IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Елементарно. Взимаш сградите по площ, смяташ каква им е стойността по ликвидационна стойност. Т.е. цената на която ще се намери купувач при притиснат продавач. Смяташ с колко ще се промени балансовото число при тази ситуация. Променяш със същото число СК и гледаш какво става. Та това което става аз бих я взел за горната граница на цената. За да си купя при риска тук бих искал поне 50% отдолу да се продава.
    Точна така е. Добър пост.
    И...да, покрива критерият ти, към 70-80% е отстъпката.
    Сделката на Раковска е ключа, та ... ще поживеем и ще видим....

Коментар

• Покана ОСА 30 Май 2011 г.

"................Фонд Имоти” АДСИЦ, свикано на 30 май 2011 г., е 16 май 2011г. Само лицата, вписани
      като акционери на дружеството на тази дата, имат право да участват и гласуват на
      общото събрание."

Колеги дано активността ви не се ограничи само във Форума, акционерната структура е кантар между статуквото от една страна и ОСАФ и ПФ от друга

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
        Ти пък, Берти предполагам няма тук, а постовете ви звучат сякаш ти нямаш, а той има.

Забавно, предвид че декларираш че си акционер
        Май и ти спря да четеш. Чукча не читател.
        Какъв Берти? Ще го търсиш Берти при холдерките. Там не искам да имам и на 20 стинки
        Поста беше адресиран до Батя, както се и вижда. А дали съм акционер/ка/ или не, си е лично моя работа. Не е препоръка. Имам акциЙ )
        Просто споделих на Батя че имам предчувстивето, че глътнахме малко водица. A и с надеждата, че все още е поправимо на Осаф. С теб засега нямам закачка.
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          Батенка, набутахме се май тука.
          Ти пък, Берти предполагам няма тук, а постовете ви звучат сякаш ти нямаш, а той има.

Забавно, предвид че декларираш че си акционер

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Берта, това с увеличението на капитала е нереално да се случи. Минимална емисионна по закон е 1 лв. и спрямо текущата пазарна.... Чак такива филантропи няма по българските земи

Прав си за притискането от кредиторите. От друга страна това обаче до някъде беше и полезно за миноритерните акционери или по-точно за тези извън управляващите, защото банките издействаха смъкване почти до 0 на таксата за обслужващото дружество и заплатите във фонда.
            Всички сме наясно че в момнта дружеството е на ръба на несъстоятелността, затова и цената на акцията е в дерето.
            Шанса на който залагаме е да имаме скоро сделка за Раковска. Парите от нея покриват всички задължения с падеж до 1 г. (според последния отчет Q1 2011).
            Така ще имаме 1 г. за добра сделка на Цариградско. Някъде четох че метрото там ще е готово пролетта на 2012 г., така че има добър шанс. Или пък на Боровец - по малко вероятно, но ако се предложи на по-реалистична цена...
            Въпроса е да сме сигурни, че при такова добро развитие средствата няма да изтекат от фонда по незнайни пътеки.
            Ето затова призовавам индивидуалните и институционални инвеститори тук за повече активност на предстоящото ОСА.
            В момента очаквам сигнал от ПФ и съм готов още тази седмица да насрочваме среща на форумци, ПФ и г-н Генчев.

Успешна!
            Батенка, набутахме се май тука. Дано Осаф да им свие сърмаците. Милост никаква не трябва да има според мен. Щом са я докарали до просешка тояга и да им шиткат акциите сякаш са чисти каро-акции ... значи са се доказали основно като лапачи на акционерен капитал. Да ги махаме, или да слагаме други, ако не - ликвидация, разпродажби и каквото излезе. Не е препоръка. Ако ще пием студената водица, да я пием шоково и да вървим напред. Аман от клатикурници.
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
              Имам чувството, че повече хора ще се радват, ако фонда изпаднат в несъстоятелност, отколкото ако успеят да се измикънат от шити ситуацията. Това на завистта ли се дължи?
              Аз лично ще се радвам ако потънат
              Жалко, че няма да стане - явно имат достъп до самия вицепремиер. Цял сребърен фонд трябва да се управлява и инвестира някъде. Не се притеснявайте, светло бъдеще ги чака....

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                Всъщност май не е калкулирана... Батя като осъзнае какво е направил, и като изпльоска пакета си от 5% (или колкото има) на пазара тогава ще е калкулирано вече

Има много защо тук... Защо си смениха името?!? Ами искат потъващия кораб да не повлече цялата група БЕНЧМАРК надолу !

Защо не приложат някаква гъвкава ценова политика и да вземат да пуснат някой под наем в бизнес центъра?

Защо е този договор с тази неустойка? Културен начин да оберем дребните балъмчета, акционерчета? Че сега е много лесно някой да придобие 25% от компанията...

Защо се вдигна шум около сделка на Раковска и защо точно след това големи инвеститори си продадоха пакетите? (Други се налапаха )

Защо никой тук не гледа реално на нещата и пропуска всичко това?
                Въобще - въпроси, въпроси......

Коментар

• пичове,
                  несериозно е да говорите за наем на парче при положение, че тези сгради са строени с идеята за блокова сделка. Никой нормален човек няма да влезе там под наем при положение, че след няколко месеца може да дойде Х и да каже " ами аз тази сграда си я купих, за да ми е централа...няма място за външни фирми"

тука трябва капитал да се запуши устата на банката и бърза продажба.. това е

УСПЕХ!
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Всъщност май не е калкулирана... Батя като осъзнае какво е направил, и като изпльоска пакета си от 5% (или колкото има) на пазара тогава ще е калкулирано вече

Има много защо тук... Защо си смениха името?!? Ами искат потъващия кораб да не повлече цялата група БЕНЧМАРК надолу !

Защо не приложат някаква гъвкава ценова политика и да вземат да пуснат някой под наем в бизнес центъра?

Защо е този договор с тази неустойка? Културен начин да оберем дребните балъмчета, акционерчета? Че сега е много лесно някой да придобие 25% от компанията...

Защо се вдигна шум около сделка на Раковска и защо точно след това големи инвеститори си продадоха пакетите? (Други се налапаха )

Каква гъвкава ценова политика? В момента сделки за наеми на офиси като тези на цариградско се сключват при 5-6 евро/кв при това много рядко и много трудно. Дори да намерят наематели за целия център при тези цени незнам дали парите ще им стигнат само лихвите по кредитите, а главниците???

Коментар

• Забравяте и хонорарченцето от 7-8 милиона, което ще си вземе ИД-то...
                      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от seaman40 Разгледай мнение
                        И ако не е калкулирано това което си изброил защо се търгува на р/в 0.12? На какво р/в трябва да се търгува според теб,ако това ти е много? Не че не си прав за проблемите тука.
                        Елементарно. Взимаш сградите по площ, смяташ каква им е стойността по ликвидационна стойност. Т.е. цената на която ще се намери купувач при притиснат продавач. Смяташ с колко ще се промени балансовото число при тази ситуация. Променяш със същото число СК и гледаш какво става. Та това което става аз бих я взел за горната граница на цената. За да си купя при риска тук бих искал поне 50% отдолу да се продава.

Коментар

И ако не е калкулирано това което си изброил защо се търгува на р/в 0.12? На какво р/в трябва да се търгува според теб,ако това ти е много? Не че не си прав за проблемите тука.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
                            Имам чувството, че повече хора ще се радват, ако фонда изпаднат в несъстоятелност, отколкото ако успеят да се измикънат от шити ситуацията. Това на завистта ли се дължи?
                            Ами едни от беднотия, други от лошотия, а и не малко тук са им конкуренция, та така.

Като цяло е пълно с Убави хора, ако съдиш по форума.

Коментар

• Имам чувството, че повече хора ще се радват, ако фонда изпаднат в несъстоятелност, отколкото ако успеят да се измикънат от шити ситуацията. Това на завистта ли се дължи?

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                                Всъщност спора е, дали проблемите, които посочва ХУ са вече отразени в цената или са отразени частично.......По отношение на цената имам мнение, нищо не би ме учудило, трябва да сме внимателни около някои дати......Някои хора се изнесоха, други хора се изнасят по терлици.........

Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Working...
                                X