Първоначално изпратено от andy2000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПри ръст 2 пъти за 10 години, годишната доходност ще е 7%. От рента сложи още 3.5-4% средно, общо се събира по 10.5-11% на година за следващите 10 години.
Бива - нали. По-добре е от ПФ, само рискът от БГ ще ти виси амааааа.......
Миналата година по това време знаеш, че не наплатих наследствените , а вложих парите в Атера . Усещането ми беше , че в Атера съм по флексабилен + ~ 2,5 пъти по висока доходност за сега . От нарастването на цената, също няма да загубя повече от натрупаната по висока доходност за цитирания период първо и второ маржа на печалба при Атера също ще расте с пазара -спомагайки го с комасацията . Решението на дилемата ще видим напред във времето живот и здраве
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПри ръст 2 пъти за 10 години, годишната доходност ще е 7%. От рента сложи още 3.5-4% средно, общо се събира по 10.5-11% на година за следващите 10 години.
Бива - нали. По-добре е от ПФ, само рискът от БГ ще ти виси амааааа.......
В тази посока гледам отчетите за последните 4 години.Приходите и нетната печалба спадат, и то мощно.Какво те кара да мислиш, че капиталовата и дивидентната доходност ще се запазят или поне ще са близки до досегашните? По-назад беше дал и инфо, че има доста неотдадени площи, които явно не стават и за продажба.
Въпросите са малко лаишки, но гледам, че следиш позицията и се надявам да ми отговориш.
Рових, но не успях да видя къде и как са разпределени земите?Last edited by andy2000; 10.02.2015, 10:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНяма ли да купуваме още земя ???
Ми май ще почваме!“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЗърно производството в Северна България - Добруджа, Силистра, Русе, Свищов, Плевен няма конкуренция - дълбок чернозем, евтино производство, топъл климат, близки пристанища, близки големи пазари.
Какво трябва, за да поскъпва земята? Трябва натрупване на пари в земеделците, повишаване инвестициите в производството, повишаване на ефективността му и намаляване предлагането на земя. Отделно стабилност в държавата.
Цена от 2000лв/декар извън Добруджа ще се получат в рамките на 5-10 години.
Eй затова идеше реч ! Дори десятката е дълга , максимума е до 7години, и не само в Добруджа , има и други райони с готова стара хид.мелиорация! Има землища в които е занемарена заради реституцията ,но те са факт и са по над 1000 -2500 дка.Last edited by inta53; 09.02.2015, 23:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИзглежда сме в първата 5-ца на света по конкурентноспособност.
Едва ли може да се твърди нещо подобно за който и да е друг бг сектор....
http://www.investag.co.uk/CentralEur...letter2013.pdf
Какво трябва, за да поскъпва земята? Трябва натрупване на пари в земеделците, повишаване инвестициите в производството, повишаване на ефективността му и намаляване предлагането на земя. Отделно стабилност в държавата.
Цена от 2000лв/декар извън Добруджа ще се получат в рамките на 5-10 години.
Коментар
-
mersi
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИзглежда сме в първата 5-ца на света по конкурентноспособност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеИмпе,какво стана-изсънува ли го този дивидент...да знаем какво да правим,че акцията продължава нагоре по баира и да не изпуснем момента за допълване...
Не е Препоръка!!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеfortiss каква е цаната на земеделската земя в европа ?
Коментар
-
Как ги смяташ като не знаеш продадените на какви цени са купуваниПървоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеХа ха... Стига го мъчихте Импето.... Със сънуване не става ! Трябват сметки
Лично аз, през почивните дни си поиграх да посмятам на база предварителните отчети. Както и очаквах, понаписали са си някой и друг разход, така че ще излезе малко по-малко отколкото трябваше да бъде според грубите ми калкулации (показваха около 35 ст.), така че редуцирам моята прогноза на около 30 ст....
Коментар
Коментар