IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Приемаме, че варианта с 1000лв/декар е реалистичен. Тогава цената трябва да бъде 2.87 при ликвидация. Айде 3 лв да са. Понеже ликвидация не се планира в близките 5 години - значи падаме на 2.4 някъде, което е цена според дивидента.
    Какво приемаш докторе и защо го приемаш">? Ами ако не са 1000 лв а са 1300 лв или 800 или 1500. Какви сметки да правиш при положение, че нямаш достоверност още в първо число. Това се пише нон-стоп и после се обиждате ако някой пробва да ви го подскаже чрез друг по-нестандартен метод. Подобни сметки са въздух под налягане
    Last edited by precakanoto; 18.06.2015, 08:41.
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
      Винаги съм бил добър в анализите, но съм се убеждавал, че по-скоро не разбирам от самите пазари.... Така че не знам как ще реагират "играчите" на БФБ, но цена на акцията от 2,15 няма никаква логика ..... Не че пазара винаги следва логиката, но все пак....

В крайна сметка справедливата цена рано или късно се достига според фундамента.

А тук, при 1200 лв. продажна цена на декар (на цените на които продаваха миналата година), стойността на акцията излиза ~3,39 лв. (след дивидента и без да се отчитат промишлените (неземеделски) имоти притежавани от дружеството).

Айде, логично е да се заложи и песимистична цена... примерно на 1000 лв./дка., стойността на акцията излиза 2,87 лв....

Просто не мога да си представя, какъв фундамент би отразявала цена от 2,15 на акция - продажба на цени на земята по-ниски отколкото в момента продават 5-те си декара дядо и баба на село ?....
      Приемаме, че варианта с 1000лв/декар е реалистичен. Тогава цената трябва да бъде 2.87 при ликвидация. Айде 3 лв да са. Понеже ликвидация не се планира в близките 5 години - значи падаме на 2.4 някъде, което е цена според дивидента.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        2,15 при 7-9ст дивидент - аз бих изчакал още
        Винаги съм бил добър в анализите, но съм се убеждавал, че по-скоро не разбирам от самите пазари.... Така че не знам как ще реагират "играчите" на БФБ, но цена на акцията от 2,15 няма никаква логика ..... Не че пазара винаги следва логиката, но все пак....

В крайна сметка справедливата цена рано или късно се достига според фундамента.

А тук, при 1200 лв. продажна цена на декар (на цените на които продаваха миналата година), стойността на акцията излиза ~3,39 лв. (след дивидента и без да се отчитат промишлените (неземеделски) имоти притежавани от дружеството).

Айде, логично е да се заложи и песимистична цена... примерно на 1000 лв./дка., стойността на акцията излиза 2,87 лв....

Просто не мога да си представя, какъв фундамент би отразявала цена от 2,15 на акция - продажба на цени на земята по-ниски отколкото в момента продават 5-те си декара дядо и баба на село ?....

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
          При първия дивидент от 5-10 ст. и тук ще има селоф до лев и педесе
          Пич, чета ти глупостите и в един пост те помолих първо да прочетеш някой отчет на компанията, след това да го анализираш, да помислиш малко и чак тогава да пишеш...

След това 1-2 колеги от форума, ме посъветваха да не ти слизам на нивото, защото такива като тебе се надъхвали, като видят че им обръщат внимание... та реших да не влизам в пререкания... но ти нямаш спиране.

Само ще ти кажа, че едно е да правиш някакъв анализ на резултатите на компанията и оттам да правиш някакви тълкувания.... съвсем друго е да се опитваш да влияяш на хората с някакви безпочвени прогнози за панически разпродажби, срив на цените и т.н.

Плачеш си за посещение от КФН... аз бих внимавал на твое място

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
            От прецакано май започна да се правиш на ощипано
            да да, ощипано прищипано, заклещено приклещено... С една дума не е за разправяне )))
            Last edited by precakanoto; 17.06.2015, 23:17.
            Не е препоръка... !!!

Коментар

остави го
              нито акъл, нито портфейл
              само обижда
              къде видя пък обиди, хайде сега!! Да не си някой пенсионер, че да си изгубил каквото и да е останало чувство за хумор. Ама вие серозно ли се имате за инвеститори и фактор някакъв за пред чичката с портфейли с по една акция като билет за оса... А на тони даже и толкова не му е нужно за атера, но не пропуска да прогнозира спада ако може да клъвне нещо като гладно африканче пред обелиска на санта мария маджоре То не че и аз не съм се разписвало с критика тук ала Геко, но все пак. след като съм се изразило веднъж, не намирам за нужно постоянно да дудна в темата едно и също, дали пшеницата в Украйна ще е на ниво или дали ще има суша в Канада или дъждове в Аржентина, някак математиката не го намира за толкова пряка заплаха (зависимост) срещу цената на папирката, след като има други фактори с по-голяма тежест ...
              Last edited by precakanoto; 17.06.2015, 23:34.
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• [QUOTE=fortiss;1059830369]Компанията продължава да е добра. Има възможност...
                Отдавна се знаеше какво следва, не знам защо не се оценяваше от много инвеститори.
                Сега ще напуснат закъснелите, които търсят доходност над 8-10% на година. Но има и такива, които са доволни и на доходност около тази. /QUOTE]

Не те разб. Аз купувах през Февруари, колко беше тогава земята не зн, но добра доходносст ми докараха вайканиците тук
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  остави го
                  нито акъл, нито портфейл
                  само обижда

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    дивидента не е ли 30 ст. вече гласуван. Все пак не е енемона привилегировани по 1 лв за кадастрон

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      дивидента не е ли 30 ст. вече гласуван. Все пак не е енемона привилегировани по 1 лв за кадастрон
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от multi Разгледай мнение
                        Ако имах кеш, бих си допълнил още. Цената 2.45-0.30=2.15 си е много добра...

Коментар

• Ако имах кеш, бих си допълнил още. Цената 2.45-0.30=2.15 си е много добра...

Коментар

много навлеци, но.....
                            ще отида да си гласувам дивидент, който сигурно ще е по-голям от твоя портфейл
                            затова пиши по темата
                            че точно по темата пиша. какво те дразни портфейла. Свела съм го на 100к признавам. твоя колко е, колкото на батя ли
                            А батята нещо се е изгубил, не го виждам из темите, да не е кеширал !? ))
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              нищо му няма на зърнения пазар, даже и слаба корелация със земята, но по-добре подготвяй колата за великото СЪБРАНИЕ на хакционерите на чичата )))
                              (нови гуми, въздушен филтър и не зaбравяй да провериш маслото, както казва моя монтьор, но не от лампичката а от щеката под капака )
                              много навлеци, но.....
                              ще отида да си гласувам дивидент, който сигурно ще е по-голям от твоя портфейл
                              затова пиши по темата

Коментар

Компанията продължава да е добра. Има възможност за оптимизация на процесите в нея - таксите на УД.
                                Отдавна се знаеше какво следва, не знам защо не се оценяваше от много инвеститори.
                                Сега ще напуснат закъснелите, които търсят доходност над 8-10% на година. Но има и такива, които са доволни и на доходност около тази. За тях компанията остава добра.
                                Моята позиция от години е, че нещата се крият в перспективите на зърнения пазар, а не във фокусите на някого си, защото те са временна работа.
                                Не казвам, че земята е лош актив, просто технологията на този бизнес е такава и трябва да се оцени подобаващо - не надцени или подцени.
                                нищо му няма на зърнения пазар, даже и слаба корелация със земята, но по-добре подготвяй колата за великото СЪБРАНИЕ на хакционерите на чичата )))
                                (нови гуми, въздушен филтър и не зaбравяй да провериш маслото, както казва моя монтьор, но не от лампичката а от щеката под капака )
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X