IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Хич не съм съгласен, за момента може би да, нещата с AI и по-специално AGI са доста по-напред от колкото всички си мислим. Прочети малко от 2015 какви са им били намеренията на openAI и как са им се присмивали. Те в момента мислят как да не предизвикат революции и депресии а не как да направят по-добър продукт. Това коетo в момента ползваме е тренирано преди повече от 2 години. А върху всеки такъв успешен модел се добавя отгоре. Виж как пуснаха Sora без да правят голяма работа от него, което говори че за тях това изобщо не е кой знае какво. Според някой хора съмненията са не дали имат AGI, а дали е икономически обосновано и възможно да се използва. Или ако сега един въпрос към chagpt струва да кажем 0.1 долара, може да се окаже че един такъв към AGI ще е няколко хиляди със хардуера който разполагаме сега. За това и търсят 8 милиарда за разработка и производство за чипове. Ще продължим да виждаме експоненциално нарастване на възможностите на тези модели. Оптимистите смятат че ще е дойдат невороятни блага за човечеството и няма да има нужда да работим, аз обаче виждам само още една качествена голяма депресия. Мисля че имаме не повече от 3-4 години преди огромна част от професиите да станат ненужни, а ние не сме дорасли за това.

По-умни хора от мен смятат, че в момента сме навлезли във втората половина на дъската от този проблем https://en.wikipedia.org/wiki/Wheat_...sboard_problem и от тук нататък нещата почват да стават леко налудничави. Та проблема ще е по-голям от ИТ бранша, но няма да го отмине, както няма да отмине нито един друг.
    Определено изглежда, че ИИ ще представлява технологична трансформация от калибъра на електричеството, петрола, интернет... колкото и да се опитаме да мислим глобално, не можем да прогнозираме как точно ще се разиграят нещата.
    Изглежда вече, че катерим кривата нагоре и от линееен растеж минаваме по-към експоненциален такъв. Взимам пуканките и чакам да видя какво ще стане.

Цялото нещо ме кара още по-усърдно да трупам активи, тъй като тяхната рентабилност напред във времето изглежда по-гарантирана, от рентабилността на моето време в бъдеще.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Това просто не е вярно. Не виждам как Бургас ще е по-скъп от София. Украинци вече почти няма, Лукойл е на приключване, а в града 1000 лв е солидна заплата.
      показателно е, че във Варна където уж щяха да наемат всичкото имоти (бежанци от Украйна) - в момента има повече имоти обявени за под наем отколкото има в София... това ако не е показателно, че прекалиха с новото... не знам кое е.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Ако щеш, това е положението. Следва увеличение на обитаващите деЦки.
        Това просто не е вярно. Не виждам как Бургас ще е по-скъп от София. Украинци вече почти няма, Лукойл е на приключване, а в града 1000 лв е солидна заплата.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n4160451[/ATTACH]
          ...
          Икономиката сгъва, това си личи по броя на служителите в някои фирми за счетоводен софтуер.
          ...
          Благодаря за вниманието.
          Нашето е малък, но стараем се ефективен бизнес... при 1000+ клиенти няма как да няма някой недоволен - част от бизнеса е.
          Гледам се радваш на броя служители - всъщност служителите сме аз и жена ми - та искам не искам ми се налага и да програмирам и да седя в офиса. Хоби земеделието за уикендите,когато може (този програмирах и внедрявах една система)
          общо взето занаят без претенции за нещо 'мега-свръх-топ' - просто е ефективен.
          карам го споко и не се напъвам да ставам корпорция - бъдещето е за ИИ и големите компании - това е ясно и на малките деца.
          оборотът ни за м.01.2024 е по-голям от този за цялата 2021-ва - знам, че ще го оцениш (все пак оборот без мат. себестойност знаеш какво е) = остава за покупка на ЗЗ, но чакам добри предложения и не гоня пазара на всяка цена.
          Решил съм да го карам кротко и да си поддържам внедрените системи докато може. Вероятно като се поуморя ще взема още 1-2 човека ако все пак се окаже, че не ме хейтят толкова много клиенти и ме търсят за нови разработки.

Отклоняваме се от темата за недвижимите имоти....ако тръгнем да нищим житието и битието на всеки участник съвсем ще изтървем темата за имотите

Успешна седмица ти желая и гледай по-ведро на живота и не започвай с негативизъм понеделника.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

1100 лв за двустаен в Бургас?
            Ако щеш, това е положението. Следва увеличение на обитаващите деЦки.

Коментар

https://www.dnes.bg/stranata/2024/02...kkEUHxZXLqdVRI

Това е реалността. Има начин тя да бъде потулена като си зарием главите в пясъка и започнем да рутим цените на имотите в темата.

===2049===

Успокоение за рутачите: Няма вечен ъп, тия пусти имоти все някога ще паднат.
              1100 лв за двустаен в Бургас?

Коментар

• Click image for larger version

Name:	IMG_4757.png
Views:	1
Size:	3.7 КБ
ID:	4160451

Икономиката сгъва, това си личи по броя на служителите в някои фирми за счетоводен софтуер.

Но пък са го ударили на качество с много “доволни” клиенти. https://maps.app.goo.gl/2CeQB58V8UbRipoJ6?g_st=iv

Така се получава когато служителите по цял ден си чешат хобитата из трънаците, наместо да помагат на тати в офиса.
                Last edited by два_таралежа; 26.02.2024, 07:46.

Коментар

• https://www.dnes.bg/stranata/2024/02...kkEUHxZXLqdVRI

Това е реалността. Има начин тя да бъде потулена като си зарием главите в пясъка и започнем да рутим цените на имотите в темата.

===2049===

Успокоение за рутачите: Няма вечен ъп, тия пусти имоти все някога ще паднат.

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Не ми се навлиза в детайли, но това експоненциално нарастване на възможностите води и до експоненциално нарастване и на разхода на енергия.
                    При сегашните възможности на хардуера - да. Но всяка нова итерация и дизайн на чип обикновенно идва с подобрени възможности и по-ниска консумация заради по-малката литография, или поне беше така до сравнително скоро. За това споменах че най-вероятно не е икономически обосновано и е причината да търсят 8 трилиона(не милиарда както съм писал) за разработка и производство на специализирани чипове. Дори nvidia се опитва да използва LLM за разработка в момента. Освен разхода на енергия са ограничени и чисто физически от обема и скоростта на данни за обучение.
                    Много ще е интересно когато nvidia пуснат нова архитектура да видим дали наистина има практическа ползва от тези модели. Интересното е, че ползват модели тренирани от фейсбук, а openAI не им помагат въпреки че ползват техния хардуер. Може би за тях са конкуренция.

Коментар

За това и търсят 8 милиарда за разработка и производство за чипове. Ще продължим да виждаме експоненциално нарастване на възможностите на тези модели.
                      Не ми се навлиза в детайли, но това експоненциално нарастване на възможностите води и до експоненциално нарастване и на разхода на енергия.

Коментар

Няма мърдане вече от еврозоната, стъпили са им на врата на всичките, виж че даже прасето Пеевски се е притеснил щото му скръцнаха със зъби от америка. Заленял е горкия чак да го съжалиш. Всички са строени под редичка - Прасчо, Боко, Кокорчо даже и червените боклуци. Почнаха и интересни личности да измират, и най-вероятно ще продължат докато се появи някакво бледо подобие на съд и прокуратура.
                        В началото чак не повярвах на очите си. После му станах върл фен. Ергенът пасти да яде. Ово е спектакъл.

Даже е отслабнал. Стопиха го тия гадини.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ами, това, което казвам
                          сглобката може да "вземе" всякакви малоумни решения, подадени им от британци и американци
                          и никой персонално няма да се притеснява от търсене на отговорност, точно защото са колективно безотговорни
                          Колко по-малоумни от досега взетите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

Е ти нали беше казал че имаш информация от някакви французи че няма да влизаме в еврозоната. Сега вече обсъждаш влизането.
                            Искат да докарат инфлацията и да я нагласят,политически договорки но според мен за 2025 година няма да стане

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Моята груба оценка е 0 лева, но аз не съм критерий, щото аз гледам само сърцата на големи градове....
                              Това означава ли, че капиталовата ти е клоняща към 0 лв.?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

като гледам динамиката на офертата - тези и под 20К Е ще слязат, което за размера на парцела + че има къща(ако, че е съборетина - вероятно партиди ток и вода) - не е зле. Това разбира се ако човек му трябва в района и има идея какво да го прави.

4-5 км от плажа не е зле, селото е живо (относително голямо) и покрай морето вероятно не е населено само с безработни роми.. и земята не се произвежда.
                                Оброчище е бая живо село, на един хвърлей място от Кранево, Албена...но в никакъв случай не е курортно, няма сергии, няма дрънкулки и търговска улица.
                                когато купих къщата се оказа че моя парцел е към вилната зона, а има къщи от Фиша и Изрев които се водят към Оброчище. Данъка като цяло ми е още по-нисък, ще видя боклука ли е нисък, кво ли...платен беше до края на 2023.
                                Last edited by bulgarian lev; 25.02.2024, 22:57.
                                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Working...
                                X