IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Въпросът е, че няма значение богата или бедна локация - ВИНАГИ може да се бутнат цените ако се строи повече отколкото е нужно, а конкретно в София точно това правим.
    Прав си, ама накриво - колкото повече се строи в София, толкова повече се бутат цените в провинцията. Понеже всеки един дискаунт в столичните имоти, вдига атрактивността за релокация от провинцията насам.

У Карлово що мислиш, че не се строи? Половината град се е изнесъл, а останалите са на доизживяване и всеки ден теглят на мерилката, дали да хванат към София или Пловдив. И ти, и строителите много добре знаете, че търсенето граничи с нула, ама ей така си говорим приказка да става.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Тва за мен ли се отнася, че съм го баннал тоА и виждам само твоя цитат?
      не бе за мен. пачангата оня ден измисли състезание кой колко е плашал над $1000 на кредитна карта. После показа някаква покупка за $4000 ма се оказа че май зарежда дрехи 2 пъти годишно и купил половината магазин за тия пари. Пак се брои. Повечето "инвеститори" тук са виждали такива пари само на скрийншот

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Така де но над 1000 доларес нема покупки от картата ......
        Казах ти че не работи така бе. Измисляш си някакви лимити , после колко си имал над 1000 над 2000. Едни маратонки са $200 едно яке е $400. Тука е един сезон и никой не купува накуп дрехи за зимата или лятото.Е ти тука някакви чекове за тази година, до март има плашания по къщата ма не сме си толкова близки да ги шервам. след това са няколко по $140 за градинаря че май е нелегален и не приема кредитни карти , после има 2-3 за часовник и бижута. Аре да броим плащанията над $5000 ако искаш, ма не парцали за целия офис а единични покупки. Това са чекове ... гледам, че кредитната карта под $11к на месец не е падала, ма аз купувам всичко там и мои неща и храна и всичко е по 200-300 кинта та не ти влизам в марджините. В България сигурно каквото похарчите под 1000 Ви ги връшат тия пари и се едно не сте ги плашали а ?
        Attached Files
        Last edited by segato; 03.01.2024, 21:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Така де но над 1000 доларес нема покупки от картата ......
          Тва за мен ли се отнася, че съм го баннал тоА и виждам само твоя цитат?

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
            Виличка?
            [ATTACH=CONFIG]n4143455[/ATTACH]

https://www.redfin.com/news/housing-...november-2023/
            У нас разиграват тестове за увеличение на лихвата до 2% върху един кредит за жилище. Това правят някои банки в момента.

Коментар

• Виличка?
              Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	31.6 КБ
ID:	4143455

https://www.redfin.com/news/housing-...november-2023/

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Глупости - как ще бутнеш цените в централен Лондон като презастроиш на 20км от него? Как ще бутнеш цените в Докторската като презатроиш до околовръстното?
                ами как, с много писане по форумите
                препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

еее, така и не го научихте правилото на тройната локация
                  а никак не е трудно
                  локация, локация и пак локация
                  в голямата част от случаите е компромис от цена , локация и качество

ако една панелка стигне 500 , едва ли ще дадеш 1500 за нов боклук , и дори 1000

Коментар

в София ако имаш за 900-1000Е във вадите ще извадиш ли 4000 за докторската... ще извадиш ама друг път.
                    има корелация
                    еее, така и не го научихте правилото на тройната локация
                    а никак не е трудно
                    локация, локация и пак локация
                    препоръка е

Коментар

Глупости - как ще бутнеш цените в централен Лондон като презастроиш на 20км от него? Как ще бутнеш цените в Докторската като презатроиш до околовръстното?
                      в София ако имаш за 900-1000Е във вадите ще извадиш ли 4000 за докторската... ще извадиш ама друг път.
                      има корелация

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

и въпреки това имаш към 11К обявни отдава под наем, което е нещо немислимо за западните столици с горещи цени на имотите

това, което наблюдаваме в момента е трансфер на спестявания за последните 10-15г към тухли и понеже този трансфер с кешово плащане приключи продължи с две групи купувачи - FOMO инвеститори с кредит, които се уплашиха, че имотите ще свършат и ще станат супер недосъпни и хора без досттатъчно спестени пари, НО с хубава ипотека - пак подплашение, че после няма да могат да вземат.

те така и в Банско имотите свършваха 2008-ма и ставаше Кицбюел - ти сам знаеш по-добре на колко взе.

за коледните празници бях в Париж - народ, лудница, скъпи наеми, НО няма гора от кранове - нищо общо със софийската действителност
                        това, което наблюдаваме в София сега е как едни хора произвеждат имоти и ги шиткат дебело на изпускащите влака....
                        Привет,

преди 10 г в темата никой не вярваше, че отново ще има имотен бум и ще минем цените от 2008 г.

Иначе съм съгласен с теб - в СФ има много кранове, а демографията е лоша. Става дума за едно промиване на мозъците хората да живеят луксозно в нови домове, в полите на Витоша, в затворени комплекси, като в космически кораб и т.н.

Това обаче е скъп вариант и не прави човек щастлив. Също съм забелязъл, че младите двойки не купуват имоти на морето и в планината и не стягат наследствените си къщи по селата, въпреки че не е толкова скъпо. Предпочитат да харчат за други неща.

Поздрави

Коментар

Въпросът е, че няма значение богата или бедна локация - ВИНАГИ може да се бутнат цените ако се строи повече отколкото е нужно, а конкретно в София точно това правим.

Коментар

Аз ти говоря - ти си бил в центъра на Париж и го сравняваш с М.Л.? В кои крайни Парижки квартали беше за да видиш че няма кранове?
                            Изобщо вече не знам за какво говориш - разбрахме че искаш да се похвалиш че си бил в Париж което е супер, но си взел един квартал от София, видял си максимум 1/10 от Париж и тегли чертата. Изобщо не знам какво сравняваме тук, като няма как да се правят сравнения. Все едно сравняваш М.Л. с Марино Поле.

Как ще няма сгъствване на пари и капитал в София като половин България мигрира там и стандарта е по-висок от останалите части на страната?

Последно за какво говорим - за демографията, "сгъстяване на капитал", сравняваме Манастирски Ливади с Париж, Лондон и Дубай или просто ей така на кило?
                            всичко в центъра + няколко предградия, че мърдах напред назад

иди и се качи на кулата или монмартр и огледай добре (вижда се мноого надалеч)

имам чуството, че и в София не си оглеждал от копитото (примерно)... качи се и огледай - после пак ще си говорим
                            за Пловдив поне ти е ясно какво строителство има в последните години - ОК ли е спроед теб?

да кажеш, че тук бумтим..., но тук просто сме болни от тухлената болест както казва професор Краси
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Аз ти говоря - ти си бил в центъра на Париж и го сравняваш с М.Л.? В кои крайни Парижки квартали беше за да видиш че няма кранове?
                              Изобщо вече не знам за какво говориш - разбрахме че искаш да се похвалиш че си бил в Париж което е супер, но си взел един квартал от София, видял си максимум 1/10 от Париж и тегли чертата. Изобщо не знам какво сравняваме тук, като няма как да се правят сравнения. Все едно сравняваш М.Л. с Марино Поле.

Как ще няма сгъствване на пари и капитал в София като половин България мигрира там и стандарта е по-висок от останалите части на страната?

Последно за какво говорим - за демографията, "сгъстяване на капитал", сравняваме Манастирски Ливади с Париж, Лондон и Дубай или просто ей така на кило?
                              Говорим за етажа на кольо в карлово , как бил еФтин спрямо презастрояването в София !

Коментар

ПП и да слезем малко на земята - защо етажът на Кавръчето в Карлово е по-скъп от ново строителство в Банско... ами защото ако в Карлово има 10 нови блока няма да е така, ама няма и тогава 20 човека с пари, които търсят да купят в района са склонни да платят повече отколкото 200 човека , които търсят сред 2000 имота в презастроена локация.
                                1-во в Банско няма ново строителство защото е забранено освен за къщи. Всичко е от 2008-2010 или недовършено.
                                2-ро етажа на Кавръка ще струва нещо когато се продаде. А това няма да стане в близките 10 години с тези очакчвания.
                                Хич не сте слезнали на земята, този месец стават 2(или пък 3) години от както мисля го обяви този етаж за продажба.

Изобщо как може да го даваш за пример за слизане на земята главата не ми го побира. И съм сигурен че двете нови блокчета ще ги продадат много преди Кавръка да продаде етажа. Ако вече не са ги и продали.

Офертата на таралежа за 35к всъщност е реалноста и на това на което може да се надява, подробно бях обяснил защо този етаж нищо не струва, но ако е цялата къща ще се продаде много по-бързо за по-добра цена.

Коментар

Working...
                                X