IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Дали никой не знаеше накъде ще поемат цените и лихвите? Чел ли си мои мнения в тази тема? Даже и сметки давах.
    Пак да питам. Ти купи ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Аз съм купил 2 пъти и съм си свършил работата по апартаментния въпрос.
      има пишман инвеститори в имоти, както има пишман инвеститори в злато, акции итн

има умни инвеститори в имоти, както има умни инвеститори в злато, акции итн

Коментар

Дали никой не знаеше накъде ще поемат цените и лихвите? Чел ли си мои мнения в тази тема? Даже и сметки давах.
        Аз съм купил 2 пъти и съм си свършил работата по апартаментния въпрос.

Коментар

Примерът, който даваш е така, дори е вярно и за 2018 г.

Обаче преди 7 г. никой не знаеше на къде ще поемат цените. Таксите на нотариус и брокер също не са малки.

Един апартамент в София може да се продава цяла година и накрая могат да ти подбият цената и да я смъкнат малко. Така че не всеки носи на риск.

Отделно, когато е с банков кредит, при неплащане на 2 вноски, в повечето договори банката може да ти продаде имота и да си вземе своето вземане.

Коментар

Да си набие парите и да инвестира са 2 различни неща

Представи си "малоумник", дето през 2017-та е купил апартамент за 100х за да го дава под наем. В началото е дал 10х самоучастие, още толкова за ремонт, а на всичкото отгоре е получавал наем по-малък от вноската. Сега обаче крушата е станала ябълка - наемът вече е с 30-40-50% над вноската, а имотът струва 200х. Ако го продаде ще погаси кредита и ще му останат 130х. Инвестирал е 20х през 2017, сега визма чисто 130х. Не е толкоз "малоумно".
            Примерът, който даваш е така, дори е вярно и за 2018 г.

Обаче преди 7 г. никой не знаеше на къде ще поемат цените. Таксите на нотариус и брокер също не са малки.

Един апартамент в София може да се продава цяла година и накрая могат да ти подбият цената и да я смъкнат малко. Така че не всеки носи на риск.

Отделно, когато е с банков кредит, при неплащане на 2 вноски, в повечето договори банката може да ти продаде имота и да си вземе своето вземане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

един вид, два вида - сравняваш ябълки и круши. Когато са дошли преди повече от 100 години, им е трябвал дюкян, който по случайност сега е в централната част на София, после пък градът се е развил, после дошли комунистите и им взели дюкянът и т.н. Различни времена и нрави - само много луд човек ще си набие парите в имотяту синвестиционна цел (отбележи, че не казвам, за да живее в него), при наличието на толкова много алтернативи в наши дни. Същото е и със златото - имам малко физическо за крайни периоди, но да спазвам старото еврейско правило за 1/3 в злато - твърдо нйе, реалностите са други
              Да си набие парите и да инвестира са 2 различни неща

Представи си "малоумник", дето през 2017-та е купил апартамент за 100х за да го дава под наем. В началото е дал 10х самоучастие, още толкова за ремонт, а на всичкото отгоре е получавал наем по-малък от вноската. Сега обаче крушата е станала ябълка - наемът вече е с 30-40-50% над вноската, а имотът струва 200х. Ако го продаде ще погаси кредита и ще му останат 130х. Инвестирал е 20х през 2017, сега визма чисто 130х. Не е толкоз "малоумно".

Коментар

един вид "малоумните" ти предци са направили по-добра инвестиция от теб, умника
                един вид, два вида - сравняваш ябълки и круши. Когато са дошли преди повече от 100 години, им е трябвал дюкян, който по случайност сега е в централната част на София, после пък градът се е развил, после дошли комунистите и им взели дюкянът и т.н. Различни времена и нрави - само много луд човек ще си набие парите в имотяту синвестиционна цел (отбележи, че не казвам, за да живее в него), при наличието на толкова много алтернативи в наши дни. Същото е и със златото - имам малко физическо за крайни периоди, но да спазвам старото еврейско правило за 1/3 в злато - твърдо нйе, реалностите са други
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Честито,

Не ми каза колко ти взе бояджията (бивш военен)?
                  не помня точно, но под 1000 лева за 2 спални с включени материали
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

от закупените от мен - да, даже отгоре. Иначе не, с наследствените
                    един вид "малоумните" ти предци са направили по-добра инвестиция от теб, умника

Коментар

Точно заради София съм мельонер в зелено, но това не ми пречи да съм реалист, отново да го кажа - имоти в чужбина нямам и не искам и да имам, предпочитам да ходя на екскурзия - другата седмица пак се засилвам на топло
                      Честито,

Не ми каза колко ти взе бояджията (бивш военен)?

Коментар

а всичките неимотни "инвестиции" взети заедно, правят ли поне 50% от стойността на имотите?
                        от закупените от мен - да, даже отгоре. Иначе не, с наследствените

Коментар

Точно заради София съм мельонер в зелено, но това не ми пречи да съм реалист, отново да го кажа - имоти в чужбина нямам и не искам и да имам, предпочитам да ходя на екскурзия - другата седмица пак се засилвам на топло
                          а всичките неимотни "инвестиции" взети заедно, правят ли поне 50% от стойността на имотите?

Коментар

Не си единственият мЕлЕонер дето София не му е по джоба. Сега може да се похвалиш какви палати си купуваш по Франция, Италия и Германия с парите от закуски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
                              А , пак ли ЩЕ има мяу. Не думай бре. И какво, като ми вдигнат данъка ще се продам имотите.
                              фрустрацията на преноците идва от това, ча дори да кешират 100% от "великите инвестиции", я стигнат за гараж в Редута, я не
                              Last edited by X_Y; 27.01.2025, 16:44.

Коментар

аз съм наполовината на живота си, а не са много хората, "инвестирали" в имоти, които са изкарали повече от мен - та да, малоумници с претенциЙ са
                                Не си единственият мЕлЕонер дето София не му е по джоба. Сега може да се похвалиш какви палати си купуваш по Франция, Италия и Германия с парите от закуски.

Коментар

Working...
                                X