IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• bertram

Смешно малката сума от данък върху лихви, не може да бъде платена от друг освен от самата банка. Понеже овцете никога няма да отидат да си изтеглят лихвите преди икономиката да се е скапала и тези лихви да са станали техен доход за преживяване и банките нищо не плащат , само събират едни пари които никой не си ги търси. С тази лихва обаче ще им се наложи да платят една "дребна " сума от милиони.
    D.Y.F-091066

Коментар

• БРАВО ПЕШО- УМЕН ПЛАН

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Трейдърко благодаря ти че си се загрижил за мен.Не си и помисляй че ще дам на Дянков и стотинка.Засега изчаквам за да видя какво ще предложат банките.На 31 декември като ми начислят лихвичките и дим да ме няма......Животните догодина ги ликвидирам ще си оставя само 10 овчици и две крави.С париците ще си купя малко земица.Ще я дам на арендатор да я обработва срещу 40 кинта на декар и ще си въртя синджира.Ще си ходя на работа и за риба.Работниците си заминават.Ще оставя само един и той ще посивее.Дянков като е тарикат ще ми вземе опинците.А влоговете ще изчезнат от България.Като завърши сина ще му ги дам и да се оправя в големия свят.А той ще се оправи с Дянков още по добре.Ще плаща данъци ама в истинска държава а не на смрадлив прост ловчалийски неграмотник.
        Бат Пешо голем плановик се извъди Да ти кажа само туй дето ти е в главата и ръцете не могат ти вземат. Имоти, влогове - всичко може замине както през 45-а за една вечер.
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Лихвите, ще ги обложат ..то това е ясно . ДАНС искат достъп да сметките и банките които , ще се издънят да не изплащат големи влогове ще ги разследват и притискат. А е ясно че ще има такива банки и те се подготвят да се справят с тях, завличането е страхотно. Не дреми , възможности и правилно решение има винаги. Преди 5 години цената на земята, която имам беше 400 лв и за 500 казваха - много скъпо , сега е над 2000лв. За какво са ти умрелите им лихви и да ти умрат и парите - главницата накрая. На вълка му е дебел врата, защото сам си върши работата. Овцете чакат на банките да им въртят парите и да спечелят от лихви..
          Трейдърко благодаря ти че си се загрижил за мен.Не си и помисляй че ще дам на Дянков и стотинка.Засега изчаквам за да видя какво ще предложат банките.На 31 декември като ми начислят лихвичките и дим да ме няма......Животните догодина ги ликвидирам ще си оставя само 10 овчици и две крави.С париците ще си купя малко земица.Ще я дам на арендатор да я обработва срещу 40 кинта на декар и ще си въртя синджира.Ще си ходя на работа и за риба.Работниците си заминават.Ще оставя само един и той ще посивее.Дянков като е тарикат ще ми вземе опинците.А влоговете ще изчезнат от България.Като завърши сина ще му ги дам и да се оправя в големия свят.А той ще се оправи с Дянков още по добре.Ще плаща данъци ама в истинска държава а не на смрадлив прост ловчалийски неграмотник.

Коментар

• bertram

Не съди по продажбите на ДЦК ,те на са в българсите банки в момента и са препродавани преди да са купени. Банковата тайна в момента става единственно спасение за банките и те зад нея ще упорстват да се крият, те нямат ликвидни проблеми , защото това което имат за ликвидиране е в пъти по малко от дълговете им. За да излезе от трапа тая банкова система , тя трябваше да печели много вместо да раздава огромни лихви. Лихвата на която заема пари трябваше да бъде 1% и да заема на над 10%, за да спечили загубеното. Но това не можа да стане и банките генерират загуби, затова собствениците им които са най наясно какво е положението нямат собствен капитал в собствените си банки.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Ще има рязко поскъпване на имотите и момента в който ще стане съвпада с този в който банките, ще трябва да платят първия данък върху лихвите. Половината банки ще изпаднат в трудна ситуация. Ще настъпи паника, търсенето..потенциалните купувачи за нови апартаменти в момента са над 10 пъти повече , от апартаментите които могат да им бъдат продадени. Просто са адски много чакащите и ще стане голяма какафония. Само двама от на всеки 10 да успеят да си изтеглят парите от половината от банките, които ще драпат да останат и ще се напъват да платят и апартаментите ще се свършат.
              Няма да има спад , ще има повишение и Дянков го е измислил как..или някой от чужбина му е наредил да обръща тренда..второто много по вероятно. Целта на данък лихви е да изпържи пирамидите, които не лихва от 7% а данък от 10% на тази лихва не са в състояние да платят.
              това с лихвата не е фактор... сумата е смешно малка и няма да събори никоя банка .. обърни внимание колко пари наляха банките в ДЦК ..ако теоритята ти беше вярна и имаха такива ликвидни проблеми нямаше да участват на търговете на Дянков.

поздрави
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Бате Пешо

Лихвите, ще ги обложат ..то това е ясно . ДАНС искат достъп да сметките и банките които , ще се издънят да не изплащат големи влогове ще ги разследват и притискат. А е ясно че ще има такива банки и те се подготвят да се справят с тях, завличането е страхотно. Не дреми , възможности и правилно решение има винаги. Преди 5 години цената на земята, която имам беше 400 лв и за 500 казваха - много скъпо , сега е над 2000лв. За какво са ти умрелите им лихви и да ти умрат и парите - главницата накрая. На вълка му е дебел врата, защото сам си върши работата. Овцете чакат на банките да им въртят парите и да спечелят от лихви..
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                  Нали знаеш, че никога не съм те излъгал. Не те излъгах, че ще ти обложат депозита, няма да те излъжа и сега, че ще скочат цените на имотите и то много , преди някои да са си обули гащите.
                  За депозита определено ме излъга.Моя специално ще го обложат някой друг път.И не само това ами и осигуровки и ДОД няма да видят а и ДДС.Вече са назад с около 8000 кинта а най доброто предстои.Нали знаеш че който се смее последен го прави най добре.А през юли ще се смея още по добре.Ти ми мисли като видиш клюмналата муцуна на вожда.

Коментар

Е, той застоя продължи 5 години, ама след това неминуемо идва ръст за поне 50. Тоест на неудичните боклуци внуците някога може да закупят малка квадратура
                    Kaто оставим настрани шаманските ти заклинания би ли разяснил как ще се случи този ръст?Ако приемем средно за София в момента 700 евро за кв. метър колко ще достигнат цените 1000 1200 или 1500?Калви ще са доходите?Каква ще е инфлацията?Колко ще струват папото топлото светлото и бубуту?Ще кредитират ли банките безумците?И няма ли да доведе това после до жесток колапс както е в Испания?

Коментар

• bertram

Ще има рязко поскъпване на имотите и момента в който ще стане съвпада с този в който банките, ще трябва да платят първия данък върху лихвите. Половината банки ще изпаднат в трудна ситуация. Ще настъпи паника, търсенето..потенциалните купувачи за нови апартаменти в момента са над 10 пъти повече , от апартаментите които могат да им бъдат продадени. Просто са адски много чакащите и ще стане голяма какафония. Само двама от на всеки 10 да успеят да си изтеглят парите от половината от банките, които ще драпат да останат и ще се напъват да платят и апартаментите ще се свършат.
                      Няма да има спад , ще има повишение и Дянков го е измислил как..или някой от чужбина му е наредил да обръща тренда..второто много по вероятно. Целта на данък лихви е да изпържи пирамидите, които не лихва от 7% а данък от 10% на тази лихва не са в състояние да платят.
                      D.Y.F-091066

Коментар

Е, той застоя продължи 5 години, ама след това неминуемо идва ръст за поне 50. Тоест на неудичните боклуци внуците някога може да закупят малка квадратура
                        За ръст трябва кредитиране. Докато положението около банките е все още спечено, няма да има достъп до лесни кредити за сульо и пульо, както беше до 2008-а. Отпуши ли се пак кредитирането, скокът на цение е неизбежен. Българският глупак, освен че е късопаметен, има собствения имот, пък бил той и вмирисан, прогнил 30-годишен милиционерски панеляк в Люлин, Надежда или Обеля, за светая светих и единствена цел в общо взето жалкото си съществувание.
                        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Сахибе,

кой ще е мотора на този ръст...би ли обяснил на нас неуките. Не говорим за 1-2-3-100 апартамента.. говорим за хиляди , десетки хиляди жилища в цялата страна. Би ли ми обяснил, кой тепърва ще тръгне да ги щурмува и какви доходи трябва да има?!

Каква ще бъде картинката на безработицата догодина? Асфалт положи доста твоя любимец - да се е усетило в икономиката?

не е важно какво искаме, а какво се случва!!
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                            Е та те цените в момента са 750 Евро на квадрат средно за София
                            Но като гледам, държат това ниво вече близо 2 години без сериозни движения нагоре-надолу и затова предполагам, че ще се задържат в тези граници и в близките няколко години. Мегдан за повишение категорично няма.
                            Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

Подо 800Е, само през трупа ми!
                              Добре, че поне храните през това време се обезценяват с около 15-20% та да съм спокоен, че не само да плюскам като квартирантите, а стените ми държат цена!
                              Е та те цените в момента са 750 Евро на квадрат средно за София
                              Но като гледам, държат това ниво вече близо 2 години без сериозни движения нагоре-надолу и затова предполагам, че ще се задържат в тези граници и в близките няколко години. Мегдан за повишение категорично няма.
                              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                                Ти си болен мозък :-)
                                Никой не може да прогнозира цените на имотите, пък и на каквото и да било друго, за период от 20-30 години. помисли си само къде беше България преди 30 години и къде е сега :-)
                                Разумни прогнози за цените на имотите, които по принцип са слаболиквидни, могат да се правят за максимум 5 години. Моята прогноза поне за София е, че цените ще останат в рамките на около 750 Евро за квадрат, но при инфлация 2-3% годишно те реално ще се обезценяват с толкова.
                                Подо 800Е, само през трупа ми!
                                Добре, че поне храните през това време се обезценяват с около 15-20% та да съм спокоен, че не само да плюскам като квартирантите, а стените ми държат цена!
                                Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

Working...
                                X