IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Не можах. Имах 50 кинта в портфейла. Трябваше да се разхождам, ама движението е здраве...
    А, как ти се струва, банка в 21-ви век, да не приема картови плащания????? ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА= НА НАЙ- СМОТАНАТА БАНКА
    оле-оле
    бягайте крачвта
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ще дойдат тия глоби и не знам още какви
      непопулярни мерки за тъмните прозорци
      и изведнъж ще започнеш да ги посещаваш
      после ще вдигнат лихвите
      и накрая ще чакаш радев да плати сметката на есерото
      Закалени сме ние с теб от многобройните заплахи от безимотниците. Както и от незаслужено дарените...засега оцеляваме...

Коментар

Добавих Бургас, щото ми е, като вила и рядко посещавам, така казах и за другата ми вила веднъж, когато я бях пропуснал в годишната ми декларация и тези, които трябваше да я докладват на Спецов, залягаха от смях
        ще дойдат тия глоби и не знам още какви
        непопулярни мерки за тъмните прозорци
        и изведнъж ще започнеш да ги посещаваш
        после ще вдигнат лихвите
        и накрая ще чакаш радев да плати сметката на езерото
        Last edited by ratten; 06.02.2025, 20:52.
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение

Едно нещо, което научих след 2019г. до сега е, че понятия като нюх и опит на пазара с недвижими имоти, са за самонадеяни хора.
          Според мен в България се сблъскват няколко различни фактора, което прави така, че пазара да е достатъчно непредсказуем. Да, след целия ръст, повишители ще кажат "казахме ли ви", но нищо не доказва. Този пазар е прекалено бавен, капиталоемъкт и се влияя от прекалено много неща. От тази гледна точка си мисля, че пазар тип "Биткойн" е доста по предвидим.

Моментното ми мнение е:
          - ако някой му трябва апартамент за лично ползване, сега е момента. Но под трябва, моята призма е на наемател с 15г. опит. Знам, че хората се променят, нуждите им се променят, работата и средата на живот също. Така че всеки да си прецени, кога идва неговото трябва.

- апартамент в София в момента не бих купил за инвестиция. Не виждам потенциал, нито за даване под наем, нито за капиталова печалба при 99% от офертите на пазара. В момента в който математиката излиза към днешната ми ситуация и има кеш, бих действал.

- мисля, че за хора, които се интересуват от инвестиции, имат някакво портфолио от активи и те НЕ са наследсвени, а изградени, беше задължително след 2020г. да придобият нещо на кредит и да се опитат да бият инфлацията. Мисля, че може би и сега не е толкова късно, но няма как да е валидно за всички.

- особенни случаи: имам познати големи прахосници, живяли и с 300лв. и с 3000лв.(2004г.) и никога не са имали и един лев в джоба. При такива хора, когато и да купят имот или какъвто и да е актив е все късно.

Общо взето и аз нямам твърдо мнение. Купих и сега имот, но не го пречупвам през призмата на мега инвестиция. Математиката ми излезе. Подводните камъни не съм ги калкулирал. Просто в един момент само чакане и мислене не става, човек трябва и да действа, особенно докато е млад. Нека, някой който се е родил научен без практика, да вдигне ръка в тази тема.
          Прав си. Много хубаво, че си купил апартамент на морето.

Има хора, които си пилеят парите за смотани активи и малки активи и накрая няма нищо, не могат да ги консолидират и да ги продадат. Ако човек следи обявите, може да му изпадне хубаво, старо строителство за ремонт. Аз съм качвал обява на един такъв панорамен апартамент преди 1 г. и нещо. И се продаде след 1 г. висене. Около 90 кв.м., тристаен, старо ЕПК, 9-ти етаж и се продаде под 150 000 евро. От днешна гледна точка изглежда изгоден.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Ай ся изкарай 90 кинта да си платиш задълженията към ПИБа
            Не можах. Имах 50 кинта в портфейла. Трябваше да се разхождам, ама движението е здраве...
            А, как ти се струва, банка в 21-ви век, да не приема картови плащания????? ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА= НА НАЙ- СМОТАНАТА БАНКА
            Last edited by Bailor; 06.02.2025, 20:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Това го казва ChatGPT на Берти, при нас не съм сигурен дали ще е изгодно с променливите лихви на ипотеките, никога не знаеш как ще те изненадат.
              Малко ми липсва дар слово, но аз нямам твърда позиция "повишител" или "понижител" опитвам се да намеря смисъла в това което се случва, един ден съм повишител, друг понижител. Понякога го играя и "адвокат на дявола" нали да става някакъв диалог защото е интересно да се чуят разлините мнения и гледни точки в които често има много смисъл и човек за да оцени адекватно ситуацията е добре да знае как мислят останалите хора. Но на балканите това го извъртаме често в нападки и обиди и не можем да водим диалог, и мен ме тресе често да храня хората също.

Иначе за имотите ти имаш доста повече опит и нюх от мен например. Кажи ти как смяташ - ще се вдигат ли, ще падат ли, ще стоят на същото място номинално? Струват ли си за инвестиция за наем от твоя опит в момента - знам, че имаше гаражи и на мен много ми харесва твоята стратегия ако бях в голям град с капитал сигурно щях да се опитам да правя нещо подобно.

Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Все пак, зависи дали ти трябват НИ и дали имаш широк хоризонт пред себе си.

Никой не ти гарантира, че след 15-20 г ще има наематели за София. Дори да има, те няма да ходят в скъпите нови строителства, купувани за 150-200 000 евро, а ще отидат в ремонтирани стари апартаменти с нисък месечен наем.
              Едно нещо, което научих след 2019г. до сега е, че понятия като нюх и опит на пазара с недвижими имоти, са за самонадеяни хора.
              Според мен в България се сблъскват няколко различни фактора, което прави така, че пазара да е достатъчно непредсказуем. Да, след целия ръст, повишители ще кажат "казахме ли ви", но нищо не доказва. Този пазар е прекалено бавен, капиталоемъкт и се влияя от прекалено много неща. От тази гледна точка си мисля, че пазар тип "Биткойн" е доста по предвидим.

Моментното ми мнение е:
              - ако някой му трябва апартамент за лично ползване, сега е момента. Но под трябва, моята призма е на наемател с 15г. опит. Знам, че хората се променят, нуждите им се променят, работата и средата на живот също. Така че всеки да си прецени, кога идва неговото трябва.

- апартамент в София в момента не бих купил за инвестиция. Не виждам потенциал, нито за даване под наем, нито за капиталова печалба при 99% от офертите на пазара. В момента в който математиката излиза към днешната ми ситуация и има кеш, бих действал.

- мисля, че за хора, които се интересуват от инвестиции, имат някакво портфолио от активи и те НЕ са наследсвени, а изградени, беше задължително след 2020г. да придобият нещо на кредит и да се опитат да бият инфлацията. Мисля, че може би и сега не е толкова късно, но няма как да е валидно за всички.

- особенни случаи: имам познати големи прахосници, живяли и с 300лв. и с 3000лв.(2004г.) и никога не са имали и един лев в джоба. При такива хора, когато и да купят имот или какъвто и да е актив е все късно.

Общо взето и аз нямам твърдо мнение. Купих и сега имот, но не го пречупвам през призмата на мега инвестиция. Математиката ми излезе. Подводните камъни не съм ги калкулирал. Просто в един момент само чакане и мислене не става, човек трябва и да действа, особенно докато е млад. Нека, някой който се е родил научен без практика, да вдигне ръка в тази тема.

Коментар

лордче, това само в имоти ли
                ще падне хейт тука
                дано си подготвен и да си си сипАл
                Добавих Бургас, щото ми е, като вила и рядко посещавам, така казах и за другата ми вила веднъж, когато я бях пропуснал в годишната ми декларация и тези, които трябваше да я докладват на Спецов, залягаха от смях
                Last edited by Bailor; 06.02.2025, 20:07.

Коментар

Скоро не си бях смятал капиталовата в имоти. Правя го само заради Берти:

139 585€+
                  325 000€+
                  40 499 €+
                  71 235 €+
                  10 225 €

= 586 544 €

Съжалявам за някои потребители , ако са се фрустрирани, но Берти, наистина може да познае кое число, за кой мой имот е съотносими...или може би nradev, или някой друг

Божеее, забравих Бургас+ 117 807=

704 351 €
                  Ай ся изкарай 90 кинта да си платиш задълженията към ПИБа

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Да в Шейново, и съм висок и строен и с висши и и имах голяма библиотека, сега е малка.
                    Страхотно.

Много ми хареса предишния ти анализ на апартамента - че детето е момиченце, а пичът иска да угоди на кифличката си с много чанти, И че са от провинцията.
                    Last edited by Evgo; 06.02.2025, 20:22.

Коментар

Скоро не си бях смятал капиталовата в имоти. Правя го само заради Берти:

139 585€+
                      325 000€+
                      40 499 €+
                      71 235 €+
                      10 225 €

= 586 544 €

Съжалявам за някои потребители , ако са се фрустрирани, но Берти, наистина може да познае кое число, за кой мой имот е съотносими...или може би nradev, или някой друг
                      лордче, това само в имоти ли
                      ще падне хейт тука
                      дано си подготвен и да си си сипАл
                      препоръка е

Коментар

• Скоро не си бях смятал капиталовата в имоти. Правя го само заради Берти:

139 585€+
                        325 000€+
                        40 499 €+
                        71 235 €+
                        10 225 €

= 586 544 €

Божеее, забравих Бургас+ 117 807=

704 351 €
                        Last edited by Bailor; 06.02.2025, 19:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Евго и сантиметрите го вълнуват:-)
                          е, тия въпроси по-добре на лични
                          препоръка е

Коментар

беше ли отличник
                            Евго и сантиметрите го вълнуват:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Да в Шейново, и съм висок и строен и с висши и и имах голяма библиотека, сега е малка.
                              беше ли отличник
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                                Как вървят имотите на Санторини? За един приятел питам.
                                Тези, които нямат все питат:-)
                                Я за приятели, я за под наем:-)

П.П. Не бой се, който е бил добре-пак ще е добре.

Коментар

Working...
                                X