Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕдна добра човешка застраховка има и добра доходност, а и си е защита - човекът винаги може да се смряска или да остане без краце или да го пипне един хубав рачец или да му потрябва ново бъбрече. ДПФ също нелоша доходност, двете заедно - добра диверсификация - инвестираш по светът един вид, освен това правиш мръсно на г-н горанов и цялата му пасмина, което е морално удовлетворение.
Елмазите са секси, а чуруци - какво?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕдна добра човешка застраховка има и добра доходност, а и си е защита - човекът винаги може да се смряска или да остане без краце или да го пипне един хубав рачец или да му потрябва ново бъбрече. ДПФ също нелоша доходност, двете заедно - добра диверсификация - инвестираш по светът един вид, освен това правиш мръсно на г-н горанов и цялата му пасмина, което е морално удовлетворение.
Елмазите са секси, а чуруци - какво?
Застраховка - ако няма какво да си правя парите - само тогава. В общи линии е тоталан загуба за застрахования.
ДПФ - нали знаеш, че ако ти не си свършиш работата, управленциет от ДФП-то ли ще я свършат ??????
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНе мога да разбера защо се набваш в дървета и камъни като застраховки, ДПФ, елмазчета, болкуци, чуруци и др подобни.
Вземи си акции на добри компании и стой у вас пред телевизора !!!
Според мен ако не сънуваш 13-17ст за 2015г ще се издъниш!!!
Елмазите са секси, а чуруци - какво?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеДа уточня - дивидента за 2015г се разпределя 2016 година - аз точно за него писах.
Ако имаш предвид, този, който ще се гласува на следващото ОС - той ще е за 2014г, но аз не визирах него.
Как смяташ дивидента, който ще се разпределя през 2016 година????
А ако става въпрос за дивидента, който ще се разпределя през 2016-а, по този въпрос съм пълен пас.... Винаги съм калкулирал нещата на база излезли счетоводни и/или икономически данни (визирам месечните бюлетини), 6-тото ми чувство определено не е силната ми страна....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеEee, Форти, нещо се гавриш с Импето и се опитваш да го манипулираш нещо май...
Как точно ги сметна тия стотинки ? Тя моята прогноза се покрива с твоята, ама е точно double (по 2)....Според мен ще е в диапазона 26-34 ст., като 26 според мен си е супер песимистична стойност, ако във финалния отчет си сложат някой "случайни" допълнителни разходи към управляващото дружество.... Предполагам 34-35, както ги смятам няма да го оставят, но едно около 30 ст. мисля че ще е балансирано....
Та така де - викам да не си делил очаквания дивидент на две.... ?
Ако имаш предвид, този, който ще се гласува на следващото ОС - той ще е за 2014г, но аз не визирах него.
Как смяташ дивидента, който ще се разпределя през 2016 година????Last edited by fortiss; 03.02.2015, 20:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНе мога да разбера защо се набваш в дървета и камъни като застраховки, ДПФ, елмазчета, болкуци, чуруци и др подобни.
Eee, Форти, нещо се гавриш с Импето и се опитваш да го манипулираш нещо май...
Как точно ги сметна тия стотинки ? Тя моята прогноза се покрива с твоята, ама е точно double (по 2)....Според мен ще е в диапазона 26-34 ст., като 26 според мен си е супер песимистична стойност, ако във финалния отчет си сложат някой "случайни" допълнителни разходи към управляващото дружество.... Предполагам 34-35, както ги смятам няма да го оставят, но едно около 30 ст. мисля че ще е балансирано....
Та така де - викам да не си делил очаквания дивидент на две.... ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЧаст от парите ще оставя - сигурен съм, че като свърши мандатът, по простите акции пак ще има дивидент - поне 30-40 стинки, а може и повече.
С другите ще видя - ще експлоатирам - основно облизвациите - до краят... после ще ги пренасочвам - според днешното положение на нещата - бих сторил това към още малко Атерки, Трейдингът и Кулите... ама след близо 2 години знае ли се какво ще е. Мога напримерно да си направя инвестиционна човешка застраховка или да си ги туря в ДПФ-то или дори да сертифицирам елмази (далавера, която отдавна обмислям) - варианти бол.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеИмпе...какво ще правиш със Жабките като им свърши мандата..имаш ли готово решение за преструктуриране или ще действаш в движение..?!??
С другите ще видя - ще експлоатирам - основно облизвациите - до краят... после ще ги пренасочвам - според днешното положение на нещата - бих сторил това към още малко Атерки, Трейдингът и Кулите... ама след близо 2 години знае ли се какво ще е. Мога напримерно да си направя инвестиционна човешка застраховка или да си ги туря в ДПФ-то или дори да сертифицирам елмази (далавера, която отдавна обмислям) - варианти бол.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеГ-н Манолов точно го е казал. Тогава /2004г/ имаше очаквания, на които малко хора заложиха. Не, че заложилите са имали ясна визия, но все пак са очаквали нещо по-различно и за тогавашните 100-200 лв/декар, можеше да се заложи.
Отделно голям, ама много голям + за развитието на събитията беше имотния бум в годините 2004-2008г, но не на земята, а на жилища, магазини, палцели и какви ли не боклуци. Този бум насочи усилия, внимание, ресурс на почти всички на друго място. Ако не беше на друго място, земята тогава нямаше да струва 100-200 лева.
Адванс добре си изиграха нещата, почти по идеалния вариант. Такова нещо се случва веднъж на 10-20-30 години може би.
От тук нататък трябва да експлоатират актива колкото пазарът позволява.
Да подчетрая, че мениджмънта и мажоритаря не се огъна под натиска на нещо си - както Елана и успа да създаде бизнес за всички акционери, а не нещо друго - примери много.
от мен успех
еееххххххх, какво беше 2004-2005 година !!!!!!!
Аз пък си мисля, че интерес към земята имаше и 2004. Самият факт, че се нароиха толкова много АДСИЦ е красноречив. Просто имаше и други алтернативи, като инвестирането в хотели, апратаменти, бизнес сгради, молове и т.н. После се появиха и ВЕИ.
Коментар
-
Г-н Манолов точно го е казал. Тогава /2004г/ имаше очаквания, на които малко хора заложиха. Не, че заложилите са имали ясна визия, но все пак са очаквали нещо по-различно и за тогавашните 100-200 лв/декар, можеше да се заложи.
Отделно голям, ама много голям + за развитието на събитията беше имотния бум в годините 2004-2008г, но не на земята, а на жилища, магазини, палцели и какви ли не боклуци. Този бум насочи усилия, внимание, ресурс на почти всички на друго място. Ако не беше на друго място, земята тогава нямаше да струва 100-200 лева.
Адванс добре си изиграха нещата, почти по идеалния вариант. Такова нещо се случва веднъж на 10-20-30 години може би.
От тук нататък трябва да експлоатират актива колкото пазарът позволява.
Да подчетрая, че мениджмънта и мажоритаря не се огъна под натиска на нещо си - както Елана и успа да създаде бизнес за всички акционери, а не нещо друго - примери много.
от мен успех
еееххххххх, какво беше 2004-2005 година !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМи аз обикновено сънувам най-различни други работи...
Аре: отивам да пробвам.
Коментар
Коментар