IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• дали днеска ще се изтропа некой инсайдер

Коментар

• По отношение на дружеството аз поне имам един основен проблем. До колко е близо до реалността тази обявена очаква сделка за раковски. Защото идеята че ще могат да се справят идва изцяло от това че има някаква вероятност тази сделка да се случи в близко бъдеще. Но нищо не пречи и това да е било просто партенка, за да могат да излязат мажоритарите.

Аз лично бях влязъл с мизерна сума и в момента в който стана ясно че няма да има сделка на обявената дата излязох, макар и на малка загуба.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
        А някой може ли да обясни защо дори и един квадратен метър не е отдаден под наем от всичките 18 000 ли са, не знам точно, от бизнес центъра, който вече е с акт 16?
        Предполагам заради "добрия " мениджмънт

Коментар

• Всъщност спора е, дали проблемите, които посочва ХУ са вече отразени в цената или са отразени частично.......По отношение на цената имам мнение, нищо не би ме учудило, трябва да сме внимателни около някои дати......Някои хора се изнесоха, други хора се изнасят по терлици.........

Коментар

• Човеко не се е разпродал, просто гледа реално и безпристрастно на нещата за разлика от вас.

Мога и да ви разправям как дружеството ще просперира, как ще реши всичките си проблеми и всички да гледаме доволно, но това едва ли ще стане...

А някой може ли да обясни защо дори и един квадратен метър не е отдаден под наем от всичките 18 000 ли са, не знам точно, от бизнес центъра, който вече е с акт 16?
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Това как го реши?? Някакво ново инфо или просто интуиция?

Защо? Как го сметна? Нали сделката е за 9 млн. евро, а курса на еврото е 1,95583? Да няма няква промяна, да е паднал борда?
              Не му се сърди на човеко. Вероятно се е разпродал Не е препоръкЪ
              Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                ... Сделката на Раковска е с малък шанс да се случи...
                Това как го реши?? Някакво ново инфо или просто интуиция?

Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                ....
                Имототе верно са добри, но 16 милиона лева трябва да бъдат погасени незнайно откъде. Дори и сделката на Раковска няма да стигне...
                Защо? Как го сметна? Нали сделката е за 9 млн. евро, а курса на еврото е 1,95583? Да няма няква промяна, да е паднал борда?

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                  Още едно потвърждение за добрия брокер, който ни липсва........Консултант тук е Фортън Инт, част от АГ Груп АД.........
                  Браво на Миша...

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
                    някои се справят добре и в кризата :

http://www.investor.bg/news/article/116260/122.html
                    Още едно потвърждение за добрия брокер, който ни липсва........Консултант тук е Фортън Инт, част от АГ Груп АД.........

Коментар

• Дужеството ще фалира най-вероятно. Сделката на Раковска е с малък шанс да се случи, както и друга такава. Премахването на "Бенчмарк" от името е потвърждение на тезата за управляван фалит. Няма да разваляме бранда я...

Имототе верно са добри, но 16 милиона лева трябва да бъдат погасени незнайно откъде. Дори и сделката на Раковска няма да стигне...
                      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
                        някои се справят добре и в кризата :

Може следващото име на Фонда да е "Софарма фонд имоти" АДСИЦ...за заблуда на противниците

Коментар

• някои се справят добре и в кризата :

Коментар

• според мен управляващото дружество няма смисъл да се сменя, а по-скоро трябва да се търси капитал....

примера с ипотекаря не е много точен, защото закъсалия ипотекар има (или може да има ако работи) източник на свежи пари..които макари по-малко може да са фактор при предоговаряне на кредита...
                            тук такъв източник няма и това е най-големия проблем.

Личното ми мнение е, че АСЦИД,който залага на стратегия строим наедро и реализираме на едро - трабва да използва МИНИМУМ заемен капитал, а най-добре да не използва.

ако продава на парче или отдава тогава нещата седят по друг начин, но пак трябва да се внимава със заемите...

тука се омазаха лошо, но дано се оправят, а не сградите им да станата банкови офиси..примерно

успех
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              Истината е, че и двете сгради (цариградско и раковска) могат и ще станат много хубави и знакови за София. Архитектурата им е много над средното ниво за сгради строени в последните години. Проблемът е, че се надцениха зловещо или по-скоро подцениха рисковете да бачкаш с много дълг и без източници на свежи пари. Кризата ги е притиснала до стената - по-скоро банките и според мен в момента банките кредитори решават какво точно и как да се случи с имотите. Ако в даден момент се окаже, че има купувачи за сградите ..които могат да се договорят с кредиторите ще стане нажижено за бенча.

Въпрос на време е имотите да привлекат интерес на добра цена. То и сега вероятно има мераклии но да ги вземат без пари...

Не знам как седи нормативно въпросът с увеличение на капитала при АСЦИД .. но ако управляващото дружество (Бенч и компания) искат да запазят имотите може да се помисли някаква схема за набиране на капитал и залъгване на банките поне за 1 година. А мине ли сделката за раковска ще има пари за още 1, До тогава цариграско ще е приключил ремонта и ще има метро пред сградата (супер+)

поздрави и успех

имах (вече нямам акции)

ПП това със смяната на името ...беше тъпо.
                              Виж мисля че си абсолютно прав, да погледнем нещата по следния начин......

С какво е по различна сегашната ситуацията на Бенча от ситуацията на един средностатистически дребен инвеститор-спекулант, който си е купил жилище на кредит, който не знае да си прави сметката, надценил е възможностите си да обслужва кредита и пише молби до банката кредитор за предоговаряне, гратисни периоди и т.н..........

Генчев иска да продължим е да му вярваме (иска нов 5 г. мандат), ние акционерите със стойност на акцията 0,14 ст.... А ако ние му повярваме, дали банките отново ще му повярват, след като веднъж е стъпил на килимчето..........

Коментар

• Берта, това с увеличението на капитала е нереално да се случи. Минимална емисионна по закон е 1 лв. и спрямо текущата пазарна.... Чак такива филантропи няма по българските земи

Прав си за притискането от кредиторите. От друга страна това обаче до някъде беше и полезно за миноритерните акционери или по-точно за тези извън управляващите, защото банките издействаха смъкване почти до 0 на таксата за обслужващото дружество и заплатите във фонда.
                                Всички сме наясно че в момнта дружеството е на ръба на несъстоятелността, затова и цената на акцията е в дерето.
                                Шанса на който залагаме е да имаме скоро сделка за Раковска. Парите от нея покриват всички задължения с падеж до 1 г. (според последния отчет Q1 2011).
                                Така ще имаме 1 г. за добра сделка на Цариградско. Някъде четох че метрото там ще е готово пролетта на 2012 г., така че има добър шанс. Или пък на Боровец - по малко вероятно, но ако се предложи на по-реалистична цена...
                                Въпроса е да сме сигурни, че при такова добро развитие средствата няма да изтекат от фонда по незнайни пътеки.
                                Ето затова призовавам индивидуалните и институционални инвеститори тук за повече активност на предстоящото ОСА.
                                В момента очаквам сигнал от ПФ и съм готов още тази седмица да насрочваме среща на форумци, ПФ и г-н Генчев.

Успешна!

Коментар

Working...
                                X