IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
    Най-добре било на първият етаж

https://action-newsbg.eu/%D1%83%D1%8...%D0%B0-%D1%81/
    Доводът е пълен абсурд, разликата от 3 метра е абсолютно пренебрежима за силата на магнитното поле. Много по-голямо значение има надморската височина или конкретното разположение, щото полето не е еднородно. Ти като географ би трябвало да го знаеш.
    Отделно къде има изследване за влиянието на по-силно или по-слабо поле върху здравето?

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Те и сега са си доста кафяви. Я раздуй за тая чудно качествена храна, лучена супа яде ли? Кви пари, къде? Половин литър бира под 10 евро в латинския квартал има ли, къде? Обслужиха ли те топ или както обикновено са грубички към чужденци?
      В Кактус обслужването е от разни селяци, далеч по-груби от франсетата и освен груби - некадърни. А бирата за 6 лева е Шуменско, т.е. боклук.

За пореден път - България е по-скъпа, защото предлага боклуци на завишени цени. А Париж е световна столица, само заради името си заслужава цените да са тройни. София е столицата на Таджикистан според половината хора по света -изобщо не са чували за нея.
      Last edited by ejonny2376; 19.05.2023, 11:22.

Коментар

• Най-добре било на първият етаж

https://action-newsbg.eu/%D1%83%D1%8...%D0%B0-%D1%81/

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Нашите зелки последната година се мръщят на 7к за средна мениджърска позиция и се взеха за незаменими. Пичове, имате още 27 години ипотека, а хоризонта на работата ви е 2 години.
          Последните 10 години много Касандри вещаят злото на ИТ-тата в България. То не бяха виетнамски програмисти, индийски аутсорс, комунистически данъци, локдаун, ChatGPT... Сега ги плашите с украински фатмаци, дето чудодейно се превръщат в девелопъри. Злобата е утехата на некадърниците.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

На тоя етап изоставаме единствено по заплащане на труда и инфраструктура. И ако вече българските заплати са минали гръцките по покупателна способност,а по покупателна способност са на нивото на италианските, то след максимум 6-7 години ще минат и номинално тези на държавите от Южна Европа в ЕС,а по покупателна способност ще се равняват на тези от Западна Европа.
            По инфраструктура винаги ще изоставаме,но ако се направи сравнение с преди 20 или 30 години има огромна промяна в инфраструктурата и все повече ще се подобрява.
            Икономиката ни е ужасно зависима от бързо развиващи се в момента процеси. Минахме гърците по ПС основно заради IT и аутсорсинг бума, а от няколко месеца насам гъсти черни облаци са надвиснали и над двата сектора. Гърците, обратно, са силни в отрасли, които досега страдаха, а вече се възстановяват - търговия, корабоплаване, доставки, относително луксозни хранителни стоки (зехтин, маслини, цитруси).

Отделно докато ние се чудим с ЕС ли сме, с Русия ли сме, съседите ни драпат като побъркани за заветните сини знамена с жълти звезди в кръг, а както неведнъж съм споделял, вече има и по-конкурентни държави в Източна Европа откъм заплати и данъци. Ако и "Украйна в ЕС" засега да се отлага като проект, те продължават да са огромна заплаха за нас. Евентуално спиране на военните действия ще даде допълнителен тласък на Киев като IT хъб, а украинците по принцип са технологични, хакери и добри програмисти.

Нашите зелки последната година се мръщят на 7к за средна мениджърска позиция и се взеха за незаменими. Пичове, имате още 27 години ипотека, а хоризонта на работата ви е 2 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Видях го тоя вавилон... Предпочитам да плащам, за да живея в София, отколкото да ми плащат да живея в Париж. Било каквото било в Париж, Лондон, Виена. Рим. Колкото повече диверсити си внасят, толкова по-малко годни за обитаване стават. Всеки ден благодаря на господ, че диверситито иска да ходи в Париж и Лондон, а не иска да остава в България.
              На тоя етап изоставаме единствено по заплащане на труда и инфраструктура. И ако вече българските заплати са минали гръцките по покупателна способност,а по покупателна способност са на нивото на италианските, то след максимум 6-7 години ще минат и номинално тези на държавите от Южна Европа в ЕС,а по покупателна способност ще се равняват на тези от Западна Европа.
              По инфраструктура винаги ще изоставаме,но ако се направи сравнение с преди 20 или 30 години има огромна промяна в инфраструктурата и все повече ще се подобрява.

Коментар

• Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение

Ти първо посочи ЕДИН хубав ресторант в Мюнхен със софийски цени. Или "на брега на боденското езеро", дето уж живееш.

пп Познай къде е ТОВА

А ТОВА:
                [ATTACH=CONFIG]n4064981[/ATTACH]
                Частни примери има навсякъде, а в тази тема също обективността е на ниво с cherry-picking-а.
                От цветущи по-цветущи примери могат да се дават, защото гета има навсякъде, но разликата е, че българските гета са основно от определен етнос и прослойка, и пак са цвете в сравнение с тези на заПАДЕНИЕяците.
                Даже с всяко следващо пътуване и виждане на друг свят където не съм бил преди се убеждвам, че сме си наистина много добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

лучената е до вкус. не е лоша (ядох веднъж)
                  бирата и не само е така скъпа (принципно съм на вино бутилка)
                  груби не бих казал, а по-скоро са им 'гръмнали главите' на персоналите по заведенията и въпреки това нямам оплаквания

въпросът е, че тия луди цени тук са такива именно защото цял свят идва да види Париж, а ние си мслим, че с гората от кранове и много нови сгради можем да постигнем нещо.. на фона на това обновяването на Париж, което се е случило преди повече от 150години е доста по-адекватно от днешната
                  мутро-архитектура в София и тн и тн

ПП не си мисли, че им припадам на франсетата, но си давам сметка, че тук е точка на сгъстяване на луди пари от цял свят, супер красив град, история, куптура е има ги кафяво-черните и тълпите туристи, което определено няма как да не товари местните хора(е но им пълни и джобовете). Въпросът е, че в България си мислим, че София я знае някой на картата, а имотите се помпат от хора свързани с прането на пари крадени от инфраструктурата... та резултатът е много имоти, кофти инфраструктура и градска среда, мръсен въздух и малко население.... залитаме вместо да си оправим града и да добавим стойност ние застрояваме като луди витошките ливади...без улици даже.
                  Най-сетне видя от първа ръка. Париж е изключително скъп и изключително цигански град. Но е ПРЕКРАСЕН.
                  София е мръсна, прашна, шумна, ЧУДЕСНА.

И тъмна, и прашна,
                  и мръсна, и страшна,
                  тогава защо ли без тебе не мога -
                  ти София моя, любов и тревога

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Те и сега са си доста кафяви. Я раздуй за тая чудно качествена храна, лучена супа яде ли? Кви пари, къде? Половин литър бира под 10 евро в латинския квартал има ли, къде? Обслужиха ли те топ или както обикновено са грубички към чужденци?
                    лучената е до вкус. не е лоша (ядох веднъж)
                    бирата и не само е така скъпа (принципно съм на вино бутилка)
                    груби не бих казал, а по-скоро са им 'гръмнали главите' на персоналите по заведенията и въпреки това нямам оплаквания

въпросът е, че тия луди цени тук са такива именно защото цял свят идва да види Париж, а ние си мслим, че с гората от кранове и много нови сгради можем да постигнем нещо.. на фона на това обновяването на Париж, което се е случило преди повече от 150години е доста по-адекватно от днешната
                    мутро-архитектура в София и тн и тн

ПП не си мисли, че им припадам на франсетата, но си давам сметка, че тук е точка на сгъстяване на луди пари от цял свят, супер красив град, история, куптура е има ги кафяво-черните и тълпите туристи, което определено няма как да не товари местните хора(е но им пълни и джобовете). Въпросът е, че в България си мислим, че София я знае някой на картата, а имотите се помпат от хора свързани с прането на пари крадени от инфраструктурата... та резултатът е много имоти, кофти инфраструктура и градска среда, мръсен въздух и малко население.... залитаме вместо да си оправим града и да добавим стойност ние застрояваме като луди витошките ливади...без улици даже.
                    Last edited by bertram; 19.05.2023, 01:09.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

От седмица съм в Париж и хвърлих око на имоти обявени на витрините на имотни агенции. За централните топ квартали 15К+ (20К за малките) евро на квадрат за нищо ги нямат, но има и защо. Ако някой се чуди и си прави сметка как в София цените ще гонят градове като Париж.... ами да дойде и да види - какъв вавилон е от хора, какви са цените на стоки и услуги, какви са доходите от НИ. Не съм в хотел, а в малко апартаментче в латинския квартал в сграда строена 1702-ра за 45кв (макс) 300Е на вечер и не им седи празно... Отделно в добрите райони на Париж кран може да видиш само за реконструция/поддръжка на някоя сграда..не е като при нас в южната яка. Улици, тротоари..еле пък история и забележителности... няма какво да коментираме (говорим за централната част, а не за гетата) Ако хубав 100кв апартамент му търсят милион+ евро.... то същият е много по-добра инвестиция от 100кв в докторската за 400-500-600...

Като се сметне доходността излиза, че в София топ център на 2-3К ойро ще е ок... само дето в София си сътворихме огромно предлагане, а нямаме съответните предпоставки да привлечем поток хора, които да ползват тези имоти и да се получи доходността. За любимата ви тема качеството на храната също да не коментираме.

Най-големият проблем пред българския пазар на НИ според мен ще бъде прекомерното застрояване в комбинация със затаряване на населението и липсата на алтернативно заселване. Франсетата както ги гледам след 30г ще са предимно кафяви, но ще имат население .... за разлика от нас.
                      Аз преди 2 дни се върнах от любимата Испания и като се прибрах съм в шок от софийската реалност и по-конкретно от разликата в заобикалящата среда и инфраструктура (или по-скоро от липсата на такава). Нямам никакво желание да гледам имоти... Най-хубавото е, че утре пак хващам пътя за нормалните държави...
                      Last edited by Traicho_80; 19.05.2023, 00:52.

Коментар

От седмица съм в Париж и хвърлих око на имоти обявени на витрините на имотни агенции. За централните топ квартали 15К+ (20К за малките) евро на квадрат за нищо ги нямат, но има и защо. Ако някой се чуди и си прави сметка как в София цените ще гонят градове като Париж.... ами да дойде и да види - какъв вавилон е от хора, какви са цените на стоки и услуги, какви са доходите от НИ. Не съм в хотел, а в малко апартаментче в латинския квартал в сграда строена 1702-ра за 45кв (макс) 300Е на вечер и не им седи празно... Отделно в добрите райони на Париж кран може да видиш само за реконструция/поддръжка на някоя сграда..не е като при нас в южната яка. Улици, тротоари..еле пък история и забележителности... няма какво да коментираме (говорим за централната част, а не за гетата) Ако хубав 100кв апартамент му търсят милион+ евро.... то същият е много по-добра инвестиция от 100кв в докторската за 400-500-600...

Като се сметне доходността излиза, че в София топ център на 2-3К ойро ще е ок... само дето в София си сътворихме огромно предлагане, а нямаме съответните предпоставки да привлечем поток хора, които да ползват тези имоти и да се получи доходността. За любимата ви тема качеството на храната също да не коментираме.

Най-големият проблем пред българския пазар на НИ според мен ще бъде прекомерното застрояване в комбинация със затаряване на населението и липсата на алтернативно заселване. Франсетата както ги гледам след 30г ще са предимно кафяви, но ще имат население .... за разлика от нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Видях го тоя вавилон... Предпочитам да плащам, за да живея в София, отколкото да ми плащат да живея в Париж. Било каквото било в Париж, Лондон, Виена. Рим. Колкото повече диверсити си внасят, толкова по-малко годни за обитаване стават. Всеки ден благодаря на господ, че диверситито иска да ходи в Париж и Лондон, а не иска да остава в България.
                          Това ни е шансът!
                          Иначе ще е майка плаче.

За Париж интересното е, че ако се сравнява, в една София има повече история и по-стари сгради, но просто при него е запазено и е създаден имидж, а имиджа продава, затова вкупом всичкото турист от х'Америка и Латинска Европа мило и драго дава да отиде да се полюбува на изтърканите и донякъде измислени забележителности като кулата на Айфел и Шанз-Елизе. Крали са и от Египет много исторически артефакти.
                          Париж има много хубаво градоустройство и е бил модел през вековете. Иначе точно около Айфеловата кула е нещо страшно. То пакистански, алжирски, марокански и не знам си какви още знамена се веят, и всеки ден някакви протести с гротескни чучала и послания … Отврат!

Коментар

Париж.... ами да дойде и да види - какъв вавилон е от хора

Коментар

Бил съм в Париж и по центъра също си има гета. Много според зависи е там. Парите си залужават, но е гаден за живот град. Има оргромна разлика да си в Париж като турист и като обикновен живущ. Местните страдат много от надутите туристически цени и от задръстванията в трафика, и пренаселеноста, и изобщо тъпканицата. Това е и една от причините да съм отказвал да ходя да бачкам по проекти там.
                              Иначе за историческите забележителности две мнения няма, но сравняваме несравними неща.
                              София е била никъде на картата няколко много важни века и като цяло Париж не е бил докосван от разрушения.
                              Имот в повечето европейски столици е добра перспектива докато печатницата се включва всеки път когато стане напечено.
                              Last edited by Kris_; 19.05.2023, 00:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
                                От няколко дни нямам никакво време да пиша във форума, както не смогвам и да изчета всичко, но ми прави впечатление, че колегите повишители са все по-злобни в коментарите си. Защо така?
                                Иначе тия дни бях на работни срещи с топ бизнесмени, които в не формален разговор споделиха (аз само слушах, не съм си говорил с тях), че положението в Бг никак не е розово и влизаме в дефлационна спирала...
                                Единия бизнесмен (с оборот за стотици милиони) сподели, че почти не притежава НИ в Бг и не вижда смисъл в това, но има много имоти извън Бг.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

X