If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Грубо около 30% са изтъргуваните права, но тая цифра пак не ти казва нищо при положение че има спекулиращи с правата.....за другото трябва да заметна боб или да видя какво казват звездите
И колко според вас са горе долу като % изтъргуваните права и записаните акции до момента?
За първото ме мързи да се ровя и смятам, а за второто само в Адванс трябва най-добре да знаят.
Не бъркайте понятията записване и плащане! Записването става чрез заявка за записване на акции, която можете да видите в страницата на Карол. По-долу в същата заявка декларирате, че ще заплатите акциите "най-късно до изтичането на последния ден от подписката". Това е 21.04.2006 г.
Я малко уточнение, че гледам пак настана неразбория. Условията са следните:
а) Правата ще се търгуват на борсата до 28 март.
б) Аукционът за незаявени за използване права е на 6 април.
в) Обаче - крайната дата за записване на акции от увеличението е 21 април.
Винаги има два срока за записване на акции:
1. от притежавани към определения момент и/или закупени търгувани на борсата права - до крайния срок за търгуване на правата (+ 2 дни за регистрирането на закупените права в ЦД), в този случай до 30 март, но по-добре докъм 28/29. Този срок, кой знае защо, никога не бива обявяван в съобщение на БФБ и
2. за закупените от аукциона (незаявени/незаписани в срока по т. 1 и пуснати на аукцион) права. В случая - 21.04.2006.
Я малко уточнение, че гледам пак настана неразбория. Условията са следните:
а) Правата ще се търгуват на борсата до 28 март.
б) Аукционът за незаявени за използване права е на 6 април.
в) Обаче - крайната дата за записване на акции от увеличението е 21 април.
Максимален срок за записване е до 28.03 ,а максималения срок за плащане е до 21.04.По препоръка от Карол нечакайте последния ден,направете го до предпоследния ден.
МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Момчета на предищното величение ...сроковете горе долу бяха същите.. самао , че Карол се направиха на .. и казаха ,че Записване без копие от платежно не .върви... а днес ми казаха че записам до 29 март а плащам до 15-16април? ))))))))))
Вярно е, че :
- заплащаме новите акции до 21.04.06 и твоят ИП ще приложи оригиналът от платежното към Заявката за записване (ясно е, че ще те потърсят преди тази дата, нали?),
- а крайната дата за търговия с правата на БФБ е 28.03.06. Тук пак обръщам внимание, че правата, за да ги имаш, трябва да ги заплатиш непосредствено след като си пуснеш и се изпълни твоята поръчка, т.е. когато регистрираш "сделка" ПО СЪЩАТА СХЕМА, ПО КОЯТО ЗАПЛАЩАШ ВСЯКА ТВОЯ НОВА ПОКУПКА (договора!!!).
Дано съм бил ясен, пак ще тръгнат едни критики за моето многословие (какво да правя - някои сме си такива по рождение - многословни..., но се учим... да не сме такива! ;-) )
Момчета на предищното величение ...сроковете горе долу бяха същите.. самао , че Карол се направиха на .. и казаха ,че Записване без копие от платежно не .върви... а днес ми казаха че записам до 29 март а плащам до 15-16април? ))))))))))
Лихви (при заплащане на правата) не би имало, ако има свободни средства по неговата сметка, с които оперира неговият ИП. В крайна сметка ще си прочете договора (ако не търгува активно и е забравил някои от клаузите).
Иди в начало на сайта ,после в предстоящо /вдясно горе/ и там всичко е по дати .Така ще разбереш всичко .Лихви няма ,само срокове и не ти препоръчвам да чакаш последния момент ,защото никой не харесва закъсняващите ,особено в такива моменти.
Успех на всички !
Акциите и правата ще се върнат на цените от преди натискането за кросовете.. 1.37 на 0.14
Правата се записват до 29март..а КОГА ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТЯТ?
Как тълкувате ВИЕ?
Дано не греша:
1. Правата, които си закупил, ще заплатиш според клаузите в договора, който си сключил с твоя ИП (Например: ако ги купиш днес - плащаш до 10 ч. утре, или...(?), след което може би ти начисляват някаква лихва - прочети си отново договора).
2. Акциите от новата емисия можеш да заплатиш до крайния срок: 21.04.06 (ще ти пратят Заявка за записване на акции при твоя ИП, ще си платиш в указаната банка и по-нататък ИП си знае ангажиментите).
3. Търговията с правата на БФБ е до 28.03.06. (не до 29.03.!!!)
Ако греша, моля някой знаещ да ме поправи!
Успехи! :-)
Коментар