонално към теб. И мотиката е метафора.срещу 1000 лв, отколкото имот на ШЗ в Малинова (за 500 000 лв) и с 3000 лв месечна вноска. Имот се купува с пари, или да кажем с малък кредит дет може да се върне за 3-5 год. другото е алабала.
Last edited by better; 24.04.2023, 21:26.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеСпециално за групата от Варна и региона.
Пичове какво става?
това е точно 18.957073% (19%) спад в броя сделки спрямо тримесечието от миналата година
обем-цена .... цена-обем
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Да,ама то хич сектора с мебелите и стоките за дома не е свързан със жилищата ...ама изобщо никаква връзка нямат ,хич дажеLast edited by segato; 24.04.2023, 21:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
в европа не знам някой да плаща много за преводи в евро/нац. валута. В Европа са ти включени преводите в месечната такс в БГ са под левче вече и са почти мигновенни...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Така те искам, Кр. Петров, ти и прУфесУр юлката сте генератори на бъдещи наематели и обитатели на споделени жилища. Тъй, тъй, даже чувам ратко потрива ръчички и продава сребро за да купи ап.9. Биковете нямаха въздух и през: 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022.
за да се напълни това ново, което се строи в последните години са нужни много нови наематели?
от къде?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеЯвно много продавачи се изтеглят от пазара, заради високата инфлацията и невъзможността веднага да вложат получените пари в нещо смислено. А комбинацията от високо търсене и намалено предлагане води до ръст на цените, което и реално виждаме.
Интересен парадокс има в данните за София при броя на даренията:
Година: Брой дарения: 2014.Q1 645 2015.Q1 701 2016.Q1 686 2017.Q1 697 2018.Q1 803 2019.Q1 871 2020.Q1 740 2021.Q1 910 2022.Q1 959 2023.Q1 1127
При преглед на числата за София се вижда, че твърденията за срив (при сделките) на пазара на недвижимите имоти не се случиха. Налице е леко отдръпване на продавачите, което е съвсем логично.
Съотношението между ипотеките (законови и договорни) към общия брой на продажбите е 53.96%, дори и ниско при тези нива на лихвените проценти по ипотечните кредити.
по-скоро говорим за изтощение на биковете
Коментар
-
Пичове какво става?
обем-цена .... цена-обем
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеПичове какво става?
Интересен парадокс има в данните за София при броя на даренията:
Година: Брой дарения: 2014.Q1 645 2015.Q1 701 2016.Q1 686 2017.Q1 697 2018.Q1 803 2019.Q1 871 2020.Q1 740 2021.Q1 910 2022.Q1 959 2023.Q1 1127
При преглед на числата за София се вижда, че твърденията за срив (при сделките) на пазара на недвижимите имоти не се случиха. Налице е леко отдръпване на продавачите, което е съвсем логично.
Съотношението между ипотеките (законови и договорни) към общия брой на продажбите е 53.96%, дори и ниско при тези нива на лихвените проценти по ипотечните кредити.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Привет,
купил съм 2 двустайни в София, старо строителство.
Успях да продам 3 провинциални имота и си разделихме парите. Благодарение на мен успяхме да наследим къща от дядо ми в Балкана, аз уредих нещата формално.
В момента няма кака, която да ти препоръчам. По болниците има много симпатични млади лекарки, лекари и сестрички,
А и не знам......малко коте ли търсиш или милфка.
Имам един приятел, който беше финансов директор в една частна столична болница (той не е лекар) и какви истории ми е разказвал за сестричките и аз съм излизал с тях и му вярвам...
Коментар
Коментар