Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Въпрос на време и тук да ни наложат да ги вдигнем, даже приеха 15% корпоративен за големите фирми с оборот над 700 млн (или нещо такова).
за сега само големите, утре и малките и пойде ни конкурентното предимство
ще остане да разчитаме само на едната природа и евтину имотипрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение
Вдигането на данъците вече се обсъжда в Бундестага. Извинението разбира се са разходите около Ковид пандемията. Неминуемо ще вдигнат данъците, въпроса е с колко? Вече и аз взех да се чудя дали да не се прибера в България, защото и сега почти нищо не успявам да спестя от заплатата.
той е якпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение
Вдигането на данъците вече се обсъжда в Бундестага. Извинението разбира се са разходите около Ковид пандемията. Неминуемо ще вдигнат данъците, въпроса е с колко? Вече и аз взех да се чудя дали да не се прибера в България, защото и сега почти нищо не успявам да спестя от заплатата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениебетерчо, забелязват ли се около вас непалци? Българските хотелиери търсят работници в Индия, Бангладеш и Непал
Секторът внася 25 хил. работници всяко лято, каза служебният министър на туризма
интересно, после изнася ли ги
P.S днес говорих с един познат, който има заведения, каза всички тея 25 000 са натоварени на 1 влак и пътуват насам, ето гледай:
https://www.youtube.com/watch?v=8KsAXigNGTsLast edited by better; 21.05.2023, 20:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
много тъмнокожи тамагочита имат за хранене в швабистан
затова трябва още да им вдигнат данъците
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеКое му е заяждането при положение ,че написах,че в Германия образованите и квалифицираните с високи доходи плащат в пъти по-високи данъци отколкото подобните на тях в България.
затова трябва още да им вдигнат данъцитепрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеКое му е заяждането при положение ,че написах,че в Германия образованите и квалифицираните с високи доходи плащат в пъти по-високи данъци отколкото подобните на тях в България.Last edited by Kris_; 21.05.2023, 18:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
В България една трета от икономиката е в сивият сектор,така че реално средната нетна заплата е около 1000 евро. 2.5 пъти по-малко от немската. Но 86 процента от българите живеят в собствено жилище при 25 процента от немците. Като се сметне и покупателната способност плюс по-високите други данъци и такси в Германия, може да се каже,че стандарта на живот на българин със собствено жилище и средна реална заплата се доближава до този на немец под наем със средна заплата.
П.П. - Българина не го интересуват данъците на работодателя, той очаква да му вземат 10% и това е, затова тези 22% са нерелавантни в подобна съпоставка.Last edited by Kris_; 21.05.2023, 17:55.
Коментар
-
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...y_average_wage
Средна брутна заплата в Германия 4105 евро, средна нетна 2654 евро.Средна брутна заплата в България 995 евро,средна нетна 773 евро.Т.е в Германия средно отиват 35.5 процента за данъци и осигуровки,а в България 22.3 процента.
НО в Германия хората с високи доходи плащат по 42 процента данък, а с най-високи и 45 процента. Така че колкото си по-образован и инициативен в Германия, толкова повече те дерат.А в България колкото повече получаваш,толкова процентно по-малко плащаш за данъци и осигуровки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Номинално и след като се конвертират данъците в съотвената валута, които държавата Германия си взема, са в пъти повече спрямо колко данък влиза за същото в България.
Например, в Германия да кажем отиват 1500 евро за данъци, а в България 400 лева.
Как въобще може да се сравняват 1500 евро спрямо 400 лева като покупателна стойност?
Отделно има много хора от тези ~4100 евро, които вземат по-малко от ~2600, защото според зависи личната ситуация на човек, а аналогично както в България има допълнителен доход, който не влиза в официалната сметка, по същия начин според мен средната заплата в Германия е по-висока, защото много германци работят допълнително или си имат собствен бизнес освен основната служба, на която са. Това нещо се отчита, но не влиза в данните за „средна заплата”.
Говоря от личен опит от познатите ми германци, а включително и бивш колега българин ми е споделял цитирам: „аз ако трябваше да разчитам само на заплатата, какво си мислиш, всички си имат и нещо допълнително освен основната заплата”. И наистина е така, огромна част от германците имат собствен бизнес паралелно с дейността, която извършват дали почасово с висока ставка или на пълен работен ден в някой от концерните им.
- 1 like
Коментар
-
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...y_average_wage
Средна брутна заплата в Германия 4105 евро, средна нетна 2654 евро.Средна брутна заплата в България 995 евро,средна нетна 773 евро.Т.е в Германия средно отиват 35.5 процента за данъци и осигуровки,а в България 22.3 процента.
НО в Германия хората с високи доходи плащат по 42 процента данък, а с най-високи и 45 процента. Така че колкото си по-образован и инициативен в Германия, толкова повече те дерат.А в България колкото повече получаваш,толкова процентно по-малко плащаш за данъци и осигуровки.
Например, в Германия да кажем отиват 1500 евро за данъци, а в България 400 лева.
Как въобще може да се сравняват 1500 евро спрямо 400 лева като покупателна стойност?
Отделно има много хора от тези ~4100 евро бруто, които вземат по-малко от ~2600 нето, защото според зависи личната ситуация на човек, а аналогично както в България има допълнителен доход, който не влиза в официалната сметка, по същия начин според мен средната заплата в Германия е по-висока, защото много германци работят допълнително или си имат собствен бизнес освен основната служба, на която са. Това нещо се отчита, но не влиза в данните за „средна заплата”.
Говоря от личен опит от познатите ми германци, а включително и бивш колега българин ми е споделял цитирам: „аз ако трябваше да разчитам само на заплатата, какво си мислиш, всички си имат и нещо допълнително освен основната заплата”. И наистина е така, огромна част от германците имат собствен бизнес паралелно с дейността, която извършват дали почасово с висока или много висока ставка, или на пълен работен ден в някой от концерните им.Last edited by Kris_; 21.05.2023, 17:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Средната заплата в Германия е около 4 к, в бг е около 2к, сметни колко чисто ти остават и ще видиш, че данъците на средния немец са около 10% ади да кажем 15% по-високи от средния бг.
- 1 like
Коментар
Коментар