IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Подобни неща писах преди време .
    Не може да си собственик и да държиш празни жилища в големите градове .
    Даже е редно това да бъде записано като престъпление защото по този начин ти обричаш човешки животи.
    Законите в Испания трябва да бъдат основа и на такива в България и не само.
    Такива закони трябва да бъдат налагани в градове с насвление мад 50 хил души за у нас говоря.
    Догодина са избори. Дойдат ли десните всички тези закончета отиват в кошчето. Интересна година предстои.

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
      Междувременно при мен се оливат:

Има ли санкции за празни апартаменти?

Новият закон ще даде възможност на местните съвети да налагат финансови санкции на тези, които държат имотите си празни, с цел да ги насърчат да излязат на пазара, въпреки че окончателното решение ще зависи от съветите. Тази санкция ще бъде под формата на допълнителна такса върху данъка върху недвижимите имоти (IBI) в размер до 150 %. Един имот ще се счита за „трайно необитаем“, когато остане празен „непрекъснато и без основателна причина за период от повече от две години“, при условие че собственикът му има четири или повече жилища.
      Подобни неща писах преди време .
      Не може да си собственик и да държиш празни жилища в големите градове .
      Даже е редно това да бъде записано като престъпление защото по този начин ти обричаш човешки животи.
      Законите в Испания трябва да бъдат основа и на такива в България и не само.
      Такива закони трябва да бъдат налагани в градове с насвление мад 50 хил души за у нас говоря.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Е , как си на - от акции. Да ги ръга в Макдоналдс. Мизерията никога няма да свърши.
        Аз ве, аз съм на минус от акции. Американски индекси и инвестиционни фондове. Щото почна войната и вдигнаха после ФЕД лихвите. Но ще го преживея, ще почакам, засега има плавно леко нагоре.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Попринцип е така, но доколкото знам доктора вади хубави и пари не му трябват. От акциите е на -, от конове го е страх, кво да ги прави тея 300к сега? В момента кешовицата продължава да е най-лошата инвестиция.
          Точно така. А с малката подробност че той леко греши че имотите след 40 години, когато или няма да съм жив или ще бъда като стареца от филма ,,Нощем по покривите" не знаещ къде се намира и живеещ със спомените си ще струват 0 лева. Ще струват яко. И ще е коренно различен 15-20 милиардния свят от днешния та все ще се е населил някой тук.

Коментар

• Междувременно при мен се оливат:

Има ли санкции за празни апартаменти?

Новият закон ще даде възможност на местните съвети да налагат финансови санкции на тези, които държат имотите си празни, с цел да ги насърчат да излязат на пазара, въпреки че окончателното решение ще зависи от съветите. Тази санкция ще бъде под формата на допълнителна такса върху данъка върху недвижимите имоти (IBI) в размер до 150 %. Един имот ще се счита за „трайно необитаем“, когато остане празен „непрекъснато и без основателна причина за период от повече от две години“, при условие че собственикът му има четири или повече жилища.

Коментар

Ми не става дума за кой как си изкарва парите а какви пари изкарва един имот. Ако днес можеш да продадеш един апартамент за 300к и това ше са парите които той може да изкара от наеми за 40 години, за какво го държиш ? След 40 години реалната му цена ще е 0 зашото дори и да има някаква стойност , тя ше е равна на парите които трябва да потрошиш за да го възстановиш , така че преценката се свежда до това дали да вземеш 300к сега или да ги чакаш 40 години и междувременно да се занимаваш да му търсиш наематели.
              Ок, изкарвам го на тезгяха и му вземам 300К. И кво да ги правя. Сега в момента. Знаеш ли една малка твоя перачница на пари колко струва да я направиш? Да не говорим за нещо по-така. И трябва да се гъзиш на тоя и оня за да имаш клиенти/пациенти/ и там квито ги сложиш.

Коментар

Е , как си на - от акции. Да ги ръга в Макдоналдс. Мизерията никога няма да свърши.
                Ами нз, така каза, че е на - от акциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Попринцип е така, но доколкото знам доктора вади хубави и пари не му трябват. От акциите е на -, от конове го е страх, кво да ги прави тея 300к сега? В момента кешовицата продължава да е най-лошата инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Стига с тия данъци вече ,богатите и успели хора даже парадират и се радват че плащат големи данъци и даже искат да им ги увеличат,за Щатите казвам,а ти тука опищя орталъка, недей че ни излагаш така пред чужденците ,ще кажат пак какви сме мизерници
                    Аз нямам против да плащам данъци, имам против да ми ги сменят в средата на годината. Даже се гласеха да го направят и със задна дата ако може ( въпреки , че не би трябвало да може) . Сега изглежда няма да стане (дано), но очевидно се приема за допустимо и не виждам кой нормален човек ще чака да види кога ше го сурвакат, особено ако няма никакъв бизнес с клиенти в страната и я ползва само като хост. Такава неадекватност, като демонстрираната от лелката която в момента е финансов министър, е уникална в световен мащаб.
                    Last edited by segato; 30.04.2023, 00:17.

Коментар

Ми не става дума за кой как си изкарва парите а какви пари изкарва един имот. Ако днес можеш да продадеш един апартамент за 300к и това ше са парите които той може да изкара от наеми за 40 години, за какво го държиш ? След 40 години реалната му цена ще е 0 зашото дори и да има някаква стойност , тя ше е равна на парите които трябва да потрошиш за да го възстановиш , така че преценката се свежда до това дали да вземеш 300к сега или да ги чакаш 40 години и междувременно да се занимаваш да му търсиш наематели.

Коментар

Ще е 0 на хартия, в действителност няма да е 0, освен ако не се е съборил

Коментар

Срива на борда ще изстреля Възраждане и ставаме троянски кон на путин. Та се надявам ЕС да се намеси по някое време и да не се стига дотам. Няма да се учудя ако тази активност на БНБ всъщност се дължи на подобна намеса.
                          Че ние никога не сме спирали да сме троянския кон на путя. Вгъзраждане са някви копейкаджии с цел отвличане на вниманието, руПлите отиват към гроБ и д(п)с. Спомни при кого ЛукавФ ойл не плащаше стинка данъци, също така си спомни, кой построи турецки паток с наши мангизи. А що милиарди (не само съветските) се изпраха (и продъжават) да се перат от т.нар бамки (за мен са си чисти перачници).

Тва спомняш ли си го?
                          ДАНС и БНБ са проспали канал за пране на пари от Венецуела

Въпреки строгите изисквания на закона през сметка на адвокат в българска банка са преминали милиони евро, без никой да алармира и да вземе мерки

https://www.segabg.com/category-firs...pari-venecuela

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Сух гъз риба не яде. Мен така са ме учили. Ти кат можеш да изкарваш кинти от въздуха прави го. После ще е отдето дошло там и отишло.

Коментар

Е да , това беше последната капка. но вероятно и да нямаше друго само по себе си щеше да е достатъчно.
                              Стига с тия данъци вече ,богатите и успели хора даже парадират и се радват че плащат големи данъци и даже искат да им ги увеличат,за Щатите казвам,а ти тука опищя орталъка, недей че ни излагаш така пред чужденците ,ще кажат пак какви сме мизерници

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

пропуснал съм защо се изнасяш?

проектът за данък свръхпечалба?
                                Е да , това беше последната капка. но вероятно и да нямаше друго само по себе си щеше да е достатъчно.

Коментар

Working...
                                X