Истината е, че и двете сгради (цариградско и раковска) могат и ще станат много хубави и знакови за София. Архитектурата им е много над средното ниво за сгради строени в последните години. Проблемът е, че се надцениха зловещо или по-скоро подцениха рисковете да бачкаш с много дълг и без източници на свежи пари. Кризата ги е притиснала до стената - по-скоро банките и според мен в момента банките кредитори решават какво точно и как да се случи с имотите. Ако в даден момент се окаже, че има купувачи за сградите ..които могат да се договорят с кредиторите ще стане нажижено за бенча.
Въпрос на време е имотите да привлекат интерес на добра цена. То и сега вероятно има мераклии но да ги вземат без пари...
Не знам как седи нормативно въпросът с увеличение на капитала при АСЦИД .. но ако управляващото дружество (Бенч и компания) искат да запазят имотите може да се помисли някаква схема за набиране на капитал и залъгване на банките поне за 1 година. А мине ли сделката за раковска ще има пари за още 1, До тогава цариграско ще е приключил ремонта и ще има метро пред сградата (супер+)
поздрави и успех
имах (вече нямам акции)
ПП това със смяната на името ...беше тъпо.
Въпрос на време е имотите да привлекат интерес на добра цена. То и сега вероятно има мераклии но да ги вземат без пари...
Не знам как седи нормативно въпросът с увеличение на капитала при АСЦИД .. но ако управляващото дружество (Бенч и компания) искат да запазят имотите може да се помисли някаква схема за набиране на капитал и залъгване на банките поне за 1 година. А мине ли сделката за раковска ще има пари за още 1, До тогава цариграско ще е приключил ремонта и ще има метро пред сградата (супер+)
поздрави и успех
имах (вече нямам акции)
ПП това със смяната на името ...беше тъпо.
Коментар