Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by bulgarian lev; 01.12.2023, 01:16.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз пък докарвам по 26к Евра нетни при почти 50% данък, това без бонуси естествено. За 5-6 работни дни седмично. И плащам малко над 2к Евра наем. Не че е много, но специално на твоя бански приятел кофтора ще го купя с 2-3 брутни заплати,ако изобщо струва над 100к Евра една колиба в тази кочина там. Каквото имам като имоти - имам. Никога няма да дам нещо под наем, просто защото за няколкостотин Евро не си струва усилието. Имотите от ДС-то няма да се пипат, евентуално обмислям някои благотворителни неща покрай тях. Ще видим, има време. Дотогава ще стоят празни и ще чакат. Той си имаше наематели преди, но разкарахме всички до един. Като гледам и на теб тези 1000 Евро не ти вършат някаква особена работа. Щом правиш 10к за какво са ти тези пари? От определена сума нататък изобщо няма значение колко изкарваш, затова и занимавката с разни прошляци вместо да си гледаш кефа е глупост според мен.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
И един мармот завива станьола на шоколада!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Кристофор Павлов...
ми то преписал темата последните години...иначе посланието за банкерските среди е ясно "Пичове, започваме...."
- 2 Харесвания
Коментар
-
кочина, кофтор... сори ама звучиш като тези, които уж не харесваш..
презастрояването е национален проблем
Даже попа е брутално прав.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Да не съм ви карал насила да си презастроявате Кални Ливади, Дружби, Младости и каквото се сетиш у кочината?
Освен това виж какво е решил да прави гастарчо с наследствената панелка, щял да я остави с тъмни прозорци, но нямало да продава. И после се чудиш: Амааа… как така, много тъмни прозорци, а цените не падат?! Еми ей така, за гастарчо като кандидат-купувач цените на имотите са 0, но като наследник, не продава безценното, също като етажа от кофтора у Карлово на зазидания.
Ся пропива ли ти нещичко, поне малко?
презастрояването е национален проблем
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
така така
помниш ли 2007-ма и влизането в ЕС, което щеше....
всичко е супер, но в България като млад пазар залитаме и това ни коства много (визирам презастрояването без грам мисъл)
Освен това виж какво е решил да прави гастарчо с наследствената панелка, щял да я остави с тъмни прозорци, но нямало да продава. И после се чудиш: Амааа… как така, много тъмни прозорци, а цените не падат?! Еми ей така, за гастарчо като кандидат-купувач цените на имотите са 0, но като наследник, не продава безценното, също като етажа от кофтора у Карлово на зазидания.
Ся пропива ли ти нещичко, поне малко?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Сега разбирам, че ти трудно да го проумееш, но за добро или лошо, БГ е част от ЕС. Което означава влизане в Шенген и монетарния съюз. Което води до уеднаквяване на стандарта на живот. Но по този път абсолютно винаги първо цените се уеднаквяват, а чск после следват доходите. Сега все още гоним първото. след 16 години (2039) и второто.
помниш ли 2007-ма и влизането в ЕС, което щеше....
всичко е супер, но в България като млад пазар залитаме и това ни коства много (визирам презастрояването без грам мисъл)това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
при отрицателен прираст на населението (естествен и изкуствен ) е много даже
ПП повишителите пропускате нещо изключително съществено - за разлика от европа (цялата) у нас се строи брутално и с някой бутнат рушвет може да се застрои почти всяка избрана зона....в условия на имотен хайп това генерира колосални печалби на строители, крумпирани общински администрации, че и държавата (шараните ипотекари плащат дебело ДДС)...
а Кристофор от уникредита се чуди защо държата бездейства - ами, за да приберат рушветите на общинско ниво, после ДДС-то за фиска, а след това данъци и такси...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеПриказката за гоУемото МЯУ.
===2039===
През 2022 г. 2,8 на сто от брутния вътрешен продукт у нас е бил инвестиран в жилища при средно почти 6% в ЕС.
Българина бил инвестирал само в тукли. (падна поредната опорка на мастъра-визионер)
ПП повишителите пропускате нещо изключително съществено - за разлика от европа (цялата) у нас се строи брутално и с някой бутнат рушвет може да се застрои почти всяка избрана зона....в условия на имотен хайп това генерира колосални печалби на строители, крумпирани общински администрации, че и държавата (шараните ипотекари плащат дебело ДДС)...
а Кристофор от уникредита се чуди защо държата бездейства - ами, за да приберат рушветите на общинско ниво, после ДДС-то за фиска, а след това данъци и такси...
Last edited by bertram; 30.11.2023, 22:05.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Браво, Медуне!
По-съгласен не бих могъл да бъда! Все едно аз съм го написал!
Ламинирай горния текст на бай Лора, щото му трябват поне две десетилетия да го схване.
пп
А се чака да завали.....................И дан'се намокри!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение"През този период цените на жилищата у нас са се повишили с почти 70%, докато инфлацията е достигнала 23,5 на сто. През същия период наемите са се увеличили значително по-умерено – с 18,5%, т.е. под темпа на инфлацията."
да преговорим ли, какво означава това за наемите?Те ще си останат там, където са!
А именно спрямо тях ще се актуализира и новата равновесна цена, тъй като наемите отговарят на реалната покупателна способност на хората, а не набалончените и хвърчащи във въздуха цени на имотето!(които се финансират с "чужди" пари, а именно - кредит)
Last edited by Julius_BG; 30.11.2023, 21:46.
- 3 Харесвания
Коментар
-
"През този период цените на жилищата у нас са се повишили с почти 70%, докато инфлацията е достигнала 23,5 на сто. През същия период наемите са се увеличили значително по-умерено – с 18,5%, т.е. под темпа на инфлацията."
да преговорим ли, какво означава това за наемите?препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз пък докарвам по 26к Евра нетни при почти 50% данък, това без бонуси естествено. За 5-6 работни дни седмично. И плащам малко над 2к Евра наем. Не че е много, но специално на твоя бански приятел кофтора ще го купя с 2-3 брутни заплати,ако изобщо струва над 100к Евра една колиба в тази кочина там. Каквото имам като имоти - имам. Никога няма да дам нещо под наем, просто защото за няколкостотин Евро не си струва усилието. Имотите от ДС-то няма да се пипат, евентуално обмислям някои благотворителни неща покрай тях. Ще видим, има време. Дотогава ще стоят празни и ще чакат. Той си имаше наематели преди, но разкарахме всички до един. Като гледам и на теб тези 1000 Евро не ти вършат някаква особена работа. Щом правиш 10к за какво са ти тези пари? От определена сума нататък изобщо няма значение колко изкарваш, затова и занимавката с разни прошляци вместо да си гледаш кефа е глупост според мен.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Приказката за гоУемото МЯУ.
===2039===
През 2022 г. 2,8 на сто от брутния вътрешен продукт у нас е бил инвестиран в жилища при средно почти 6% в ЕС.
Българина бил инвестирал само в тукли. (падна поредната опорка на мастъра-визионер)
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар