If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Атера си продаде градската земя в Стара Загора на печалба.
Ако продават в София на загуба, дивидента ще пострада, което явно не искат, защото разваля дивидентната традиция
Благодаря за информацията Марияне ! Може би голяма част от тази земя е купувана на високи цени с влизането в ЕС през 2007г. През всичките тези години до сега трябваше да се направи опит най малкото да се вкара в регулация за последващо развитие и препродажба. Това са само размисли и идеи, но може би земята не е подходяща за регулация.
Мен цитираното ме подсеща за друг един въпрос. От много време държат тази градска и крайградска земя, та въпроса ми е каква е била целта на тези покупки и дали се прави нещо с тази земя ? Прави ли се опит да се вкара в регулация или пък препродажба, гледам, че от години я държат.
Атера си продаде градската земя в Стара Загора на печалба.
Ако продават в София на загуба, дивидента ще пострада, което явно не искат, защото разваля дивидентната традиция
Мен цитираното ме подсеща за друг един въпрос. От много време държат тази градска и крайградска земя, та въпроса ми е каква е била целта на тези покупки и дали се прави нещо с тази земя ? Прави ли се опит да се вкара в регулация или пък препродажба, гледам, че от години я държат.
Адванс Терафонд АДСИЦ купи 54 ха при средна цена от 10 330 лв. през август. Дружеството продаде 15 ха земеделска земя при цена от 16 000 лв./ха. В резултат на сделките към края на месеца компанията притежава 22 506 ха земеделска земя и 12 ха градска земя. За стопанската 2019/2020 г. Адванс Терафонд АДСИЦ очаква 6.558 млн. лв. приходи от рента, като 48.6% от тях са събрани. 86% от рентата за миналата година е събрана.
Като прочетох средната, реших че е чукната някоя нула повече. С тези хектари много се обърках, в наше село за декари говорят.
Нека приберат реколтата от полето земеделците, да се разплатят напълно с различни хиени доставчици, пък към последните месеци ще видим какво ще им остане за земица.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Адванс Терафонд АДСИЦ купи 54 ха при средна цена от 10 330 лв. през август. Дружеството продаде 15 ха земеделска земя при цена от 16 000 лв./ха. В резултат на сделките към края на месеца компанията притежава 22 506 ха земеделска земя и 12 ха градска земя. За стопанската 2019/2020 г. Адванс Терафонд АДСИЦ очаква 6.558 млн. лв. приходи от рента, като 48.6% от тях са събрани. 86% от рентата за миналата година е събрана.
Абе кви хартиики ве момче,попрегледай и събери малко информация и тогава говори.Ти си толкова финансово НЕГРАМОТЕН че няма на къде повече,тръгнал да обижда на никове.
Знаеш ли ме кой съм зад този ник? Ти като си с 50годишна регистрация що драскаш ГЛУПОСТИ където и 10г ми син е по наясно .Хартийки били.Ми има си отчети там си пише кое,колко и какво ТОЧНО притежава дружеството
и като ти чета последните 5-6 от глупави,по-глупави мнения,май точно на теб ще ти подхожда форума на бгмама
+ Хартийките по-лесно и бързо се купуват
+ не плащаш данък. Ако купиш зема - плащаш
- да приемем, че няма рента и продажбите почти спрат. Тогава меринджеите, управляващото дружество сигурно пак ще иска да папат? Какво им се полага по устав, ако някой може да каже? Т.е. хартийките може да губят стойност за разлика от земята.
Това е така, има и най - различни лоши практики, които могат бъдат в ущърб на акционерите и в същото време да са напълно законни, малките няма особено голям контрол, както един собственик би решил кога и за колко да продаде парче земя. Доверието тук и в марката "Карол" е високо, лошо не съм видял, но човек винаги трябва да има едно на ум и съм приел, че всяка една инвестиция утре може да струва 0 по една или друга причина.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар