IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

От 600 евро/м2 и нагоре. Земята или обезщетението отделно, гадните земьопритежатели искат 200, 300, 1000 евро на квадрат, даже в кв. Иван Вазов по 3000 евро на метър застроена площ. После що било скъпо, ето защо.
    земепритежателите искат до 50% обезщетение за новото строителство

а старото което е на чужда земя в повечето случаи отново е на същата цена , вместо 50% по надолу да е - как се обяснява тоя феномен

не споменаваме другите фактори , които могат да го свалят под 200Е
    Last edited by corner; 11.12.2023, 20:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Може ли да ми кажеш как в ебанско продават на 400?
      https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=a26zob&f1=1
      точно такава е реалната цена, даже тая е завишена
      това застрояване по поляни и дерета, де що е имало нива или лозе,
      води до тия цени
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Радев, сега вЕрваш ли ми?
        Един немарлив плочкаджия прави 2 бани на месец с 4000лв. печалба, един много прецизен майстор, като бившият ми тъст, прав 6000 на месец от една единствена баня. Друг е въпроса, че масово не се осигуряват и на старини, това им изиграва лоша шега, щото клечането по студени подове през преходни сезони в сгради ново строителство им ебава м....та на коленете с времето и част от печалбата дават на доктори в топлите им кабинети. И тук съм съгласен с nradev за ниско и високо квалифицирания труд. Той да не бърза да се радва, щото Al, ще открадне и неговата и на сина му професията, но изкуствен интелект при плочкаджиите, скоро няма да се види

Коментар

вземат по 500+лв. Един мой добър майстор (клецаше бившата балдъза). Когато правих моята къща вземаше по 3к заплата и работеше 6 часа 5 дена в седмицата. Напуснал 2016г и миналата година като го видях по обяд (12 без 15 беше) го питам къде си тръгнал. Аааа връщам се от работа, изкарвам 300-400лв и спирам да работя. макс 3-4 часа или 100лв на час, колкото елитна труженичка. Живее без пари при балдъзата, а има 2 апарта (може и 3 да са станали). Има 2 любовници за които знам ....
          Радев, сега вЕрваш ли ми?

Коментар

Не разбрах какво искаш да ми кажеш но ти поставям лайк, за да знаеш, че има поне един човек, който те подкрепя, да погледнеш живота малко по-жизнерадостно и да бъдеш малко по-щастлив.
            Човекът е забогатял отчасти щото е стиснат. Не е измазал прогимназията, но държи едни 300 каймета. Аз донякъде имам същия ген, един чичо на майка ми, беше като клош през последните му години, но винаги в себе си имаше 2000лв. Все едно сега да ходиш с 20 000 в джобарата, а да изглеждаш все едно, че никога не си виждал 50ст. на цяло.
            Разликата е кой как гледа на живота, едни ведро, други го виждат, като някаква тегоба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
              Информационно видео за рисковите инвеститори в темата:

https://www.tiktok.com/@advokat_rast..._t=8i6C175Bl8T
              В тая тема никога не е имало такива.Както каза мъдрата учителка Дюри на бройлерите между коловозите-"Времето е най добрия приятел на имотите!!!" Дори и в старата 100хилядна тема дето закри един моди. Запазил съм я из облаците. Вече ще удари 200.

Коментар

Колкото повече мажеш толкова повече МИРИШЕ
                Не разбрах какво искаш да ми кажеш но ти поставям лайк, за да знаеш, че има поне един човек, който те подкрепя, да погледнеш живота малко по-жизнерадостно и да бъдеш малко по-щастлив.

Коментар

• Информационно видео за рисковите инвеститори в темата:

https://www.tiktok.com/@advokat_rast..._t=8i6C175Bl8T

Коментар

Ботич, най-вероятно ми пускаш въпрос-клопка а ти знаеш отговора. Обикновено цената се формира от съотношението търсене/предлагане. В случая много вероятно да няма чак такова търсене в Банско а себестойността на която са построени имотите или сега колко би струвало няма значение. Същото е и в София, винаги ще има една равновесна точка във всеки квартал, около която ще се върти цената спрямо търсенето. Ако щеш и за 5000 евро/м2 да си купувал в момента, в който няма желаещи и на 2000 ще се съгласиш, а на строителя може да му е излязло 3500 евро/м2. Както и обратното, купил си на 1500 евро на м2, сега те преследват да продадеш на 3000 евро, освобождаваш и си строиш къща, примерно.
                    Колкото повече мажеш толкова повече МИРИШЕ
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ботич, най-вероятно ми пускаш въпрос-клопка а ти знаеш отговора. Обикновено цената се формира от съотношението търсене/предлагане. В случая много вероятно да няма чак такова търсене в Банско а себестойността на която са построени имотите или сега колко би струвало няма значение. Същото е и в София, винаги ще има една равновесна точка във всеки квартал, около която ще се върти цената спрямо търсенето. Ако щеш и за 5000 евро/м2 да си купувал в момента, в който няма желаещи и на 2000 ще се съгласиш, а на строителя може да му е излязло 3500 евро/м2. Както и обратното, купил си на 1500 евро на м2, сега те преследват да продадеш на 3000 евро, освобождаваш и си строиш къща, примерно.

П.С. Сега погледнах имота, не е 90м2 а е 56 м2 без общи части, двора не го смятам. 642 евро/м2 излиза. Предполагам, че това е зарибявката, най-евтиния за да се обадят хора а на другите етажи цената е друга и оттам ще си направи печалбата.
                      Last edited by troika; 11.12.2023, 18:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
                        е ти не разбра ли че офертните цени са 30% над средните сделки все още
                        Как се стигна до това заключение?

Коментар

От 600 евро/м2 и нагоре. Земята или обезщетението отделно, гадните земьопритежатели искат 200, 300, 1000 евро на квадрат, даже в кв. Иван Вазов по 3000 евро на метър застроена площ. После що било скъпо, ето защо.
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

И колко е строителната себестойност, при повишаващите се заплати и недостиг на кадри? 450 евро? 500?

Коментар

• [QUOTE=petrg5s;n4136502]Беше квото беше с оборите в БГ
                              Както на всяка пирамида и на тази и дойде времето[/QUOTE]

Настъпва нова ера в Аржентина, страната е фалирала и всички трябва да затегнат коланите

"Няма пари!", заяви новоизбраният президент

Новият президент на Аржентина Хавиер Милей обяви днес нова ера за страната, но предупреди, че за аржентинците няма друга алтернатива освен фискалния шок и че в краткосрочен план нещата ще се влошат, предоха световните агенции.

"Няма пари!", заяви Милей по време на първата си реч пред сънародниците си, която той произнесе пред сградата на парламента, след като положи клетва като държавен глава и където го чакаше множество от негови поддръжници.

"Няма алтернатива на фискалните корекции, няма алтернатива на фискалния шок", предупреди той.

Милей подчерта, че този бюджетен шок е нужен, за да се избегне хиперинфлацията, предаде Ройтерс. Новият президент заяви, че неговите предшественици са оставили страната без средства и по пътя на хиперинфлацията

"Нужни са ни фискални корекции още тази есен в държавния, а не в частния сектор", заяви Милей.

https://www.flagman.bg/article/309145

Коментар

• Беше квото беше с оборите в БГ
                                Както на всяка пирамида и на тази и дойде времето

Коментар

Working...
                                X