Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнениеМеждувременно при мен се оливат:
Има ли санкции за празни апартаменти?
Новият закон ще даде възможност на местните съвети да налагат финансови санкции на тези, които държат имотите си празни, с цел да ги насърчат да излязат на пазара, въпреки че окончателното решение ще зависи от съветите. Тази санкция ще бъде под формата на допълнителна такса върху данъка върху недвижимите имоти (IBI) в размер до 150 %. Един имот ще се счита за „трайно необитаем“, когато остане празен „непрекъснато и без основателна причина за период от повече от две години“, при условие че собственикът му има четири или повече жилища.
Не може да си собственик и да държиш празни жилища в големите градове .
Даже е редно това да бъде записано като престъпление защото по този начин ти обричаш човешки животи.
Законите в Испания трябва да бъдат основа и на такива в България и не само.
Такива закони трябва да бъдат налагани в градове с насвление мад 50 хил души за у нас говоря.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Е , как си на - от акции. Да ги ръга в Макдоналдс. Мизерията никога няма да свърши.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Попринцип е така, но доколкото знам доктора вади хубави и пари не му трябват. От акциите е на -, от конове го е страх, кво да ги прави тея 300к сега? В момента кешовицата продължава да е най-лошата инвестиция.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Междувременно при мен се оливат:
Има ли санкции за празни апартаменти?
Новият закон ще даде възможност на местните съвети да налагат финансови санкции на тези, които държат имотите си празни, с цел да ги насърчат да излязат на пазара, въпреки че окончателното решение ще зависи от съветите. Тази санкция ще бъде под формата на допълнителна такса върху данъка върху недвижимите имоти (IBI) в размер до 150 %. Един имот ще се счита за „трайно необитаем“, когато остане празен „непрекъснато и без основателна причина за период от повече от две години“, при условие че собственикът му има четири или повече жилища.
Коментар
-
Ми не става дума за кой как си изкарва парите а какви пари изкарва един имот. Ако днес можеш да продадеш един апартамент за 300к и това ше са парите които той може да изкара от наеми за 40 години, за какво го държиш ? След 40 години реалната му цена ще е 0 зашото дори и да има някаква стойност , тя ше е равна на парите които трябва да потрошиш за да го възстановиш , така че преценката се свежда до това дали да вземеш 300к сега или да ги чакаш 40 години и междувременно да се занимаваш да му търсиш наематели.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Е , как си на - от акции. Да ги ръга в Макдоналдс. Мизерията никога няма да свърши.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Попринцип е така, но доколкото знам доктора вади хубави и пари не му трябват. От акциите е на -, от конове го е страх, кво да ги прави тея 300к сега? В момента кешовицата продължава да е най-лошата инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Стига с тия данъци вече ,богатите и успели хора даже парадират и се радват че плащат големи данъци и даже искат да им ги увеличат,за Щатите казвам,а ти тука опищя орталъка, недей че ни излагаш така пред чужденците ,ще кажат пак какви сме мизернициLast edited by segato; 30.04.2023, 00:17.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ми не става дума за кой как си изкарва парите а какви пари изкарва един имот. Ако днес можеш да продадеш един апартамент за 300к и това ше са парите които той може да изкара от наеми за 40 години, за какво го държиш ? След 40 години реалната му цена ще е 0 зашото дори и да има някаква стойност , тя ше е равна на парите които трябва да потрошиш за да го възстановиш , така че преценката се свежда до това дали да вземеш 300к сега или да ги чакаш 40 години и междувременно да се занимаваш да му търсиш наематели.
Коментар
-
Ми не става дума за кой как си изкарва парите а какви пари изкарва един имот. Ако днес можеш да продадеш един апартамент за 300к и това ше са парите които той може да изкара от наеми за 40 години, за какво го държиш ? След 40 години реалната му цена ще е 0 зашото дори и да има някаква стойност , тя ше е равна на парите които трябва да потрошиш за да го възстановиш , така че преценката се свежда до това дали да вземеш 300к сега или да ги чакаш 40 години и междувременно да се занимаваш да му търсиш наематели.
Коментар
-
Срива на борда ще изстреля Възраждане и ставаме троянски кон на путин. Та се надявам ЕС да се намеси по някое време и да не се стига дотам. Няма да се учудя ако тази активност на БНБ всъщност се дължи на подобна намеса.
Тва спомняш ли си го?
ДАНС и БНБ са проспали канал за пране на пари от Венецуела
Въпреки строгите изисквания на закона през сметка на адвокат в българска банка са преминали милиони евро, без никой да алармира и да вземе мерки
https://www.segabg.com/category-firs...pari-venecuela
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Сух гъз риба не яде. Мен така са ме учили. Ти кат можеш да изкарваш кинти от въздуха прави го. После ще е отдето дошло там и отишло.
- 1 like
Коментар
-
Е да , това беше последната капка. но вероятно и да нямаше друго само по себе си щеше да е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
пропуснал съм защо се изнасяш?
проектът за данък свръхпечалба?
Коментар
Коментар