Първоначално изпратено от два_таралежа
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ти как отигра всичко това ?
Не се заяждам ,просто питам ,без детайли знам че имате съсобственост окол оня строеж ,няма ли начин последните години да се развърти с някой инвеститор и да го направите нещо ?
Бума е налице ,пак казвам питам без нотка заяждане
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеhttps://bgtourism.bg/novini-tourism-...RkVlPMBmULi_o4
Повечето остават завинаги в това райско кътче на планетата.
Не се заяждам ,просто питам ,без детайли знам че имате съсобственост окол оня строеж ,няма ли начин последните години да се развърти с някой инвеститор и да го направите нещо ?
Бума е налице ,пак казвам питам без нотка заяждане
Коментар
-
https://bgtourism.bg/novini-tourism-...RkVlPMBmULi_o4
Повечето остават завинаги в това райско кътче на планетата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Сложил си една 2йка в повече за наема или вместо наема си объркал и си написал брутната ти заплата.
Как са заплатките в кол-центърчето? Хора с немски не търсите ли? Мисля да се заселвам в село Оброчище, едни 1000 лева чисто мисля ще ме оправят.Last edited by ejonny2376; 06.10.2023, 12:08.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеМнозинството общини не одобряват настаняването на нуждаещи се семейства в необитавани жилища - Investor.bg
Цитат: "Към момента общините предоставят общински жилища на цени десет и повече пъти под пазарните наеми и генерираните средства не дават възможност за обновяване на наличния общински жилищен фонд и неговото разширяване, пишат от фондацията „Хабитат България“, която работи за подобряване на жилищните условия и елиминирането на жилищната бедност. Общините обаче не получават компенсация от държавата за тази услуга. Настаняването в новопостроените социални жилища се третира като социална услуга, която общината възлага сама на себе си, и компенсиране от държавата отново липсва, поясняват от организацията.
Участвалите в анкетата представители на общини са отбелязали, че биха имали мотив да запазят наличния си жилищен фонд, ако получават системна финансова подкрепа от държавата, ако се променят нормативните документи с цел ограничаване на възможностите за продажба на общински жилища и ако се предприемат действия за повишаване на приходите от наеми на общински жилища."
===2039===
И наемите на социалните общински жилища ще догонят пазарните цени. Няма как разликата да е 10 пъти.
Кофти новини за кольо, сори.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Предполагам не са повече от прости телефонисти във варненски кол-център, какъвто е и чичо Митко от Банско. Иначе щяха да имат парите да купят имота със 100% кеш.
Иначе Мюмюнчо е добре, 2200 Евра наем му снасям всеки месец, доволен е човекът. И аз съм доволен - директна гледка към езерото и 400 квадрата двор с барбекю, само кухнята пък струва колкото целия кофтор на чичо Митко насред сметището на Оброчище. Повече от добре е за тези дребни пари.
- 1 like
Коментар
-
Мнозинството общини не одобряват настаняването на нуждаещи се семейства в необитавани жилища - Investor.bg
Цитат: "Към момента общините предоставят общински жилища на цени десет и повече пъти под пазарните наеми и генерираните средства не дават възможност за обновяване на наличния общински жилищен фонд и неговото разширяване, пишат от фондацията „Хабитат България“, която работи за подобряване на жилищните условия и елиминирането на жилищната бедност. Общините обаче не получават компенсация от държавата за тази услуга. Настаняването в новопостроените социални жилища се третира като социална услуга, която общината възлага сама на себе си, и компенсиране от държавата отново липсва, поясняват от организацията.
Участвалите в анкетата представители на общини са отбелязали, че биха имали мотив да запазят наличния си жилищен фонд, ако получават системна финансова подкрепа от държавата, ако се променят нормативните документи с цел ограничаване на възможностите за продажба на общински жилища и ако се предприемат действия за повишаване на приходите от наеми на общински жилища."
===2039===
И наемите на социалните общински жилища ще догонят пазарните цени. Няма как разликата да е 10 пъти.
Кофти новини за кольо, сори.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнениеЛошото е, че по-голяма част от ипотекарите не подозират, че има опция банката да им вдигне лихвата/вноската и когато това се случи почват да вият, като линейки "ама как така?"....
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПосле се чудете защо не падат цените. Кога ти е без пари, някви спадове не те бригат.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Те да не са гастарбайтери, че да ги бутнат 100 евро. Просто им е направило впечатление на хората, че без предизвестие им е по-голяма вноската и са писали на банката. Ще се оправят, но невъзвращенците ще си останат по гастароквартирите. Как вървят отношенията с Ахмет-Мюмюн? Добър хазяин ли е?
Иначе Мюмюнчо е добре, 2200 Евра наем му снасям всеки месец, доволен е човекът. И аз съм доволен - директна гледка към езерото и 400 квадрата двор с барбекю, само кухнята пък струва колкото целия кофтор на чичо Митко насред сметището на Оброчище. Повече от добре е за тези дребни пари.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Болна жена дари апартаменти на топ локации в София и почина мистериозно
Близките не знаят за смъртта й, кремирали я без знанието им в Пловдив
Случаят не е изолиран, а стандартна практика за Бялата мафия. Тука малко са попрекалили обаче https://telegraph.bg/krimi/novini/bo...v-video-391712
После се чудете защо не падат цените. Кога ти е без пари, някви спадове не те бригат.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Като изгорят и останат на улицата, ще започнат да реват по телевизиите как банката "ги оставила без дом" и как държавата трябвало да се намеси.
Ипотекарите явно не осъзнават, че не те са купили жилище, а че банката е купила и те са наематели на банката, поне в идните 20-30 години, докато не ги изритат.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеФорумните играчи могат да се включат тук -
Здравейте!
Клиент съм на Банка ДСК, където имам ипотечен кредит (в евро). Април месец се изненадах, че без никакво уведомение, вноската ми беше вдигната с около 100 евро. Сега си погледнах извлечението от септември, и установих, че пак има увеличение от около 40 евро.
Питам се аз: Банката не е ли длъжна да уведоми при подобно покачване, каквато и да е причината? Знам, че първото, което трябва да направя е да си погледна договора, ни или бързо (и нервно) го чета или нищо не пише по този въпрос.
Ще съм благодарна на всеки, който може да сподели опит/информация.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1593548
За останалите има справка тук и статии надолу -
https://www.euribor-rates.eu/en/
Банкороба има само едно задължение.Да плати всеки месец голямата сума,без въпроси.
Не плати ли,зелката фърчи и почват едни пукотвеици ...и едно домино...
А ако някой си е мислил,че лихвите ще му са цял живот нулеви,да търси проблема в себе си.Его ратко маймуната с ипотека на зелено,при такива лихви.Пазара забавя,но никога не забравя и мокрия парцал се стоварва на главата на клетия БГ "инвеститор" в ипотекиLast edited by petrg5s; 06.10.2023, 11:20.
- 1 like
Коментар
Коментар