IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

И бичи и мечи пазар за ок за инвеститорите. Ако вярват че ще падат си седят на кеша 2-3 години(или инвестират в друго) и пазаруват после на -30%, ако вярват че ще се вдигат и ще има инфлация набиват сега каквото могат в имоти. Не е ок само за тези които не могат да преценят обстановката правилно, като и аз съм в това число. Не че съм загубил но можеше да спечеля повече последните 2-3 години след като беше ясно какво щеше се случи, но да кажем че бях в момент в който не беше подходящо да се поемат рискове.

В центъра няма как да видиш гора от кранове в който и да е град. Кажи къде в центъра на София има гора от кранове?
    кой ти говори за центъра?
    говорим за гора от кранове по квартали - ами няма..
    има някакви строежи и ремонти и реновации, но нищо общо с това, което си причиняваме на града (София визирам).

ето ти друг пример - в хубав район на Дубай (точка на сгъстяване на капитал) може да вземеш чуден нов апарт за 400-500К евро - Защо - защото там имат гора от кранове. Аналогичен апартамент в хубав район на Париж или Лондон ще ти струва милиони, защото няма това бурно строителство.

Гърция, Испания, Португалия когато ги удари кризата метъра (по морските им дестинации) беше бетер Банско и Слънчака - ама строителство да искаш.

Ние нито имаме такова сгъстяване на хора, нито на пари в София... тези строежи ще излязат през носа на много инвеститори (да не се бърка със строители)

ПП и да слезем малко на земята - защо етажът на Кавръчето в Карлово е по-скъп от ново строителство в Банско... ами защото ако в Карлово има 10 нови блока няма да е така, ама няма и тогава 20 човека с пари, които търсят да купят в района са склонни да платят повече отколкото 200 човека , които търсят сред 2000 имота в презастроена локация.
    Last edited by bertram; 03.01.2024, 16:34.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

въпросът е, че продукцията продължава, а това не е ОК за инвеститорите
      ок е само за тези, които искат достъпни жилища вбъдеще - тази лудни работи за тях...и срещу 'инвеститорите' - не тези които строят и продават, а тези които си набиват последнтата стотинка в тухли

да - бях в центъра (латинския квартал), но не ми попречи да огледам - еми няма такова строителство
      спрямо софия направо няма строителство... а лудница и народ колкото щеш.
      И бичи и мечи пазар за ок за инвеститорите. Ако вярват че ще падат си седят на кеша 2-3 години(или инвестират в друго) и пазаруват после на -30%, ако вярват че ще се вдигат и ще има инфлация набиват сега каквото могат в имоти. Не е ок само за тези които не могат да преценят обстановката правилно, като и аз съм в това число. Не че съм загубил но можеше да спечеля повече последните 2-3 години след като беше ясно какво щеше се случи, но да кажем че бях в момент в който не беше подходящо да се поемат рискове.

В центъра няма как да видиш гора от кранове в който и да е град. Кажи къде в центъра на София има гора от кранове?

Коментар

Това само потвърждава тезата ми че не миграцията е двигателя на цената на имотите, а икономическите възможности(центрове).
        В Банско 2008 да не би да беше миграцията главния двигател за цените? Но е вярно че балона в Банско от 2008 и на днешните нива не може да се достигне - просто бяха уцелили перфектната буря по това време хората с пари, нюх и късмет. Комбинация от вълната на скъпи имоти и заблудите че инвестицията им ще се изплати за под 10 години продаваха имоти на по 1500евро квадрата през 2008.

Само благодарение на това че има 11к обяви цените са толкова ниски - ако търсенето и предлагането бяха като в западните столици и цените щяха да са като там.

А сравнението с центъра на мегаполис с два пъти жителите на цяла България с крайни квартали на столицата ни не знам до какви изводи трябва да води. Нима в центъра на София има гора от кранове? Защото ме съмнява да си бил почивка в крайните квартали на Париж.
        въпросът е, че продукцията продължава, а това не е ОК за инвеститорите
        ок е само за тези, които искат достъпни жилища вбъдеще - тази лудни работи за тях...и срещу 'инвеститорите' - не тези които строят и продават, а тези които си набиват последнтата стотинка в тухли

да - бях в центъра (латинския квартал), но не ми попречи да огледам - еми няма такова строителство
        спрямо софия направо няма строителство... а лудница и народ колкото щеш. лятото (по-скоро пролетта че края на май) също пообиколих, че ходихме с булката на металика (на парк де пренс). Там (централен Париж) има защо цената да е 10-15-20К ойро на квадрат. Предлагане, наплив на хора с пари от цял свят, пластове история, култура и тн... ако, че тези от колониите им работят да ги завладеят демографски... 2 свята са.
        Last edited by bertram; 03.01.2024, 16:09.

Коментар

и въпреки това имаш към 11К обявни отдава под наем, което е нещо немислимо за западните столици с горещи цени на имотите

това, което наблюдаваме в момента е трансфер на спестявания за последните 10-15г към тухли и понеже този трансфер с кешово плащане приключи продължи с две групи купувачи - FOMO инвеститори с кредит, които се уплашиха, че имотите ще свършат и ще станат супер недосъпни и хора без досттатъчно спестени пари, НО с хубава ипотека - пак подплашение, че после няма да могат да вземат.

те така и в Банско имотите свършваха 2008-ма и ставаше Кицбрел - ти сам знаеш по-добре на колко взе.

за коледните празници бях в Париж - народ, лудница, скъпи наеми, НО няма гора от кранове - нищо общо със софийската действителност
          това, което наблюдаваме в София сега е как едни хора произвеждат имоти и ги шиткат дебело на изпускащите влака....
          Това само потвърждава тезата ми че не миграцията е двигателя на цената на имотите, а икономическите възможности(центрове).
          В Банско 2008 да не би да беше миграцията главния двигател за цените? Но е вярно че балона в Банско от 2008 и на днешните нива не може да се достигне - просто бяха уцелили перфектната буря по това време хората с пари, нюх и късмет. Комбинация от вълната на скъпи имоти и заблудите че инвестицията им ще се изплати за под 10 години продаваха имоти на по 1500евро квадрата през 2008.

Само благодарение на това че има 11к обяви цените са толкова ниски - ако търсенето и предлагането бяха като в западните столици и цените щяха да са като там.

А сравнението с центъра на мегаполис с два пъти жителите на цяла България с крайни квартали на столицата ни не знам до какви изводи трябва да води. Нима в центъра на София има гора от кранове? Защото ме съмнява да си бил почивка в крайните квартали на Париж.

Коментар

Същото е и за големите градове при нас - може да не раждат но им прииждат.
            И понеже не съм се интересувал отворих сайта на НСИ и там миграцията е положителна за 2022 - +27444, или горе-долу едно Карлово.
            Силно ме съмнява 2023 да е с по-ниски числа.

https://www.nsi.bg/bg/content/3072/%...BF%D0%BE%D0%BB

и въпреки това имаш към 11К обявни отдава под наем, което е нещо немислимо за западните столици с горещи цени на имотите

това, което наблюдаваме в момента е трансфер на спестявания за последните 10-15г към тухли и понеже този трансфер с кешово плащане приключи продължи с две групи купувачи - FOMO инвеститори с кредит, които се уплашиха, че имотите ще свършат и ще станат супер недосъпни и хора без досттатъчно спестени пари, НО с хубава ипотека - пак подплашение, че после няма да могат да вземат.

те така и в Банско имотите свършваха 2008-ма и ставаше Кицбюел - ти сам знаеш по-добре на колко взе.

за коледните празници бях в Париж - народ, лудница, скъпи наеми, НО няма гора от кранове - нищо общо със софийската действителност
            това, което наблюдаваме в София сега е как едни хора произвеждат имоти и ги шиткат дебело на изпускащите влака....
            Last edited by bertram; 03.01.2024, 15:48.

Коментар

Ти бот ли си?
              Населението на България към 7 септември 2021 година е 6 519 789 души, по данни на Националния статистически институт.[2] През 1989 година населението достига 9 009 018 души. През 2011 година преброяването на НСИ посочва, че 7 364 570 милиона души живеят в страната.

Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	55.4 КБ
ID:	4143389

Коментар

• Exploring abandoned buildings and roadside attractions on the way to Las Vegas

https://www.youtube.com/watch?v=3RuS2-lKpgw

Коментар

Ти бот ли си?
                  МЕХАНИЧНО ДВИЖЕНИЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРЕЗ 2022 Г. ПО ОБЛАСТИ, ОБЩИНИ И ПОЛ*

Коментар

Ти бот ли си?
                    опасявам се, че не
                    препоръка е

Коментар

като казвам демография визирам и миграцията
                      на запад може да не раждат,но им прииждат.
                      кой им приижда?

познай, после, кой ще отижда
                      и накъде

гледай това
                      https://www.youtube.com/watch?v=iKgRbVGO2XU
                      а тия, латиносите дори не са терористично настроени
                      те само искат да бачкат и тук-там да продават дрогички
                      дойтат ли обаче негритосите, които искат предимно социал и да лутват магазини
                      и още по-добре, забрадените...смятай
                      сламения човек бай пън от сега се опикава и се спъва в краката си
                      представи си към края на мандатя 2028-ма
                      Last edited by ratten; 03.01.2024, 15:23.
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                        Ти бот ли си?

Коментар

И понеже не съм се интересувал отворих сайта на НСИ и там миграцията е положителна за 2022 - +27444, или горе-долу едно Карлово.

По области -

https://www.nsi.bg/bg/content/3060/%...BF%D0%BE%D0%BB

Коментар

• Сега поразгледах раждаемост и смъртност:
                            Общо родени: + 56 596
                            Общо починали: - 118 814
                            Миграция: + 27444

На - 34774 сме за 2022, или около 2-3 милиона по-малко за последните 20-30 години а имотите стават все по-скъпи и недостъпни, как се получава това?

Коментар

като казвам демография визирам и миграцията
                              на запад може да не раждат,но им прииждат.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Според мен ти пък подценяваш световния театър и оттам си мислиш че 2 и 2 е 4. Не е Берти ,не е .
                                не ме вълнуват конспирации
                                гледам примери от миналото яху с презастрояване - слънчака,влас,банско ...

сега строим по вади и ливади, а след това почваме полето на север там земя бол... супер

Коментар

Working...
                                X