Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
съвършено си прав, но умнокрасивата пасмина е на нивото на копейките - липсва им мозАк и работят само в Упорки, затова и реагират първосигнално, като в лафчетата за Украйна. Ако не си умнокрасив, значи си копейка и се кефиш на БХ и свинята - а се смеят на копейките, че били елементарни
Кирчо и особено Кака Кокорка така красиво накокориха бюджета с комунделските си простотии, че просто нямам думи. Врътката им беше елеменарна - да влезем в еврозоната, да изядем резерва, дето пази сега валутния борд и след 5 години кой откъде е, ама ще ни помнят с добро, а следващите да се оправят. щото е наостина трудно да спреш вдигането на пенсиите, след като 5 години всяка следваща си ги вдигал с по 10-20%, за да си купуваш легално гласове. Затова и не се строят магистрали - парите отидоха за пенсии, а те генерират само и единствено инфлация. После що скачали имотяту - ми с изкуствено вдигнати доходи какво друго може да се случи, освен да се набалончат и имотяту. Това е тъжната истина
А дефицита с БЪЛГАРСКА БАНКА към пощите (служителите да са банкови служители) - всички бюджетници+пенсионери - 3 милиона там им правят БЕЗПЛАТНА СМЕТКА. За 1 година 5 милиада активи ще натрупа и без да си прехвърлят парите хората. Ако дадат 2-3% лихва ще съберат 50 милиарда (е само 5 че всички чужди бамки ще вдигнат за 1-2 месеца лихвите).
те да дадат на обикновените хора да си купуват ДЦК както беше в края на 90-те, пак ще е нещо.
Възможности колкото искаш - НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ. От 2020 само раздават пари - и бездънна каца да е ще свърши.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Единственото което трябва да направи Боко (ех колко галено се изказах за тиквата) е да ЗАМРАЗИ БЮДЖЕТА за заплати на чиновниците. По примера на Румъния - само тези под минималната да им стане на минимална. Имаме 700к хрантутника - по 30% на 2000 средно - са 600лв на месец или 7200 на година - 5 милиарда. Ако имат съкращения може да им ги увеличат 30%, даже и без съкращения ако им махнат НЕЗАСЛУЖЕНИ ДМС по 1 заплата на всяко тримесечие. Просто им го прибавят към основната.
ДДС на имотите - МНОГО МИ ХАРЕСА. Ще ударят всякакви спекуланти, догодина актуализация на данъчни и поне още 5млрд ще съберат.
От 20% ДДС на ресторанти/хляб - поне 1 млрд.
Ако вземат и част от свръхпечалбите - или поне спрат ПОМОЩИ за бизнеса за ток !?!?!?!? поне 2-3 млрд.
Остана ли дефицит? Опс и акцизи - алкохол и цигари - 500млн.
Ей така на бързо нахвърляне и дефицит йок, не 3% НУЛА.
ТИквата може да е всякакъв но спазва СТРИКТНА ФИСКАЛНА ДИСЦИПЛИНА. Разлабването е убаво ако се ползва за нещо смислено. Даване на заплати на чиновник и пенсия е най-безсмислената "инвестиция". Дори 90% кражби от пътища е по добре.
"Майсторе" -може ли да ми кажеш дека ще одят? При ФАЛИРАЛИЯ запад или далечния изток или може би Африка
Кирчо и особено Кака Кокорка така красиво накокориха бюджета с комунделските си простотии, че просто нямам думи. Врътката им беше елеменарна - да влезем в еврозоната, да изядем резерва, дето пази сега валутния борд и след 5 години кой откъде е, ама ще ни помнят с добро, а следващите да се оправят. щото е наостина трудно да спреш вдигането на пенсиите, след като 5 години всяка следваща си ги вдигал с по 10-20%, за да си купуваш легално гласове. Затова и не се строят магистрали - парите отидоха за пенсии, а те генерират само и единствено инфлация. После що скачали имотяту - ми с изкуствено вдигнати доходи какво друго може да се случи, освен да се набалончат и имотяту. Това е тъжната истинаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Прекрасно е, че приключихме с еврозоната - левът е фиксиран към еврото и реално не ни трябва никаква еврозона, а валутният борд е невъзможно да бъде съборен от някой друг, освен от самото правителство - вече 2 пъти се пробваха и 2 пъти ядоха дървото. Единственото, което може да бутне борда, са умнокрасиви популисти с комунистически прийоми - не съм очаквал да го кажа някога, но по-добре БХ, отколкото кака кокорка и кирцата! Сгеа просто трябва да се замрази ръстът на пенсиите (да се отмени швейцарското правило) и да се замрази ръстът на минималната работна заплата (да се премахне малоумният закон за 50% минимална спрямо средна) и сравнително бързо ще влезем в релси
ДДС на имотите - МНОГО МИ ХАРЕСА. Ще ударят всякакви спекуланти, догодина актуализация на данъчни и поне още 5млрд ще съберат.
От 20% ДДС на ресторанти/хляб - поне 1 млрд.
Ако вземат и част от свръхпечалбите - или поне спрат ПОМОЩИ за бизнеса за ток !?!?!?!? поне 2-3 млрд.
Остана ли дефицит? Опс и акцизи - алкохол и цигари - 500млн.
Ей така на бързо нахвърляне и дефицит йок, не 3% НУЛА.
ТИквата може да е всякакъв но спазва СТРИКТНА ФИСКАЛНА ДИСЦИПЛИНА. Разлабването е убаво ако се ползва за нещо смислено. Даване на заплати на чиновник и пенсия е най-безсмислената "инвестиция". Дори 90% кражби от пътища е по добре.
"Майсторе" -може ли да ми кажеш дека ще одят? При ФАЛИРАЛИЯ запад или далечния изток или може би АфрикаLast edited by bota156; 23.01.2025, 16:44.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Нема се плашите в скоро време още един , два милион души ще си битят камшика .
Което ще отвори още по голяма дупка в хазната и песнсиония фонд. Нали все някои требва да плаща приходите в бюджета и песиите .
Не трябва да,се гледа къде кво да ореже , ако се реже да след реформи. А едноно просто счетоводно орязване може да влоши още нещата.Щот видехме кво стана про предишното управление на Тиквата. Двадесетина процента безработица огромен ръст на лошите кредити достигайки 30-40 процента и разни такива работи.
По скоро да се създават условия за задържане на младото работещи население в страната , но тва е тема на един друг разговор.
А относно кризата тя ще удари от вън и ще е много по голям фактор отколкото създадени дефицити на местна почва, разбира се и дефицитите ще се включат в играта.Last edited by Майстора233; 23.01.2025, 16:33.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Прекрасно е, че приключихме с еврозоната - левът е фиксиран към еврото и реално не ни трябва никаква еврозона, а валутният борд е невъзможно да бъде съборен от някой друг, освен от самото правителство - вече 2 пъти се пробваха и 2 пъти ядоха дървото. Единственото, което може да бутне борда, са умнокрасиви популисти с комунистически прийоми - не съм очаквал да го кажа някога, но по-добре БХ, отколкото кака кокорка и кирцата! Сгеа просто трябва да се замрази ръстът на пенсиите (да се отмени швейцарското правило) и да се замрази ръстът на минималната работна заплата (да се премахне малоумният закон за 50% минимална спрямо средна) и сравнително бързо ще влезем в релси
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo
А на мен сигурен човек ми каза, че Кокорчо и билдърът въртели еднополова любов и имали силно приятелство. Имало и снимки.
пък ти си къде-къде по-хубав от Кокорчо...Last edited by BONI; 23.01.2025, 15:59.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
А за тези в МВР - са им малко 50% ръст на заплатите /това увеличение е гласувано от всички, без умнокрасивите/! Да ги направят ли +70%, какво ще кажеш!!!
По този начин /с популизъм, плащане на схемите на ББ и ДП от бюджета и др./ ще падне борда, а не умнокрасиви или някакви други!
Задай си въпроса на кого ще му е изгодно да променят курса на лева, към еврото и дали Той /по скоро КОЙ/ има възможност да го направи!!!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
По този начин /с популизъм, плащане на схемите на ББ и ДП от бюджета и др./ ще падне борда, а не умнокрасиви или някакви други!
Задай си въпроса на кого ще му е изгодно да променят курса на лева, към еврото и дали Той /по скоро КОЙ/ има възможност да го направи!!!Last edited by GG-BG; 23.01.2025, 15:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнениеПриключехме с Евро Зоната! Теменужка и сие няма да внася искане за конвергентен доклад /докато не покрием условията за инфлация, т.е. никога/! Тиквата /защото знае, че това след време ще му бъде напомнено от целият народ/ от сега започна да си измисля кой да е виновен за това - А. Василев, ПП-ДБ и т.н. В средносрочен период ще имаме проблем с финансите, а от там с борда и т.н., Започвайте от сега да пресмятате, какво ще стане с имотите при промяна на курса на лева към еврото, например 5:1! Познайте дали ще нарастват цените на НИ в еврово изражение, при положение, че доходите ще са в лева и респ. по-малки в евро!!!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Колега ти къде живееш? Като гледам какви небивалици пишеш, едва ли живееш тук.
Магистрала Хемус навърши 50 год, а досега не е построена и половината.
Само частта от Шумен до Търговище (5 км) се строя 7-8 год, накрая я пуснаха, то взе че падна моста. Отделно виж Хемус откъм София, там перманентно има ремонти. Един човек случайно го бяха интервюирали, та тоя вика "Аз съм на 70 год, може би от 30 год минавам оттук, не помня, кога този участък не е бил в ремонт."
Иначе тунелите са почти готови с ремонтите, както и виадуктите през Балкана, просто там е прекрасна лапачка и затова ги правят "безкрайни"Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Приключехме с Евро Зоната! Теменужка и сие няма да внася искане за конвергентен доклад /докато не покрием условията за инфлация, т.е. никога/! Тиквата /защото знае, че това след време ще му бъде напомнено от целият народ/ от сега започна да си измисля кой да е виновен за това - А. Василев, ПП-ДБ и т.н. В средносрочен период ще имаме проблем с финансите, а от там с борда и т.н., Започвайте от сега да пресмятате, какво ще стане с имотите при промяна на курса на лева към еврото, например 5:1! Познайте дали ще нарастват цените на НИ в еврово изражение, при положение, че доходите ще са в лева и респ. по-малки в евро!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
До много голяма степен си прав, но пак зависи какво търсиш. Топ хотел, на който ходим, е Рейна дел мар, но ми е много убит като местоположение, заради липсата на магистрала Черно море. На промоция за 06.09 миналата години ми излезе около 500 лева с жената и двете деца на истински ол инклузив. В сезона идва около 1000 лева на вечер и наистина изглежда много, но сравним в подобни хотели в Турция, си е напълно ок. След 2 седмици съм на Канарите - ми хубавите хотели си държат цена и тя е доста над това, което се предлага у нас.
Сравненията с баба малячка и къще на 5 километра от плажа с ол инклузив в България не са уместни, но пък е факт, че огромна част от родния ол инклузив е с ужасяващо качество, затова и софийския умнокрасивитет, особено известен с хейтърското си безродие, почва лафове за лайноморието и т.н., пали колата, товари една щайга с домати и срещу 1 кафе се пече цял ден у малякия и обяснява каква кочина е у Бг и как немъ им стъпим, бате. Всеки сам си преценЯ какво и как да прави, разбира се
Иначе и тук може да се направят лесно много неща - например над Обзор и в посока Бяла, и в посока Несебър има огромни държавни/общински терени, които могат да се разделят на парцели по 10 000 декара, вътре да се разделят на 10 000 парчета по декар, да се прекара ток, вода и улици от държавата и да се продават на търг - убеден съм, че ще се разпродат и държавата ще вземе хубави пари, а хората ше си сложат по една лека постройка и ще си ходят на плаж на Обзор, където има огромна пясъчна линия. Разбира се, държавата следва да направи и 2-3 паркига в Обзор за по 1000 автомобила, което също не е проблем, стига да има желание. А желание няма, ама да не отплесвам, че се нервя...
Магистрала Хемус навърши 50 год, а досега не е построена и половината.
Само частта от Шумен до Търговище (5 км) се строя 7-8 год, накрая я пуснаха, то взе че падна моста. Отделно виж Хемус откъм София, там перманентно има ремонти. Един човек случайно го бяха интервюирали, та тоя вика "Аз съм на 70 год, може би от 30 год минавам оттук, не помня, кога този участък не е бил в ремонт."
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Ти си ги споменавал няколко пъти, изглеждаше да имаш интерес
И на 30+ си купуват жилище с кредит и кола. Много често имат и някоя кифличка.
Коментар
-
мноооого е дълбока темата - има го и едното, и другото. При маляките е различно, цялата им постройка на туризма е различна - и заради географията, и заради политиката на държавата. Маляките имат 20 000 км крайбрежна ивица, ние имаме 500 - няма база за сравнение. Другото, което пропускаме, са шибаните зърнари, които осраха земеделието - ние нямаме зеленчуко и плодопроизводство, нямаме животновъдство, имаме само зърнари, произвеждащи фуражна пшеница - е, как да градиш туризъм, като нямаш местна храна? И още много неща има - те са в този бизнес и той е семеен от над 3 поколения, ние сме първо поколение, те са морски народ, ние никога не сме били в истинския смисъл на думата и т/н
Колкото до лайноморие и т.н. - пълни глупсоти - абсолютно никога не сме имали проблеми, нито аз, нито децата у нас. В малякия обаче са били болни. Но пък и ние си избираме къде да ходим де и не сме лоу кост. А цените са сравними - средно хвърляме по около 200-250 евро за храна и забавления на ден, отделно сложи спането и цената си идва близо до тази в топ курортите у нас. Разбира се, можеш да минеш и тънко с щайга домати - факт. това е невъзможно у нас, а можеш и спокойно да отскочиш само за деня, като имаш къде да паркираш - това също е невъзможно у нас. Различна дестинация са и продуктът е несравним
А как е пазарът на правни услуги в София?
Може ли току що завършил студент отличник (правист) да си намери нещо, или е пренаситено и трябват връзки?
Коментар
Коментар