IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

И замъкът във Франция, и вилата в Италия и луксозното имение на село не са много ликвидни. Може да не се намери купувач в продължение на 20 г.

Навремето баща ми наби един чувал с пари в селото на баба си и дядо си. И сега не можем да си вземем парите обратно и да го продадем.

Един комшия е сираче от малък. И е свикнал на труд и икономия. Всичко си събира и не харчи. Ходи си редовно на село. Дори работи в София на 60+ след пенсия. Но и него го е хванала тази болест: от преди 24-26 г. до днес е купил 4 имота в селото, съседни на неговия. Една градина, 2 селски къщи с двор и една реновирана къща с бани. И за какво са му, като неговите хора не искат да ходят, а тяхната наследствена къща е голяма, с много стаи. Той все още не я стегнал и обновил. Само частично е оправена. Един ден синът му не може да си вземе парите, защото за това село няма търсене и къщите вървят на безценица.
    Негови са си парите, ще си ги харчи за каквото му харесва. Наследниците му могат да са доволни че не ги е похарчил по луксозни коли например. Или някоя лодка, пътешествия и безброй други начини.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

За градски къщи съм съгласен, но за селски къщи и аз мисля че са прекалено надути. Една моя колежка, известна пловдивска онколожка ме пита онзи ден защо не си купя къща около Пловдив. Тя живеела от години извън града и вдюсеки ден си се возела до работата и на В. Априлов, където е МУ Пловдив и в двора е и онкологията. И показва снимки - басейни, лампи, френски прозорци, чудеса. Добре, вложени са кинти, но поне 50% надолу би трябвало да са лукс имотите по селата. Къде е микросредата и инфраструктурата. Няма я. Първенюта за съседи. Не съм съгласен.
      И замъкът във Франция, и вилата в Италия и луксозното имение на село не са много ликвидни. Може да не се намери купувач в продължение на 20 г.

Навремето баща ми наби един чувал с пари в селото на баба си и дядо си. И сега не можем да си вземем парите обратно и да го продадем.

Един комшия е сираче от малък. И е свикнал на труд и икономия. Всичко си събира и не харчи. Ходи си редовно на село. Дори работи в София на 60+ след пенсия. Но и него го е хванала тази болест: от преди 24-26 г. до днес е купил 4 имота в селото, съседни на неговия. Една градина, 2 селски къщи с двор и една реновирана къща с бани. И за какво са му, като неговите хора не искат да ходят, а тяхната наследствена къща е голяма, с много стаи. Той все още не я стегнал и обновил. Само частично е оправена. Един ден синът му не може да си вземе парите, защото за това село няма търсене и къщите вървят на безценица.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Това го пусках преди месец.Не е лошо да се показва регулярно на фомо настроените ипотекари като Николайчо и Радка, къде се намира БГ пазара.И има ли мегдан за разтеж
        За протокола,в тези села няма канализация, единствения път до Пловдив е тесен с дупки,неремонтиран НИКОГА откакто аз го помня ,което значи поне 30год и който път се минава за 2 часа минимум в час пик за 10км.Лятото има проблеми с водата и обмислят воден режим 2025.И всичката тая цигания "струва" повече от замъци във Франция хахаа

Замък във Франция, вила в Италия или къща в Белащица/Марково – цените идентични

https://trafficnews.bg/sviat/zamak-v...htitsa-327805/

За градски къщи съм съгласен, но за селски къщи и аз мисля че са прекалено надути. Една моя колежка, известна пловдивска онколожка ме пита онзи ден защо не си купя къща около Пловдив. Тя живеела от години извън града и вдюсеки ден си се возела до работата и на В. Априлов, където е МУ Пловдив и в двора е и онкологията. И показва снимки - басейни, лампи, френски прозорци, чудеса. Добре, вложени са кинти, но поне 50% надолу би трябвало да са лукс имотите по селата. Къде е микросредата и инфраструктурата. Няма я. Първенюта за съседи. Не съм съгласен.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
          Ето да си избирате
          Това го пусках преди месец.Не е лошо да се показва регулярно на фомо настроените ипотекари като Николайчо и Радка, къде се намира БГ пазара.И има ли мегдан за разтеж
          За протокола,в тези села няма канализация, единствения път до Пловдив е тесен с дупки,неремонтиран НИКОГА откакто аз го помня ,което значи поне 30год и който път се минава за 2 часа минимум в час пик за 10км.Лятото има проблеми с водата и обмислят воден режим 2025.И всичката тая цигания "струва" повече от замъци във Франция хахаа

Замък във Франция, вила в Италия или къща в Белащица/Марково – цените идентични

https://trafficnews.bg/sviat/zamak-v...htitsa-327805/

Last edited by danetha; 06.12.2024, 06:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Въпрос?

Колко трябва да е тъп някой, да си продаде имота в момента и да държи парите в бг банка на 0% лихва,
            при 30+ % годишна инфлация от началото на годината...
            Toй посредник бре,каквото взел си е чиста плячка

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

Откъде толкова акъл...

п.п. Един човек от Варна много уважавам, ноооо отдавна го няма по тези ширини...
              Колко акъл трябва, това са причинно-следствени връзки.
              Едно време, в началото на миналия век селищата са възниквали около гари без никаква инфраструктура. Сега около магистрали се разрастват. Така се раждат предградията, щото е по-евтино. Това са села около София които след още 50 години ще са предградия, ще се пътува с метро, наземен транспорт, ще си има инфраструктура.
              Що не гледат другите столици. В център и широк даже никъде не се строи или рядко. Предлага се малко и ужасно дебело. Хората се заселват в покрайнините. Дори в Дубай местното население е в покрайнините. Лъскавите сгради и суперлуксозни комплекси на ситито са за пари, купуват таргет чужденци, олигарси, перачи на пари, богаташи, бизнесмени, спортисти, определени прослойки от цял свят и Русия особено. Туризъм, хотели, молове, атракции всевъзможни, копия на градове и улици от цял свят, притегателна сплав, следват нови покупки. Изкуствени острови - нови покупки. Машина за пари.
              Обикновените хора купуват в периферията, така се създават квартали, общности, гета даже. Е как да стане иначе.
              Last edited by bulgarian lev; 06.12.2024, 01:14.

Коментар

Колеги, Чакали вход към покупка, кой е виновен че нивата са тези? Кой питам? Ако смятате че ние брокеразите го измисляме защо не пиказахте оферта, предложение на разумна цена? Или покупка реална на разумна цена? Значи никой не купува, така ли? Това е несериозно да го твърдите.
                Или смятате че купувачите се ушиват до уши в кредити и купуват по 3500€ квадрата?
                Не! С кредити купуват един друг таргет купувачи. И не в този сегмент на цените.
                Изобщо, как вярвате че с тази напечатана шума, инфлация, поскъпване на храна, услуги, консумативи, труд и довършителни работи, вдигане на доходи в определени професионални сфери имотите ще поевтинеят? Та те даже са сравнително евтини, вижте цените в цялата страна. Защо гледате няколко квартала в София и три града. Аз не смятам че има по 140К€ двустайни в Царево, за сравнение с офертата в Испания която Фрости пусна.
                Вие логика някаква следвате ли?
                Откъде толкова акъл...

п.п. Един човек от Варна много уважавам, ноооо отдавна го няма по тези ширини...

Коментар

• Колеги, Чакали вход към покупка, кой е виновен че нивата са тези? Кой питам? Ако смятате че ние брокеразите го измисляме защо не показахте оферта, предложение на разумна цена? Или покупка реална на разумна цена? Значи никой не купува, така ли? Това е несериозно да го твърдите.
                  Или смятате че купувачите се ушиват до уши в кредити и купуват по 3500€ квадрата?
                  Не! С кредити купуват един друг таргет купувачи. И не в този сегмент на цените.
                  Изобщо, как вярвате че с тази напечатана шума, инфлация, поскъпване на храна, услуги, консумативи, труд и довършителни работи, вдигане на доходи в определени професионални сфери имотите ще поевтинеят? Та те даже са сравнително евтини, вижте цените в цялата страна. Защо гледате няколко квартала в София и три града. Аз не смятам че има по 140К€ двустайни в Царево, за сравнение с офертата в Испания която Фрости пусна.
                  Вие логика някаква следвате ли?
                  Last edited by bulgarian lev; 06.12.2024, 01:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ти нещо много мъчно вдяваш, в статията конкретно си пише за какво поскъпване иде реч, което не изключва в някои южни и източни квартали на Софето 2000,€ отдавна, отдавна да са издухани

https://www.google.com/amp/s/www.inv...o-v-sofiya/amp

Чети и помни, преди да пишеш глупости
                    Мъчно ми е да вдяна че чесън който кара стотици километри да храни семейството си с 50лв с шкембе чорбъ от гостилница по пътя за морето, да се отоплява с 500w с квази печка да се хвали тук и едновременно с това да се прави на милионер.Типичен съветско-ориенталски манталитет.
                    Не знае как се правят пари ама акъл за всичко дава.Че и Тръмп си сложил хахаха...

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Въпрос?

Колко трябва да е тъп някой, да си продаде имота в момента и да държи парите в бг банка на 0% лихва,
                      Много тъп трябва да е

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ти продаде един имот, видя се в някой лев и оспами форума
                        Въпрос?

Last edited by X_Y; 05.12.2024, 23:14.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Да отваряме ли къде е ключа. , да, в гаражите е.
                          Чеки, чеки да я сглобим...
                          Last edited by X_Y; 05.12.2024, 23:14.

Коментар

Жена ми вика добре че те послушах и заковах в Бургас. 109К€ и се стори астрономическа цена. За мен за Лазур е нищо. За 90 кв с две спални и отделно хол, трапезария, ако че е в стар блик, не ново е ок. След две години ще е по 3. Но тя добре прецени да има нещо налично от продажбата на наследствената къща.
                            Ми, има добър учител...

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
                              Не някой, а 50 гаража...

Да отваряме ли къде е ключа. , да, в гаражите е.
                              Last edited by X_Y; 05.12.2024, 23:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Като ви казва X_Y, спрете се! Имотите, така или иначе ще продължат с възходящия си тренд, не съм питал модератора, но имаме общо виждане за това.
                                Жена ми вика добре че те послушах и заковах в Бургас. 109К€ и се стори астрономическа цена. За мен за Лазур е нищо. За 90 кв с две спални и отделно хол, трапезария, ако че е в стар блик, не ново е ок. След две години ще е по 3. Но тя добре прецени да има нещо налично от продажбата на наследствената къща.

Коментар

Working...
                                X