If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не се занимай с глупости!
И на мен последната оферта за кредит ми беше при 2.1% (преди 1 г.), но при променлива лихва. Нали се сещаш колко рибоци са клъвнали на такава лихва, но утре когато банката им актуализира лихвата и/или работодателя им актуализира дохода (надолу) какво ще се случи?
То е ясно, че е променлива, и след година може да я вдигнат двойно, но въпреки това офертите вече започват от 3,6% (без таксите).
Добре де нека покаже договора. Какво има да крие, маха имена, адреси, всичко. Интересува ни само лихвата.
Не се занимай с глупости!
И на мен последната оферта за кредит ми беше при 2.1% (преди 1 г.), но при променлива лихва. Нали се сещаш колко рибоци са клъвнали на такава лихва, но утре когато банката им актуализира лихвата и/или работодателя им актуализира дохода (надолу) какво ще се случи?
Според мен лъже. Няма как да са такива лихвите, защото банкстерите не са будали.
Гарантирам, че са такива лихвите, иначе колегите повишители едва ли щяха да има какво да напишат във форума.
Скоро ситуацията няма да е толкова розова за кредитоискателите и за всички по веригата....
"Като Ваш финансов консултант, Ви информирам за изключителна възможност, която КВС предлага на клиенти с натрупани свободни средства. Това е програма „ЕвроХоризонт 4 с фиксирана минимална възвръщаемост в размер 8 % и с възможност до 60 % .
Това е алтернатива на банков депозит, мярка срещу обезценяване на натрупани пари, възможност за диверсификация на финансите и е със срок на предлагане до 08.12.2023 г.
Допълнително програмата включва застрахователна защита на живота при злополука равна на 3 пъти внесената сума.
Парите не могат да се запорират и не са обект на делба на обща собственост.
Минимална премия е 2 500 евро."
Колега, за съжаление vikhunter не лъже! Днес лихвите по ипотеките са такива, но за клиенти, които отговарят на определени условия.
Утре ситуацията едва ли ще е такава и не знам какво ще се случи с променливите лихви по ипотеките?
Според мен лъже. Няма как да са такива лихвите, защото банкстерите не са будали.
Натискат ги да вдигат лихвите и отвън и като цяло.Вдигнат ли по депозити пренасят и по ипотечни кредити .
Вероятно е така.
Интересното за мен , е че лихвеният бюлетин е 0% и на сайтът им поне аз не намирам оферта с лихва помдепозит различен от 0% , но са измислили не официална фиксирана добавка т.е за момента ако се интересува някой лихвата по депозит е 0%, но реално вече не е.
Ееее. За мен е толкоз - 2,7% За други може и да е по-ниска.
Явно не ми вярваш.
Първия ми ИК взех на 7,8% с всичките му застраховки, предоговаряне, такси и всичко. Лихвата му преди години падна на 4,5. И сега плащам толкова и явно на толкова ще го приключа след 16 месеца.
За този вярваш ли ми?
Интересен мейл получих днес от една от големите банки в страната.
специална оферта до края на 2023г.
Стандартен срочен депозит в BGN/EUR годишен лихвен % 1.6 според лихвения бюлетин на банката в размер на 0% и фиксирана надбавка в размер от 1.6%
Стандартен депозит в USD годишен лихвен процент 4.30% според лихвения бюлетин на банката лихва 0% и фиксирана надбавка в размер на 4.30%.
До сега само по-малките банки пускаха оферти за лихви по депозитите, за мен беше изненада, че една от най-големите банки също предлагат вече лихви помстандартни депозити.
Колега, би ли споделил коя е банката?
Аз пък получих следния мейл:
"Като Ваш финансов консултант, Ви информирам за изключителна възможност, която КВС предлага на клиенти с натрупани свободни средства. Това е програма „ЕвроХоризонт 4 с фиксирана минимална възвръщаемост в размер 8 % и с възможност до 60 % .
Това е алтернатива на банков депозит, мярка срещу обезценяване на натрупани пари, възможност за диверсификация на финансите и е със срок на предлагане до 08.12.2023 г.
Допълнително програмата включва застрахователна защита на живота при злополука равна на 3 пъти внесената сума.
Парите не могат да се запорират и не са обект на делба на обща собственост.
Минимална премия е 2 500 евро."
Коментар