Да, ще е интересно да видим мнения, сега ще напиша нещо и там, но се сетих още плюсове за ндк-3 денонощни болници на 2 км, църкви-аз съм вярващ, детската площадка в ндк лятото е любимото място на сина ми, както ми беше и на мене- пързалките и водопада, 2 нови ОГРОМНИ книжарници, френската и немската гимназии, районното е на раковска....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
отворих една тема "Живот на село vs Живот в града" та викам да пренесем там дискусията по линия НДК срещу Селото
http://www.investor.bg/forum/showthr...72#p1356717814това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Крукс, това че има някои пенсионери,които не могат да плащат подръжка, не значи че навсякъде е така.Така както го описваш, и Лили Иванова, дето ти е съседка около Докторския, и тя пЕсти от чистачка..Айде малко по сериозно, един разправя че сградите падат, друг че е тотална мизерия. По принцип в едни манастриски ливади; където е пълно с нови софиянци, е по трудно да събираш такси за почистване, да не говорим асансьори и т.н- имам познати и знам.Сградите в центъра са строени в най - богатия период на българия- преди да дойдат другарите от селата, в едно буржоазно, капиталистическо време и по немски-без да се пести нищо.А и повечето са кооперативи, нищо общо с свгашното строителство.
Моето мнение е, че центърът е за по млади и социални хора, като стана на 50 и аз ще търся спокойствие.Сега искам лятото да си пия шприц в culture beat или memento, после blender, mascara, денонощно заведения за ядене- излизал съм да ям в 3, денонощни магазини. Сега пиша от едно заведение на Ангел Кънчев, вечерях пилешко с моцарела, сушени домати и пюре от моркови и си пия бранка мента и се опитвам да чета новиа биохраф, ама като видях поедното гениално мнение в стил когато слънцрто изгрее, става топло- не се сдържах!Като пробвам да поръчам брака мента некъде по кварталите, мислят че ги обиждам. Преди няколко дена правих тур за подаръци- купих страхотни неща от галерия Конус, в Снежана на Денкоглу също набелязах.Вдинственото, което ми липсва е хубаво кино, на театър не ходя.Фитнес с рингове също, сега ми казаха че в sofia towers били направилиТака че центърът е за по социални хора- не да се прибираш и да седаш пред компютара у вас, и хора с определен стандарт на живот, които могат са си позволят аржентинско телешко в спагето компани за 40 лв, затова бате пешо роднините ти не са слизали до ндк от 10 години, защото са научни работници в България зя съжаление.
Аз смятам, че по- добро място за живее е от ндк нямя в софия, кажете вие къде мислите, че е най доброто
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеАбсолютно вярно е това. Отнася се не само за района около НДК, а и за другите супер-ултра-мега елитни софийски квартали като Докторски паметник, Лозенец и т.н.
И изобщо как може един квартал да се води "елитен", а едно 80% от населението му да са пенсионери, които едва свързват двата края? Какъв "елит", какви 5 лева??? Половината кооперации по центъра нямат дори чистачка, защото пенсиите не щат да дават по 5 лева на месец!
Роден съм и до завършване на университета съм живял във великия квартал Докторски паметник. Това е такъв кенеф, в който пари да ми дават, няма да се върна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеАбсолютно вярно е това. Отнася се не само за района около НДК, а и за другите супер-ултра-мега елитни софийски квартали като Докторски паметник, Лозенец и т.н.
И изобщо как може един квартал да се води "елитен", а едно 80% от населението му да са пенсионери, които едва свързват двата края? Какъв "елит", какви 5 лева??? Половината кооперации по центъра нямат дори чистачка, защото пенсиите не щат да дават по 5 лева на месец!
Роден съм и до завършване на университета съм живял във великия квартал Докторски паметник. Това е такъв кенеф, в който пари да ми дават, няма да се върна.
- 340,822
Брой на жилищата в София в края на 2011г.:
- 608,426
Тоест в минимум 170,411 жилища в София (или минимум в 28% от жилищата в София) има пенсионери.
http://www.noi.bg/aboutbg/st/statistic/152-pensions
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеОколо опиканото НДК изобщо не е гето там е рая на света.Стари порутени курници с тесни улици и таратайки.Боклуци навсякъде и велики претенции.Та този район е по зле от маалата у село.Свалете си розовите очила и влезте в реалността.Там пари да ми дават не мое изкарам два дена.
Роден съм и до завършване на университета съм живял във великия квартал Докторски паметник. Това е такъв кенеф, в който пари да ми дават, няма да се върна.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеПоздрав за всички, които обичат да мразат майни, шопи, селяни, гларуси, маняци и перничани и ДРУГИ
http://www.youtube.com/watch?v=FVvnDBtVf9c
Значи да обобщим - чакам Бат Пешо да почерпи като види подлеза на НДК, а ако си купиш комбайн, мога да ти уредя некои хубав адаптер за слънчоглед или царевица
СърбоАлбанеца се надявам скоро да открие чудото на секса и да се успокои малко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеМного тъпи селяци се навъдиха и всички до един сривльовци! Ей тъпи селтици, всички идвате в Пирогов , когато ви опре ножа до г*за и до стройкото ако трябва да си купите печка на дърва. Прогнили кални мозъци сте това селтиците, а НДК-то ви се вижда сволоч, щото гроздето е кисело нали? Я се прибирайте с галошите и поцинкованата кофа да дадете помия на прасетата и да се заринете в кал до колене, пък после да ожалвате Софето мръсни чалгаджийски душици! Я вижте дали има една известна чалгаджийка да е родена в Софето. Всички са дивни селтачки от вашите краища обрасли в трънаци, щото освен да се напивате в селската кръчма нищо не става от вас. А вие трябва единствено да произвеждате продукция за столицата , но и за това не ви бива, та я внасяме от чужбина, мършляци ниедни
Коментар
-
Поздрав за всички, които обичат да мразат майни, шопи, селяни, гларуси, маняци и перничани и ДРУГИ
http://www.youtube.com/watch?v=FVvnDBtVf9c
Значи да обобщим - чакам Бат Пешо да почерпи като види подлеза на НДК, а ако си купиш комбайн, мога да ти уредя некои хубав адаптер за слънчоглед или царевица
СърбоАлбанеца се надявам скоро да открие чудото на секса и да се успокои малко
Коментар
-
Много тъпи селяци се навъдиха и всички до един сривльовци! Ей тъпи селтици, всички идвате в Пирогов , когато ви опре ножа до г*за и до стройкото ако трябва да си купите печка на дърва. Прогнили кални мозъци сте това селтиците, а НДК-то ви се вижда сволоч, щото гроздето е кисело нали? Я се прибирайте с галошите и поцинкованата кофа да дадете помия на прасетата и да се заринете в кал до колене, пък после да ожалвате Софето мръсни чалгаджийски душици! Я вижте дали има една известна чалгаджийка да е родена в Софето. Всички са дивни селтачки от вашите краища обрасли в трънаци, щото освен да се напивате в селската кръчма нищо не става от вас. А вие трябва единствено да произвеждате продукция за столицата , но и за това не ви бива, та я внасяме от чужбина, мършляци ниедни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеЧакай са да си изясним нещо, АЗ нищо не противопоставям, АЗ си казвам мнението-както някой хора не могат да живеят до НДК, така и аз не мога да живея в лайна и кир.Дотук нещо неясно има ли?Дядо ми и прадядо ми ги намесих, защото некой изказа предположение, че били от село, а те не са.Аз какъв съм няма никакво значение в случая, говорим за места за живот.
Всеки си избира как да си прекара времето на тая земя, аз нямам проблем с никой, нито ме дразнят селяните, нито нищо.По принцип са ми малко тегави за работа, леко миришат-тези които гледат животни за мляко особено!!, не могат да се оправят в София и е ужас, докато разберат къде аджеба трябва да дойдат, НО винаги имат пари и плащат КЕШ.За мен това е достатъчно.
Всеки си има талант и моя определено не е кърската работа или животните и не мога да разбера това превъзнасяне на селския живот напоследък -много модно стана.Ми който иска да работи, за да яде ОК, но аз например с една обществена поръчка, АКО я спечеля, сигурно взимам колкото един селянин за 3 години къртовски труд.Са имам и познати от Добруджа, които правят печалба на година ,колкото моя оборот, но са 2-3 ма в целия регион.
Бате Пешо изглежда интелигентен човек, но в него има един войнстващ провинциализъм, от типа, нема си купа x6, щото не може да качи еверест-цитат от една песен, която чух по радиото.Все едно аз да почна да тръбя във всяка тема, колко е ужасен живота на село -ма пита ли ме някой, вълнува ли се някой от мойте драми -не.Това е точно провинциалното мислене и показва лека компенсация, според мен.А това за храната ми е ЛЮБИМАТА тема, нема селянин да не я зачекне.Все едно седите на село да ядете и да серете бе???Нещо друго не вълнува ли отрудената душа???
П.С И подлеза на НДК отдавна не опикан, като пуснаха метрото е изцяло ремонтиран.До май месец ЦЯЛАТА Витошка също ще е готова и се надявам и градинката пред НДК да стане готова с реновирането.Паметникът също го променят, не знам какво ще стане точно.
Коментар
Коментар