Днес се поразходих малко в центъра на София. Правят впечатление изпразнени магазини, отдаващи се под наем, като исканите наеми са доста по-ниски отпреди.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Жилищните заеми, които домакинствата дължаха на Банковата Система на България:
1)
- в края на януари 2003г. бяха едва 229,381 ХИЛЯДИ лв. или ПО-МАЛКО ОТ 230 МИЛИОНА лв.
2)
- в края на февруари 2020г. сумата е вече 12,651,389 ХИЛЯДИ лв. или НАД 12.6 МИЛИАРДА лв.
Също така обаче, населението на възраст НАД 19 ГОДИНИ в България, които не са ПЕНСИОНЕРИ:
1)
- в края на 2002г. беше 3,828,930 души
2)
- в края на 2018г. беше едва 3,521,600 души
Тоест за 16 години има спад от 307,330 души или НАД 8%...
Любопитно е колко ли още нови участници ще се съгласят да теглят жилищни кредити за да помагат в помпенето на ИМОТНИЯ БАЛОН в България...
https://infostat.nsi.bg/infostat/pag...t.jsf?x_2=1168
https://www.bnb.bg/BankSupervision/B...m/BS_202002_BG
https://www.noi.bg/aboutbg/st
Коментар
-
нещо и къщите намалят
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=5dllg0&f1=1
тая беше 250к, имаше я и на 299к
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=5dllg0&f1=1
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнениеЯ пак прочети какво съм написал, знам и някои познавам лично, някаква част от тези хиляди .... Аз съм от 50 000ен град , тоест сега като се замисля познавам, не съм приятел просто се познаваме и някога сме си говорили нещо хиляди хора , защото в малките градчета не е като в София никой никого не познава освен с тея , които работиш , само в моя блок има 100ина апартамента и с течение на годите се познаваме с комшиите , е не съм пил ракия с всички , но се знаем ..... Не те знам от къде си , но в малките и средни градчета , хората се познават и има комуникация и социални връзки между хората , тоест е съвсем нормално да си засичил и познаваш дори бегло доста повече хора отколкото в София и то без да имаш някаква работа свързана с много хора , като барман или автомонтьор.
И всичко това в малко градче с 50 000 човека население ????
Ебаси, че то тогава всеки 5-ти в тоя град е милионер бе момче ....за шарани ли ни взе ??
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
Познаваш лично хиляди българи ?????
Лично ?????
Сериозно ??????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не съм Каръка,че да пиша като него от четири години,че на имотите ще им падат цените
Сега ако напиша,че ще им се качват пак ще съм права ,но за да е така трябва да напиша и някакъв примерен тайминг. Не. Не се имам за врачка.
Интересно е сега да видим на какво и колко ще му паднат цените след лятото.
А и никъде не го споменах ..........
Друг ти дадох за пример ..... който издава от година и половина звуци на сем. Котки ........... като вид фундаментален анализ
Поне преди него трябваше да си ....
Ако си имотна , паралия и доайен ..............
Коментар
-
Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнениеМного , много колко да са много , със сигурност са по малко от празните апартаменти .... Аз знам и не малка част познавам лично хиляди българи с възможности , които могат да си купят имоти без кредит и всички те имат по няколко имота минимум, та богатите българи не ги търси да купуват , те се презапасиха с имоти , имат пари , но нямат нужда , а видяха , че няма доходност....
Лично ?????
Сериозно ??????
И то богати хора с възможности ?????
Хиляди хора ?????
Сериозно ?????
Ехооо .....Last edited by бай Стамен Тракториста; 05.04.2020, 16:56.
Коментар
-
Не говорим за тези имоти. Пишем за имотите които се продават. При положение ,че има имоти които си заслужават ще се намерят купувачи за тях при това без кредит.Само в този форум маса народ чака да купува ама няма какво.
А щом искате да купувате нови имоти,значи очаквате след време нов бум на цените.Предвид демографската ситуация,не смятам,че такова нещо е възможно.А и гастерите вече няма да влагат толкова пари в жилища.Но си е ваше решение.
Коментар
-
Не говорим за тези имоти. Пишем за имотите които се продават. При положение ,че има имоти които си заслужават ще се намерят купувачи за тях при това без кредит.Само в този форум маса народ чака да купува ама няма какво.
``Чак пък .....маса.........
Златните бубулечки нещат имоти..... вирусолозите и те нещат .....акционерите и те не чакат.............
Май останахме 3-4 от тая тема...............
И ми се струва че ще купим имотите на другите 3-4 от същата тема ..............
Чук - чук .............
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
А как според теб се ''виждат'' причините за спад в сектор , като имотния..............
От вторник за сряда ли................
Това , което си написала , уж като оправдание , де факто звучи доста любителски , за човек имащ се за доайен в имотна тема........
Трябваше да си усетила нещата , например ...........далеч преди Шърман с трактора , да каже Мяуу
Сега ако напиша,че ще им се качват пак ще съм права ,но за да е така трябва да напиша и някакъв примерен тайминг. Не. Не се имам за врачка.
Интересно е сега да видим на какво и колко ще му паднат цените след лятото.
Коментар
-
В БГ са много хората,които могат да купят имоти без кредит
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Как ги разбра?Какво означава много?Все пак говорим за поне 150 хиляди необитаеми жилища в София.Ако в един момент излязат на пазара 100 хиляди,ще има ли кой да ги купи?
Коментар
-
Не виждах причина в дадения период да има намаление на цените и бях права ! След мен са тези с нереалистичните очаквания и тогава и сега
От вторник за сряда ли................
Това , което си написала , уж като оправдание , де факто звучи доста любителски , за човек имащ се за доайен в имотна тема........
Трябваше да си усетила нещата , например ...........далеч преди Шърман с трактора , да каже Мяуу
Коментар
-
В БГ са много хората,които могат да купят имоти без кредит
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Не ги съветвам да вземат кредит,просто казвам,че човек с кредит може да си позволи неща,които не би могъл без него.Благодаря за пожеланието.Пожелавам подобно и на вас.
Иначе моята визия за живота се различава от вашата по отношение на парите и вложенията.Ако спестявам бих лишил себе си и семейството си от неща,които бихме могли да имаме.Поради което никога не съм имал спестявания и не възнамерявам да имам.Животът е кратък и не си струва да се пести в очакване на неизвестният утрешен ден,в който може и да ни няма.Всеки естествено си има визия за живота,но моята е такава.Осигурил съм дом за семейството си като база,оттам нататък няма нужда от вкарване на пари в имоти.
В тоя форум е явно на почит придобиването на имоти.Моите ценности са други-ако имах повече пари бих отгледал и повече деца.Естествено е неразумно да имаш деца,ако не можеш да ги подсигуриш.Сега имам три и толкова ми позволяват материалните възможности да ги отгледам без лишения.Ако имах няколкостотин хиляди лева в повече,щях да имам поне още няколко деца.По-добре три деца в повече,отколкото три имота в повече.
Коментар
Коментар