Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мога ли с AirBnB да избия ипотеката?

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от minerals Разгледай мнение
  Според мен определени локации и вида на жилището биха не само избили ипотеката, но и ще има отгоре от Airbnb. Двама мои познати - до два различни мола, избиват рибата (и въобще не говоря само за лято и пролет)!
  Къде се намират жилищата?

  Коментар


  • Има ли някой опит с дване на вила в AirBnB?

   Коментар


   • Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение
    Моя в София е пуснат в Букинга и еърбнб... доволно за сега несе оплаквам
    Извинявайте за любопитството, но може ли да споделите каква е локацията?

    Коментар


    • Имам няколко познати, които се хванаха на тази въдица. Половин година по-късно разполагат с перфектно освинен апартаменти, в които иначе имаха намерение да живеят. Мисля, че ако си фирма, която върти няколко такива апартаменти, може и да имаш печалба. Ако даваш стая в жилище, в което живееш — все ще си на някакъв плюс. Но да избиваш ипотека на единственото си жилище ми се струва оптимистично.

     Коментар


     • Според мен с airbnb може целогодишно евентуално да имаш посетители само в София, при това ако имотът е близо до метрото и на по-централно място.

      Коментар


      • Според мен определени локации и вида на жилището биха не само избили ипотеката, но и ще има отгоре от Airbnb. Двама мои познати - до два различни мола, избиват рибата (и въобще не говоря само за лято и пролет)!

       Коментар


       • Първоначално изпратено от Shefa Разгледай мнение
        М По-чистият вариант е регулярен наем на имота. В момента съм на тази опция.
        И аз споделям това мнение. Другото си е набутвация с тия 30% такса за управление на имота (посрещане/изпращане на клиенти и чистене), да не говорим ако има някакви повреди, ти се бъркаш да ги оправяш. Постоянния годишен наем е по-добра опция, особено ако фирмата за намиране на наематели, добре са ги пресяли, за да махнат еднодневките и тези дето са живели досега в наколни жилища

        Коментар


        • Моето лично мнение е, че пазарът на бнб жилища е вече доста пренаситен, цените съответно паднаха. Нужна е добра локация и време за организиране на нещата. Ако не си ги правиш сам, пестиш време, но и имаш по-големи разходи. Преди 3-4 години беше по-изгодно. Не се знае какво ще стане и като регулация на тази дейност от страна на държавата. По-чистият вариант е регулярен наем на имота. В момента съм на тази опция.
         FUNNY MONEY

         Коментар


         • Толкова, че да не го продаде за 110 000евра

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
           Зависи от много неща - колко и и на колко е ипотеката, локация, обзавеждане, съседи и съответно представяне на имота. Имам познат, който си взе втори апартамет, заради отличните приходи от първия, но е разочарован от резултата. Естествено важен е и момента. Срещу мен един апртамент с гараж носи повече от 1000евра/месец през лятото, и вероятно около 7-800лв с малка натовареност през останалото време. За сравнение около 600-700лв е месечен наем на подобен апартамент.
           Колко му е годишната нетна възвращаемост от имота е важното ,а не дали е вземал "1000евра/месец през лятото"

           Коментар


           • Зависи от много неща - колко и и на колко е ипотеката, локация, обзавеждане, съседи и съответно представяне на имота. Имам познат, който си взе втори апартамет, заради отличните приходи от първия, но е разочарован от резултата. Естествено важен е и момента. Срещу мен един апртамент с гараж носи повече от 1000евра/месец през лятото, и вероятно около 7-800лв с малка натовареност през останалото време. За сравнение около 600-700лв е месечен наем на подобен апартамент.

            Коментар


            • Не само ще го избиеш,но ще натрупаш и милиарди.

             Коментар


             • Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнение

              Дали има и 2 месеца сезон... един приятел има доста приличен апартамент в Приморско. За цял сезон, с много късмет, му се събират по не повече от 10- 15 нощувки. И то само през август. Извън август последните 4- 5 години я има 3- 4 нощувки общо, я не. И казва че става все по- зле.
              + чистене, посрещане изпращане . в момента е лудница да си намериш чистачка за цял работен ден, а да не говорим на повикване.

              тази работа се оправдава ако имота може да е зает поне 50% от сезона при това сезона да е 3-4 месеца доволно, което в България не е така.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

              Коментар


              • единствено е възможно да си го набиеш с ипотеката

               Коментар


               • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

                по морето е най големото дърво.сезана е 2 месеца
                Дали има и 2 месеца сезон... един приятел има доста приличен апартамент в Приморско. За цял сезон, с много късмет, му се събират по не повече от 10- 15 нощувки. И то само през август. Извън август последните 4- 5 години я има 3- 4 нощувки общо, я не. И казва че става все по- зле.

                Коментар

                Working...
                X