Ako e vjarna informacijata sa golemi investitori na semja imat 6ans da ispulnjat obe6tanijata si
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
До Никой. Как я сметна тази премия от 20%, която се дава за акция на Елана бе човек? Понеже явно и много заблудени като тебе сега ще ви кажа колко е премията.
Събираме събрания капитал кеш /грубо/. 500 000 лв. учредителни + 2 000 000 х 1,06 лв. от първото увеличение + 17 500 000 х 1,20 лв. = 23 620 000 лв.
23 620 000 лв./ 20 000 000 акции = 1,181 лв. активи/акция. Значи премията е 1,20-1,181= 1,9 стотинки на акция. А може би инвестираните досега пари са докарали такъв доход все пак, а? Това е по-малко от 1%.
Коментар
-
Кои са тия другите? Инвестирам главно в такива, които едва ли не няма вариант да падат. Ако са и нови още по-добре. Да носят най-добре 20% на година и повече. Към момента държа акции на ADVANC, ELARG, ELHYF. Основните са в един консервативен доларов портфейл и някакви в банкови депозити и Форекс сметки. ATERA също съм ги набелязъл и ми се ще да не ги пропусна ама предпочитам да не вляза въобще отколкото да не направя хубав входТова щото съм голям скъперник. Хич не обичам да ме лъжат
Гледах излязоха още някакви АДСИЦ ама такива дето не съм чувал малко ги поизбягвам. Имаше едно Стърджан май и още едно дето държат на 4 километър сградата на оная козметичната компания. Там съм изпуснал влака ми се струва. Пак ти казвам гледам в началото да се набутам още за да мога да седна
Keep walking ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от никой.до какви нива очаквате да достигнат цените на земята след 7 години?
имайте предвид,че следната доходност от рента ще се движи около 3% годишно
не очаквайте акциите на тези фондове инвесиращи в земя да скачат както на останалите акции
ако давате премия 20% в момента,това означава,че закупуваната от вас условна цемя поскъпва с 20% или по отчетите на Елана става 181 лв
от тук доходността от покачването на земята намалява и доходностат от рента се понижава
отделно са всички комисионни на Елана,които никак не са малки,бих казал убийствено високи
в момента Елана закупува парцели,които не могат да бъдат дадени под аренда - няма кандидати
очаква се евентуална замяна с държавна земя,но това ще стане трудно и без подкупи няма да мине
а и трудно ще се намерят държавни парцели на хубави земи с размери над 200-300 декара,и не всички от тях ще бъдат дадени на Елана
очаквате ли,че след 7 години цената на земята ще бъде 1000 лв/дек,за да спечелите вие 500%,и то без да си слагате комисионните на Елана
аз лично виждам нещата така:
след 10-12 години цената на декар уедлени парцели от по 200-500 декара ще бъде от порядъка на 500-650 лв
в момента за моите земи получавам рента от 10-12,5 лв при цена на закупуване 148 лв
няма как Елана да купи при средна цена по-ниска от 160-180 лв,което ще се види при реализиране на крайната инвестиция
ако се приеме,че цената на земята ще се покачва равномерно през годините,не виждам на какъв доход по-висок от 12-15% годишно се надявате
като се има предвид,че борсата се покачва със заничетло по-високи темпове,инвестицията в акции на Елана фонд за земя се обезмисля
а покупките не стават чрез офисите им,а чрез същите посредници на недвижими имоти във всеки град
ако греша и вие излезете прави,то моята доходност след 7 години ще бъде 35% годишно за този период
ВСЕ ПАК ДАНО ВИЕ ДА СТЕ ПРАВИ
навярно малко от вас са купили до момента поне 1 декар и са виждали реалностите на пазара и състоянието на тези,които плащат рентатаНяма да споря с теб. Ако наистина стане както ти го казваш много ще се ядосам...ама много. Ще даде някой фира тогава от Елана...вервай ми
Keep walking ...
Коментар
-
до какви нива очаквате да достигнат цените на земята след 7 години?
имайте предвид,че следната доходност от рента ще се движи около 3% годишно
не очаквайте акциите на тези фондове инвесиращи в земя да скачат както на останалите акции
ако давате премия 20% в момента,това означава,че закупуваната от вас условна цемя поскъпва с 20% или по отчетите на Елана става 181 лв
от тук доходността от покачването на земята намалява и доходностат от рента се понижава
отделно са всички комисионни на Елана,които никак не са малки,бих казал убийствено високи
в момента Елана закупува парцели,които не могат да бъдат дадени под аренда - няма кандидати
очаква се евентуална замяна с държавна земя,но това ще стане трудно и без подкупи няма да мине
а и трудно ще се намерят държавни парцели на хубави земи с размери над 200-300 декара,и не всички от тях ще бъдат дадени на Елана
очаквате ли,че след 7 години цената на земята ще бъде 1000 лв/дек,за да спечелите вие 500%,и то без да си слагате комисионните на Елана
аз лично виждам нещата така:
след 10-12 години цената на декар уедлени парцели от по 200-500 декара ще бъде от порядъка на 500-650 лв
в момента за моите земи получавам рента от 10-12,5 лв при цена на закупуване 148 лв
няма как Елана да купи при средна цена по-ниска от 160-180 лв,което ще се види при реализиране на крайната инвестиция
ако се приеме,че цената на земята ще се покачва равномерно през годините,не виждам на какъв доход по-висок от 12-15% годишно се надявате
като се има предвид,че борсата се покачва със заничетло по-високи темпове,инвестицията в акции на Елана фонд за земя се обезмисля
а покупките не стават чрез офисите им,а чрез същите посредници на недвижими имоти във всеки град
ако греша и вие излезете прави,то моята доходност след 7 години ще бъде 35% годишно за този период
ВСЕ ПАК ДАНО ВИЕ ДА СТЕ ПРАВИ
навярно малко от вас са купили до момента поне 1 декар и са виждали реалностите на пазара и състоянието на тези,които плащат рентата
Коментар
-
Първоначално изпратено от anotherА може ли някъде да се следи цената на търгуваните права?www.bse-sofia.bg или в COBOS-а можеш да ги видиш под код R3ELARG. Тия от адванса как стискат акциите направо ще им се счупят пръстчетата
Ако продължават така работят в полза на земеделския фонд на Елана, което мен лично ме удовлетворява. Ама няма да е зле да включим в портфейла и малко от техните
Айде, братя след ламята да й ...
Keep walking ...
Коментар
Коментар