Първоначално изпратено от Rapana
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеТочно така, прав си,
нито се знае колко са първата и втората група купувачи, нито се знае колко стока е продадена на стандартна и колко на промоционална цена. Затова както казах, данните за инфлация на НСИ са един критерий и поради липса на друг трябва да се взима в предвид, но не на сляпо. С тези изкривени цени - примерно за бананите е нереално ниско да са 50ст, но и нереално високо да са 2,50лв - инфлацията става индивидуална за всяко семейство.
За съжаление нямам възможност да си купувам всяка седмица кола,иначе щях да кажа,че има огромна дефлацияВсяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеТи вече избрал ли си си селце,където да се заселиш като щастлив пенсионер?
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеНе,разбира се,че 2.50 би било изкривена цена.Но тук идва и момента,че не можеш да сметнеш средно аритметично,което е 1.50,защото може да се продават 100 тона по 2.50 и 30 тона по 0.50...или обратното.
За двете групи купувачи също си абсолютно прав,но тук пак идва въпроса колко са едните и колко са другите.
И друго,ако сиренето,например,за една година е поскъпнало с 60% и след това започнат да ти правят промоции с по 20-30% купувачът остава с впечетлението,че купува по-евтино(и това е така на фона на средните цени),но всъщност плаща по-скъпо,отколкото една година назад.
П.С.Абе,не е точно по бутилка на седмица,ама 3 бутилки олио на месец си отиват и това е при положение,че жената не слага много мазнина,където е възможно ползва зехтин,ама като решим да си опържим рибка олийцето си хвърчиПък и двамата със синко тежим общо 200 кила,които трябва да се поддържат
Иначе ние сме с 2 коли,но нямаме навика да се зареждаме.
нито се знае колко са първата и втората група купувачи, нито се знае колко стока е продадена на стандартна и колко на промоционална цена. Затова както казах, данните за инфлация на НСИ са един критерий и поради липса на друг трябва да се взима в предвид, но не на сляпо. С тези изкривени цени - примерно за бананите е нереално ниско да са 50ст, но и нереално високо да са 2,50лв - инфлацията става индивидуална за всяко семейство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИ цените на храните в един момент ще паднат , 2013 г. ще има разпад на ЕС , до 2015 - 2016 няма да го има.Съответно ще излезем и от икономическата зона , и тя се се разруши и не ги виждам къде ще изнасят малкото БГ производство , а вноса нараво ще го стопират при жалкия стандарт който ни се очертава.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
onufri
И цените на храните в един момент ще паднат , 2013 г. ще има разпад на ЕС , до 2015 - 2016 няма да го има.Съответно ще излезем и от икономическата зона , и тя се се разруши и не ги виждам къде ще изнасят малкото БГ производство , а вноса нараво ще го стопират при жалкия стандарт който ни се очертава.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеБате Пешо пенсионерите в България вече са твърде много (демография, няма мърдане). Няма как да не поемат своята отговорност в обществото. А най проблемни са софийските (градските пенсионери) - те буквално задръстват всички обществени институьции, най вече болниците. Факт обаче е че градските пенсионери, макар че висят по болниците не живеят по-дълго от тези по селата. Подкрепям напълно колегата - не е нормално да вивееш в жилище за 100 х. евро и да се биеш за банани в Лидъл по 70 ст..... Време е пенсионерите да излязат от категорията "едни безащитни хорица дето всеки им е длъжен, особенно пък роднините им, с нещо щото нямат пари, но притежават активи с които не могат да се разделят щото така били свикнали."
И за много трудното риене на сняг и гледане на кокошки пак не съм съгласен... Ще си търсят региони дето няма сняг и климата е подходящ....Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеУважавам мнението ти, и ще ти кажа защо:
Защото има два вида потребители: такива които имат повече свободно време и такива, които нямат - в случая това си ти доколкото разбирам. Втората група потребители по едни или други причини нямат време за избор на магазин и да отделят повече време за пазаруване, затова купуват това което им се предложи. Първата група имат повече време и те подбират.
Така че за едни може да е поскъпнал живота, за други да е поевтинял.
Моята мисъл е, че примерно цената на бананите не е нито 50 ст, на която купува първата група хора, нито 2,50 лв, на която купува втората група хора. Тогава каква е цената на бананите(хранителните продукти), която е базова за определяне на инфлацията? Ако цената е 2,50 лв, според мен данните за инфлациятта са изкривени.
П.П.Ама вие наистина ли употребявате по едно шише олио на седмица? В нашето семейство олио и пържено почти не се употребява, така че съвсем спокойно купувам 5-6 шишета едновременно за половин година. Пък нали съм и с колата.
Лек ден
За двете групи купувачи също си абсолютно прав,но тук пак идва въпроса колко са едните и колко са другите.
И друго,ако сиренето,например,за една година е поскъпнало с 60% и след това започнат да ти правят промоции с по 20-30% купувачът остава с впечетлението,че купува по-евтино(и това е така на фона на средните цени),но всъщност плаща по-скъпо,отколкото една година назад.
П.С.Абе,не е точно по бутилка на седмица,ама 3 бутилки олио на месец си отиват и това е при положение,че жената не слага много мазнина,където е възможно ползва зехтин,ама като решим да си опържим рибка олийцето си хвърчиПък и двамата със синко тежим общо 200 кила,които трябва да се поддържат
Иначе ние сме с 2 коли,но нямаме навика да се зареждаме.Last edited by onufri; 26.11.2010, 09:41.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМоля ви като пишете да мислите.И да спрете да фантазирате.Та като иде тая баба сама на село какво ще прави там?Лекаря в града.Като падне сняг кой ще и порине поне пътеки да направи.Кой ще донесе дърва за печката?Да не си мислите че гледането на градина и кокошки на 70г е лесна работа?Тази баба може да отиде на село само ако там с нея е синът и или дъщеря и със семейството.И тя да помогне нещо.
Бате Пешо пенсионерите в България вече са твърде много (демография, няма мърдане). Няма как да не поемат своята отговорност в обществото. А най проблемни са софийските (градските пенсионери) - те буквално задръстват всички обществени институьции, най вече болниците. Факт обаче е че градските пенсионери, макар че висят по болниците не живеят по-дълго от тези по селата. Подкрепям напълно колегата - не е нормално да вивееш в жилище за 100 х. евро и да се биеш за банани в Лидъл по 70 ст..... Време е пенсионерите да излязат от категорията "едни безащитни хорица дето всеки им е длъжен, особенно пък роднините им, с нещо щото нямат пари, но притежават активи с които не могат да се разделят щото така били свикнали."
И за много трудното риене на сняг и гледане на кокошки пак не съм съгласен... Ще си търсят региони дето няма сняг и климата е подходящ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеАми,честно казано,олио купуваме почти всяка седмицаЖена ми,да е жива и здрава,ни готви всеки ден
Нямаме навика да купуваме по 10-ина бутилки олио или по няколко буркана лютеница.Нямам навика и да обикалям различни магазини,че от всеки да си напазарувам най-евтиното,защото не искам дните ми да преминават по магазините за хранителни стоки.Пък и повечето магазини са ми далече...
Да,прав си промоции има,но....сиренето може да е на промоция,но не в моя магазин- няма да се разкарвам до другияМоже и в моя магазин да има сирене на промоция,но да не е от марката,която бих си купил.Говорим за средни цени на един вид артикул,а не за това,че има стоки на промоции.Това с промоциите си е трик да си купиш нещо и да останеш щастлив,че си на далавера и да не забележиш,че цените на другите стоки са се качили с някоя и друга стотинка.
Факт е,че при едни и същи похарчени пари сега си купуваме по-малко неща.За това говоря.
Защото има два вида потребители: такива които имат повече свободно време и такива, които нямат - в случая това си ти доколкото разбирам. Втората група потребители по едни или други причини нямат време за избор на магазин и да отделят повече време за пазаруване, затова купуват това което им се предложи. Първата група имат повече време и те подбират.
Така че за едни може да е поскъпнал живота, за други да е поевтинял.
Моята мисъл е, че примерно цената на бананите не е нито 50 ст, на която купува първата група хора, нито 2,50 лв, на която купува втората група хора. Тогава каква е цената на бананите(хранителните продукти), която е базова за определяне на инфлацията? Ако цената е 2,50 лв, според мен данните за инфлациятта са изкривени.
П.П.Ама вие наистина ли употребявате по едно шише олио на седмица? В нашето семейство олио и пържено почти не се употребява, така че съвсем спокойно купувам 5-6 шишета едновременно за половин година. Пък нали съм и с колата.
Лек ден
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениекак кой? циганите и държавните работници
ще трябва да почне обратна миграция към селата, ако искат що годе сносни старини, иначе са обречени на мизерия. как може 1 сама баба да се отоплява и изхранва в град без да й помагат децата?
не е ли по-умно да продава апартамента и да бяга на село, със 30-40,000 спестени от размяната на градски апартамент със селска къща може да си докарва по 150-200лв на месец към пенсията само от лихви.
или може би все пак бедността на българския пенсионер си е негов личен лайфстайл избор? ако е така, няма за какво да ги мислим
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеСъгласен съм, че ако пазариш 20-30 продукта наведнъж трудно се спестява.
Да, ама примерно колко пъти купуваш олио в годината? 2-3 пъти? Значи може да си нацелиш момента за покупка.
Сиренето и кашкавалът наистина за последните 6 месеца скочиха поне с 30-40%. Обаче това е привидно за мен. Защото когато продукта се предлага на "основна" цена от 10 лв го купуват 10% от потребителите, а когато е на "промоция" го купуват 90% от потребителите. Коя е тогава реалната цена на продукта: основната или промоционалната?
Не знам дали някъде има статистика за хранителните продукти продадени на основна цена и продадени на промоционална цена. Сигурен съм, че резултатът ще бъде много интересен.Жена ми,да е жива и здрава,ни готви всеки ден
Нямаме навика да купуваме по 10-ина бутилки олио или по няколко буркана лютеница.Нямам навика и да обикалям различни магазини,че от всеки да си напазарувам най-евтиното,защото не искам дните ми да преминават по магазините за хранителни стоки.Пък и повечето магазини са ми далече...
Да,прав си промоции има,но....сиренето може да е на промоция,но не в моя магазин- няма да се разкарвам до другияМоже и в моя магазин да има сирене на промоция,но да не е от марката,която бих си купил.Говорим за средни цени на един вид артикул,а не за това,че има стоки на промоции.Това с промоциите си е трик да си купиш нещо и да останеш щастлив,че си на далавера и да не забележиш,че цените на другите стоки са се качили с някоя и друга стотинка.
Факт е,че при едни и същи похарчени пари сега си купуваме по-малко неща.За това говоря.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
Коментар