Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Относно наемането - този имот ако се обяви за отдаване ти гарантирам, че ще има пратени CV-та от поне 300 души още на първия ден. Наем - 2000 Евро поне. Доходност (като вземем предвид и високите данъци и комисионни при покупката) между 3,5% и 4%. Никой не искал да наема казваш. Хората се избиват за всяко свободно жилище, щото няма.
Не казвам, че е добре, на този етап има депозити с такава доходност и е немислимо сравнението. Но при тези лихви на ЕЦБ интересът за покупки е нулев в Германия, съответно цените са рязко надолу, а наемите растат с инфлацията. Т.е. в средносрочен план нещата ще са отново атрактивни.
А София е тотално умрял град, след 50 години населението ще е 30% надолу от сега. Просто свършиха българите. Не са се родили. В Полски Тръмбеш свършиха хората, в Харманли също. Кой ще дойде в София, кажи ми! И математиката ти куца както винаги.
ПС: Данъците в Германия за средната класа падат всяка година, защото се увеличава необлагаемият минимум. Това надали го знаеш, но е така. В България тенденцията ще е само нагоре, защото вересиите на правителствата ще трябва все някой да ги плаща. А прогресивният данък е проблем само за българите, които от алчност са готови да живеят в градове-сметища без тротоари и улици. За нормалният Европеец данъците са нещо съвсем в реда на нещата, защото от тях те индиректно получават много неща обратно от държавата - нещо немислимо за БГ. 10% в БГ са си чиста загуба - пари които се крадат на секундата. 40% в Германия са много, но пък имам магистрала, имам паркове, имам всичко. От определен доход нагоре изобщо не ти пука дали плащаш 10% или 40% - изобщо разликата не се усеща.
Коментар