IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Статегиите на Адванса и Агрион са различни. Не може да се сравнява какво правят едните с другите. Адванса търгуват и им трябва марж. Агроин купуват и не продават.
    Обаче маржът го няма вече - не е такъв както беше. Имаше май една сделка на свързаните с Агроин лица - продажба на доста земя на чужденци.
    Сега Адванса купуват по-лоши земи с надеждата да поскъпнат след време и да ги продадат.
    Бях пуснал един материал преди време за качеството на земята, рентабилността и работата при по-ниски цени на зърното. Сега Адванса навлизат в този период - още по-лоши земи и чакане на нещо.
    Last edited by fortiss; 27.04.2015, 10:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
      Като стана дума за Агрион вчера бях в едно Хасковско село и да ви кажа цялото село е облепено с плакати на тия юнаци ! Купуват яко и не си поплюват ! ...
      Потвърждавам, че и аз имам такова впечатление, само че от градовете.... Поне в няколко града съм виждал лъскави офиси в центъра на дадения град.

На входовете на жилищните блокове пък са разлепени рекламни плакати...

Явно разчитат, че и в градовете ще намерят собственици на земя, така че не атакуват само селата.

====

Иначе, ако трябва да съм честен, дори и за такъв оптимист за развитието на бизнеса със земеделски земи като мене, хипер-активността им ме изненадва.

Освен лъскавите офиси в градовете и споменатите масови реклами в градове и села, да не забравяме, че са и първия (поправете ме ако греша) търговец на земеделска земя, които почна да рекламира по телевизията

Явно сметнаха за целесъобразно дори да налеят пари за да се опитат да си купят подходящо законодателство.

Като цяло, след последните две немного добри години за земеделците, като че ли настъпи едно отрезвяване в очакванията за запазване на бурните ръстове на цената на земята, което се споделя и много хора тук във форума.

Но като погледна как тия пичове инвестират като за световно средства за да си подсигурят купуването на земи, почвам да се чудя дали не сме подценили потенциала за продължаващо нарастване ?

Обективно погледнато - за какво биха купували толкова агресивно земи, ако не очакват ръст... аз поне не съм чул да са накупили трактори и комбайни, за да си обработват тези декари които изкупуват толкова агресивно ?

Коментар

• Поскъпването на долара действа към поевтиняване на суровините в долари, но в местна валута нищо чудно и да поскъпват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
          А това как ще го коментирате? :

http://www.economic.bg/bg/news/5/pre...te-pazari.html

не е препоръка
          зърнените пазари явно не четата fermer.bg
          http://futures.tradingcharts.com/cha...che=1430036888
          пшеницата пада като куче

царевицата е още по-зле
          http://futures.tradingcharts.com/cha...che=1430036944

засега

българските зърнопроизводители извадиха късмет с поевтиняващото евро, което им даде по-скъпа пшеница и т.н. в лв.

скоро fortiss писа, че има много неразорани площи в световен мащаб. При двойно по-високи цени, веднага ще почне едно засяване на нови площи, което ще върне цените обратно. вечният цикъл в земеделието...

Коментар

• А това как ще го коментирате? :

http://www.economic.bg/bg/news/5/pre...te-pazari.html

не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
              Аз не съм корумпиран!
              Но не значи, че съм и застрахован от действия на силните на деня на тая територия.
              Интересно... вчера ми се стори, че постът, който (грешно) твърди, че Пеевски е избран от Загора е изтрит...
              Да, аз го написах това. Ето и цитат от тогава:
              "С решение на РИК - Стара Загора, от 25 август е регистрирана листата на ДПС в региона отново с водач Делян Пеевски, следван от досегашните депутати Халил Летифов и Шендоан Хали. Пеевски беше начело в Стара Загора и на изборите през 2013 г., като осигури две депутатски места за ДПС, но предпочете да влезе в парламента като представител на Пазарджик."

Наистина тогава той е спечелил мандат от Стара Загора и Пазарджик, но е решил да влезе в парламента като представител от Пазарджик. Понеже аз съм от Стара Загора, знам само това че тогава е спечелил тук. Повече не съм се интересувал, и съм останал с впечатлението че е влязъл в парламента като представител на Стара Загора. Съжалявам ако някой толкова много се е подвел от това....

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                Това е нещо като крадеца вика дръжте крадеца ! Аз не мога да разбера само ние обикновените хора ли виждаме какво се случва и каква е картината като цяло ? То бива корупция и лобиране бива, ама такова чудо като у нас няма ! Дори и тези които са против влизането на този закон за земята в сила не смеят да предложат нещо повече от неговото отлагане ! Никои от политиците ни не смее да каже нещата с истинските им имена, толкова ли всички са зависими и корумпирани ! Как пък един закон и едно решение не могат да вземат нормално като хората, и да е в полза на народа, а не на определен кръг само ! И понеже всичко отдавна е окрадено и разпределено, в последните години виждаме как чрез промени в законите се отнема бизнес от едни за сметка на други !
                Аз не съм корумпиран!
                Но не значи, че съм и застрахован от действия на силните на деня на тая територия.
                Интересно... вчера ми се стори, че постът, който (грешно) твърди, че Пеевски е избран от Загора е изтрит...
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Здравко - и за капак на всичко една отвратителна ДПС-арска нагла обвини Румен Христов в лобизъм ?!?!?

Това е нещо като крадеца вика дръжте крадеца ! Аз не мога да разбера само ние обикновените хора ли виждаме какво се случва и каква е картината като цяло ? То бива корупция и лобиране бива, ама такова чудо като у нас няма ! Дори и тези които са против влизането на този закон за земята в сила не смеят да предложат нещо повече от неговото отлагане ! Никои от политиците ни не смее да каже нещата с истинските им имена, толкова ли всички са зависими и корумпирани ! Как пък един закон и едно решение не могат да вземат нормално като хората, и да е в полза на народа, а не на определен кръг само ! И понеже всичко отдавна е окрадено и разпределено, в последните години виждаме как чрез промени в законите се отнема бизнес от едни за сметка на други !

Коментар

във Велинград.* На сбирката в „бастиона“ на Делян Пеевски

Коментар

И докога цялата държава ще бъде тъпкана от един дебел?
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Като цяло - докато ДПС не бъде елиминирана и поставена извън законът, тая държава ще продължава да затъва.
                        Грешка - цялата ни политкаста е за боклука.

Коментар

• Пеевски

Коментар

• Като цяло - докато ДПС не бъде елиминирана и поставена извън законът, тая държава ще продължава да затъва.

Коментар

Пеевски от кой избирателен район е?
                              От който си поиска, иначе е избран от Стара Загора.

Коментар

• Здравко - и за капак на всичко една отвратителна ДПС-арска нагла обвини Румен Христов в лобизъм ?!?!?
                                Last edited by chronos; 24.04.2015, 19:14.

Коментар

Working...
                                X