Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Last edited by precakanoto; 18.06.2015, 08:41.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеВинаги съм бил добър в анализите, но съм се убеждавал, че по-скоро не разбирам от самите пазари.... Така че не знам как ще реагират "играчите" на БФБ, но цена на акцията от 2,15 няма никаква логика..... Не че пазара винаги следва логиката, но все пак....
В крайна сметка справедливата цена рано или късно се достига според фундамента.
А тук, при 1200 лв. продажна цена на декар (на цените на които продаваха миналата година), стойността на акцията излиза ~3,39 лв. (след дивидента и без да се отчитат промишлените (неземеделски) имоти притежавани от дружеството).
Айде, логично е да се заложи и песимистична цена... примерно на 1000 лв./дка., стойността на акцията излиза 2,87 лв....
Просто не мога да си представя, какъв фундамент би отразявала цена от 2,15 на акция - продажба на цени на земята по-ниски отколкото в момента продават 5-те си декара дядо и баба на село ?....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение2,15 при 7-9ст дивидент - аз бих изчакал още..... Не че пазара винаги следва логиката, но все пак....
В крайна сметка справедливата цена рано или късно се достига според фундамента.
А тук, при 1200 лв. продажна цена на декар (на цените на които продаваха миналата година), стойността на акцията излиза ~3,39 лв. (след дивидента и без да се отчитат промишлените (неземеделски) имоти притежавани от дружеството).
Айде, логично е да се заложи и песимистична цена... примерно на 1000 лв./дка., стойността на акцията излиза 2,87 лв....
Просто не мога да си представя, какъв фундамент би отразявала цена от 2,15 на акция - продажба на цени на земята по-ниски отколкото в момента продават 5-те си декара дядо и баба на село ?....
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеПри първия дивидент от 5-10 ст. и тук ще има селоф до лев и педесе
След това 1-2 колеги от форума, ме посъветваха да не ти слизам на нивото, защото такива като тебе се надъхвали, като видят че им обръщат внимание... та реших да не влизам в пререкания... но ти нямаш спиране.
Само ще ти кажа, че едно е да правиш някакъв анализ на резултатите на компанията и оттам да правиш някакви тълкувания.... съвсем друго е да се опитваш да влияяш на хората с някакви безпочвени прогнози за панически разпродажби, срив на цените и т.н.
Плачеш си за посещение от КФН... аз бих внимавал на твое място
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеОт прецакано май започна да се правиш на ощипано)))
Last edited by precakanoto; 17.06.2015, 23:17.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеостави го
нито акъл, нито портфейл
само обиждаТо не че и аз не съм се разписвало с критика тук ала Геко, но все пак. след като съм се изразило веднъж, не намирам за нужно постоянно да дудна в темата едно и също, дали пшеницата в Украйна ще е на ниво или дали ще има суша в Канада или дъждове в Аржентина, някак математиката не го намира за толкова пряка заплаха (зависимост) срещу цената на папирката, след като има други фактори с по-голяма тежест ...
Last edited by precakanoto; 17.06.2015, 23:34.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
[QUOTE=fortiss;1059830369]Компанията продължава да е добра. Има възможност...
Отдавна се знаеше какво следва, не знам защо не се оценяваше от много инвеститори.
Сега ще напуснат закъснелите, които търсят доходност над 8-10% на година. Но има и такива, които са доволни и на доходност около тази. /QUOTE]
Не те разб. Аз купувах през Февруари, колко беше тогава земята не зн, но добра доходносст ми докараха вайканиците тукMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеОт прецакано май започна да се правиш на ощипано
нито акъл, нито портфейл
само обижда
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениедивидента не е ли 30 ст. вече гласуван. Все пак не е енемона привилегировани по 1 лв за кадастрон
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение2,15 при 7-9ст дивидент - аз бих изчакал ощеНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от multi Разгледай мнениеАко имах кеш, бих си допълнил още. Цената 2.45-0.30=2.15 си е много добра...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениемного навлеци, но.....
ще отида да си гласувам дивидент, който сигурно ще е по-голям от твоя портфейл
затова пиши по темата
А батята нещо се е изгубил, не го виждам из темите, да не е кеширал !?))
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениенищо му няма на зърнения пазар, даже и слаба корелация със земята, но по-добре подготвяй колата за великото СЪБРАНИЕ на хакционерите на чичата)))
(нови гуми, въздушен филтър и не зaбравяй да провериш маслото, както казва моя монтьор, но не от лампичката а от щеката под капака)
ще отида да си гласувам дивидент, който сигурно ще е по-голям от твоя портфейл
затова пиши по темата
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеКомпанията продължава да е добра. Има възможност за оптимизация на процесите в нея - таксите на УД.
Отдавна се знаеше какво следва, не знам защо не се оценяваше от много инвеститори.
Сега ще напуснат закъснелите, които търсят доходност над 8-10% на година. Но има и такива, които са доволни и на доходност около тази. За тях компанията остава добра.
Моята позиция от години е, че нещата се крият в перспективите на зърнения пазар, а не във фокусите на някого си, защото те са временна работа.
Не казвам, че земята е лош актив, просто технологията на този бизнес е такава и трябва да се оцени подобаващо - не надцени или подцени.)))
(нови гуми, въздушен филтър и не зaбравяй да провериш маслото, както казва моя монтьор, но не от лампичката а от щеката под капака)
Не е препоръка... !!!
Коментар
Коментар