If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
В депресия са няколкото неудачници във форума, които реват като професионални оплаквачки. Спокойно и без вас ще има светло бъдеще. Просто няма да сте живи да го дочакате в личен план
експертите тука може ли да ми кажат как се нарича когато:
1. Има инфлация и увеличение на диходите(БВП)
2. Има инфлация и намаление на доходите
3. Има Дефлация и увеличение на доходите
4. Има дефлация и и намаление на доходите
=============
Даде, но нали след две години ще е двойно надолу и ще можеш да си купиш два? Все ще изтърпиш хазяина.
Лошото е че както каза току що Първанката който гледаш каза че в България има растеж от 0.2 % който е най-нисък в ЕС. Най-нисък но растеж, не спад
...................................
Не си проследил постовете ми от предишните дни.
Аз не твърдя, че хора на средна възраст, без кредити и без нужда от кеш за покриване на ежедневни нужди ще излязат като продавачи на основното си жилище на вторичния пазар. Очакваш, че ще търпя своеволията на някакъв си пикльо, дето е получил имота благодарение на наследство и ще диктува условията ми на живот?!?!
От друга страна, аз вместо да се занимавам с наематели, предпочитам да се занимавам със средствата от продажбата на НЕосновен мой имот. Доста от наемателите също не са цвете за мирисане....
От както баба Джоанка и други, бат Пешо от ненско изчезнаха стана скучно...той Пешо от немско се кълнеше, че по това време само ъпъри щяли да останат, ама нейсе...
Нека направим преброяване на останалите дишащи ъпъри, според мен списъка е:
Чакай, че гледам и Първанов какви ги дипли по бТВ.
Ами основното си жилище няма да продам, защото нямам кредити, нямам нужда и от свежи пари, а и в жилище под наем не си сигурен докато забиеш един пирон, дали няма да дойде хазяина да те предупреди за предстоящото повишаване на наема, защото разбираш ли - животът бил поскъпнал.. Допълнителните и унаследени имоти заминаха неотдавна.
=============
Даде, но нали след две години ще е двойно надолу и ще можеш да си купиш два? Все ще изтърпиш хазяина.
Лошото е че както каза току що Първанката който гледаш каза че в България има растеж от 0.2 % който е най-нисък в ЕС. Най-нисък но растеж, не спад
...................................
Виждам един корабен плъх /Маранди/ отново да пише.Учил за корабен плъх, пък го раздава застраховател. Ако и в застраховките си толкова добър колкото в глупостите които бълваш, по добре се качи на гротмачтата и се хвърли в океана за да спасиш света от себе си
...............
Щом си убеден що не си продадеш апартамента и не излезеш на квартира още сега?
Чакай, че гледам и Първанов какви ги дипли по бТВ.
Ами основното си жилище няма да продам, защото нямам кредити, нямам нужда и от свежи пари, а и в жилище под наем не си сигурен докато забиеш един пирон, дали няма да дойде хазяина да те предупреди за предстоящото повишаване на наема, защото разбираш ли - животът бил поскъпнал.. Допълнителните и унаследени имоти заминаха неотдавна.
Аз се забавлявам "По света и у нас". Днес поразглеждам какво става по света и що да видя?! Dubai May Sell Shares of Some Large Companies to Public Amid Restructuring http://www.bloomberg.com/news/2010-1...hmed-says.html
.............
То, и в "оня" имотния форум, дет' са от спецове нагоре, кат' излезе статистиката за най-голямо спихване на имотките за 2009 г., че номер 1 е ОАЕ, па БГ-то била едва 3-4 в света по спад.
Там има една тетка КамитУ, видна фалирала брокерка вече, та тя даваше пример как при такива петролни гиганти кат' ОАЕ им спихвали имотките, а какво оставало за БГ-стан.
Та, тогава чатнах, че лелката не прави разлика, че там са 7 емирства и в Дубай конкретно няма петрол.
Та, същата работа тук да комуникаш за имотки със Сахибата, дет' май учил география
В БГ-стан спецове по всичко да искаш. Аз кат' чуя спец по всичко, за мИня е спец по нищо. Така, че казвай им "Свободно" и да се спасяват.
Някой продал 2007-2008 има съвсем други мисли в главата си сега и най-вече как може да купи 2 за 1. Така може да си мисли и някой след 2 години, ако продаде сега . Всичко е субективно.
...............
Щом си убеден що не си продадеш апартамента и не излезеш на квартира още сега?
Аноне душко, гледал си както каза каскетите и на БФБ - тия са същите че са и същите ХОРА.
Тях ги движи само алчност и принуда - зарежи обясненията, губиш си времето. Просто се забавлявай - за тяхна сметка
Аз се забавлявам "По света и у нас". Днес поразглеждам какво става по света и що да видя?! Dubai May Sell Shares of Some Large Companies to Public Amid Restructuring http://www.bloomberg.com/news/2010-1...hmed-says.html
Пък там нали всичко растеше, поскъпваше, имаше почти построен комунизъм на петролна основа. А и нали нефтът уж поскъпвал, пък що така шейховете решават да се откажат от така "печелившите" държавни дялове?!?! Май има нещо, което ние простите хорица не знаем.
П.П. Дали пък не им трябва КЕШ за нов бизнес?
П.П.П. Извадка от статята:
Dubai and its state-controlled companies are struggling to repay debt that Barclays Capital estimated in September at about $112 billion. The second-largest sheikhdom in the United Arab Emirates accumulated the loans during years of rapid growth in its property industry and other businesses. The International Monetary Fund estimates the debt at $109.3 billion.
Това са продажби по принуда (скуизване). За емиратството 100 млрд. долара са нещо като за българско домакинство 10 000лв., но пък шейховете не ядат киселец и затова продават, а българинът ще го кара на киселец.
Ще ме уморите от смях.
Аноне душко, гледал си както каза каскетите и на БФБ - тия са същите че са и същите ХОРА.
Тях ги движи само алчност и принуда - зарежи обясненията, губиш си времето. Просто се забавлявай - за тяхна сметка
==============================================
Да бе! Купят нещо и го стискат. Нямат никаква инвестиционна култура.
В този момент трябва да се продават недвижимите имоти на цена кой колкото даде, а с получените пари да се купуват акции на борсата, да се тегли още кредит, да се добави към парите от продажбата и да се започне бизнес - откриване на хранителни минимаркети, дограмаджийници ( съществуващите не смогват да поемат поръчките), квартални книжарници. Всичко това да се застрахова яко, защото вложените в застраховки пари са добри инвестиции. Да се направят и депозити. Притежателите на НИ имоти трябва да са национално-отговорни. Не бива да си прибират наемите в очакване на измъкване от кризата и изясняване на обстановката, а трябва да направят нещо за държавата.Само така многострадалният ни преход ще може да завърши някога с добър край.
Някой продал 2007-2008 има съвсем други мисли в главата си сега и най-вече как може да купи 2 за 1. Така може да си мисли и някой след 2 години, ако продаде сега . Всичко е субективно.
Коментар