Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
Удри уйно, евалата.
Ми, здрави да са!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеМачкай Атерке! Избивай мечи зъбки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tanner Разгледай мнениеЙо!
За първи път ще инвестирам на Българския пазар, в Адванс Терафонд АДСИЦ. В портфолиото имам глобални UCITS REIT ETFs, но не можах да намеря европейски REIT ETF дето да е само farmland, има някакви които включват по-скоро земеделски компании от рода на John Deere.
Не мога да се ориентирам колко е total expense ratio-то (TER) на ATER. В сайта им дават 0.375 % на тримесечие но не го разбирам изцяло. При 5% данък дивиденд, и като извадим всички разходи, знае ли някой колко е net yield-а да кажем при 2.50 цена и последен дивиденд 0,11лв? Даже ако някой ползва Karoll БФБ и знае и техните такси ще е още по-добре, защото там си направих акаунт (че в IB не се листваше).
И тва е АДСИЦ, не ETF.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениекоито дори не могат да бият доходността на Бай Генчо от Куртово Конаре, който си е купил 100 декара през 2007-ма, да речем, и само е лапкал рентата оттогава.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tanner Разгледай мнениеЧета статия в Труд, че земеделската земя е поскъпнала 7 пъти за последните 14 години. Цената на ATER за този период горе-долу се е удвоила. Ок, ясно е, че няма как да има корелация 1 с параза (т.е. бета 1.0) поради различни фактори (такси на фонда, изоставане на арендите спрямо цената, фокусиране върху определени райони в България и т.н.), но чак толкова голяма девиация ми изглежда абсурдна. Да не говорим, че за периода 2015-2020 цените на земите се покачиха доста, докато цената на акцията на фонда за този период върви надолу. Изглежда дългосрочните инвеститори не са намазали толкова от капиталова печалба. Защо това е така?
Карол рулира, с други думи, но пък зашитниците по позицията са много и всички са доволни - за тях специално препоръчвам да прочетат за Експеримента на Милграм - мисля, че доста добре обяснява ставащото тукNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Чета статия в Труд, че земеделската земя е поскъпнала 7 пъти за последните 14 години. Цената на ATER за този период горе-долу се е удвоила. Ок, ясно е, че няма как да има корелация 1 с параза (т.е. бета 1.0) поради различни фактори (такси на фонда, изоставане на арендите спрямо цената, фокусиране върху определени райони в България и т.н.), но чак толкова голяма девиация ми изглежда абсурдна. Да не говорим, че за периода 2015-2020 цените на земите се покачиха доста, докато цената на акцията на фонда за този период върви надолу. Изглежда дългосрочните инвеститори не са намазали толкова от капиталова печалба. Защо това е така?
Коментар
-
Йо!
За първи път ще инвестирам на Българския пазар, в Адванс Терафонд АДСИЦ. В портфолиото имам глобални UCITS REIT ETFs, но не можах да намеря европейски REIT ETF дето да е само farmland, има някакви които включват по-скоро земеделски компании от рода на John Deere.
Не мога да се ориентирам колко е total expense ratio-то (TER) на ATER. В сайта им дават 0.375 % на тримесечие но не го разбирам изцяло. При 5% данък дивиденд, и като извадим всички разходи, знае ли някой колко е net yield-а да кажем при 2.50 цена и последен дивиденд 0,11лв? Даже ако някой ползва Karoll БФБ и знае и техните такси ще е още по-добре, защото там си направих акаунт (че в IB не се листваше).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Но в останалата част, да ти кажа честно - абсолютно си прав!
Наистина вече си нямам идея къде се намирам ! Просто толкова нелогични неща виждам, че си блъскам главата да схвана със старомодните ми разбирания.
Ако първите 15-20 мин. не разбереш кой играч е рибата,значи си ти
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Двойния връх стои отпреди 7 годинки и чака превземането, но щом ти виждаш, че си на такъв;-Ще ти дам на заем, да ми продадеш
Паживьом - увидемНе е препоръка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
Да да, след двоен връх ...обиковено следва глупости на търкалета
Е... поне в 70% от случкитеЩе ти дам на заем, да ми продадеш
Коментар
Коментар